torstai 17. syyskuuta 2015

Kun ajaisi autoa jäällä pelkällä käkkärillä!

Agility-treeneissä aivan huipputreenit! Tehtiin 13 esteen rataa eri ohjaustekniikoilla. Ensimmäisellä kerralla pelkästään valssaus oli sallittua, toisella kerralla pelkät takaaleikkaukset ja kolmannella kerralla pelkät persjätöt. Teki varmasti ohjaajille hyvää nähdä ja ymmärtää että samassa kohtaa on enemmänkin työkaluja käytettäväksi kuin yksi ja sama ohjaus.

Mörkö meni valssikierroksen tosi kivasti. Huomasin, että turhaan saattelen siivekkäitä nuolen kun satunnaisesti voi törkätä koiran suorittamaan estettä itsenäisestä. Takaaleikkauksessa Mörkö olikin ihan liekeissä! Koira irtosi - ja pitkälle - ja meni kaasu pohjassa. Itsellä tosi hölmö fiilis kun tuntui ettei koira pysy lapasessa, tai tuntui että olen koko ajan asekeleen myöhässä, tai kun ihmettelin koiran 10m irtoamisia. Outoa, uutta mutta niin tavoiteltua. Jos kehitys irtoamisen ja estefokuksen kansas jatkuu samaan tahtiin niin veikkaan olevani vielä ongelmissa ohjausteknisesti, kun tähän mennessä se ei ole ollut "niin tarkkaa" kun joka tapauksessa olen vienyt Mörkön esteeltä toiselle.

Itsenäisesti tein alkuun estefokuksen ja hypylle irtoamista ilman apuja yhdellä esteellä. Tosi kivasti Mörkö alkoi tarjoamaan hypylle menoa useamman metrin päästäkin. Välissä tein muutaman kontaktin alastulon hyvillä osumilla. Loppuun vielä keinu pari kertaa minipöydältä, jälkimmäinen toisto huomattavasti ensimmäistä itsevarmempi. Toivottavasti näillä virittelyillä saavutetaan menestystä viikonlopun kisoissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti