sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Ulkona liukasti, hallissa pitoa - ja kontaktimietintöjä

Koska eilinen osoitti että pää kestää kevyttä treenaamista ja koska ulkona on kunnon pääkallokeli, päätin pakata Ozzyn ja Mörkön autoon ja käydä treenailemassa hallilla pikkasen. Voi että Ozzy oli onnessaan kun pääsi mukaan töihin, edellisestä kerrasta onkin jo kuukausia kun ollaan puuhailtu jossain muualla kuin olohuoneessa.

Ozzy kanssa aluksi pikkaisen putkea ja 10cm hyppyjä kun joku ystävällinen oli hyppysarjan rakentanut. Virhe! Ozzy kuumeni tästä niin paljon että oman pääni lisäksi nyt on sormet kipeänä... mutta väliäkös tuolla kun pappa-koiralla on kivaa :) Tämän jälkeen treenailtiin oikealla puolella seuraamista rally-tokon voittaja-luokkaa silmällä pitäen. Yllättävän hyvin sujui, joskin käännökset oikealle on teknisesti kauheita (takapään käyttö olematonta) ja turhan vauhdikkaita. Aivan lopuksi testasin käskyjen oikeaa osaamistasoa sekoittamalla seuraavia käskyjä keskenään: sivu (sivlla vasemmalla), liki (sivulla oikealla), seuraa (vasemmalla), vieressä (seuraaminen oikealla), kierrä (kiertää oikealta vasemmalle) ja takaa (kiertää vasemmalta oikealle). Kun käskyjä tulee sillisalaattina, niin oikeat toiminnotkin ovat vielä hieman hakusessa. Onkos tuo nyt ihmekkään, kun ensimmäistä kertaa vasta treenailtiin näitä muuallakin kuin olohuoneessa. Jatkon suunnitelmana on jatkaa olohuonotreenailuja yksittäisiä asioita vahvistaen ja kokeillaan miten käskyt sujuu sekoituksena kun on seuraavan kerran halli-treenimahdollisuus. Meillä oli valtavan mukavaa :)

Mörkö odotteli vuoroon hallin reunalla kun touhusin Ozzyn kanssa ja voi pienen koiran iloa kun Mörkön vuoro tuli! Aivan alkuun otin pariin kertaa hyppysarjan tosi matalilla esteillä ennen kuin siirryttiin pujottelun pariin. Esteet olivat samoissa asemissa jäljiltäni, joten päästiin heti hommiin:

  • Ensimmäinen toisto: Laitoin Mörkön useamman hypyn, putken, renkaan ja hypyn kautta pujotteluun. Sisäänmeno meni väärin, muuten nättiä pujottelua. Annoin Mörkön mennä palkalle kun kuitenkin yritti loppuun saakka. Mörkö oli hieman hämillään että saako ottaa palkan vaiko ei.
  • Toinen toisto: ensimmäinen yritys uusittuna, tällä kertaa sisäänmeno onnistui ja sitä myöten koko pujottelu meni nappiin. Bileet ja suuret extra-herkut palkaksi.
  • Kolmas toisto: nälkä kasvaa syödessä... Koska kaaret olivat noin puolen metrin päässä pujottelusta (eli niistä ei oikeasti ole apua) niin päätinkin siirtää viimeistä kaarta yhden väliin alkuun päin. Hypyn kautta pujotteluun - ja Mörkö jätti toiseksi viimeisessä välissä homman kesken.
  • Neljäs toisto: vasemmalla puolella kaksi viimeistä kaarta, viimeisin kaari on kauempana pujottelusta niin ettei se näy pujottelussa etenevälle koiralle. Ei mitään ongelmia, nappisuoritus!
  • Ehkä viides toisto: en ole aivan varma teinkö vielä toiseen kertaan neljännen toiston. Jos tein niin samanlainen suoritus.
Nyt pitäisi ymmärtää mitä itse teen toisin, kun kaari ei olekaan "oikeassa paikassa". En jaksa uskoa, että nuo kaaret puolen metrin päästä oikeasti merkkaavat Mörkölle enää mitään. Mitä ihmettä itse sitten sössin pujotellessa?

Loppuun vielä pari keinua kun Mörkö halusi keinun suorittaa. Oikein nätti ja hyvän vauhtinen keinu, juoksukontaktilla. Tästä alkoi samalla myös kontaktipohdinta. Keinulla on itsestään selkvää, että haluan Mörkön pois heti kun keinu on maassa. Alla Mörkö tarjoaa niin tolkuttoman kauniita kontakteja etten ihan heti viitsi mennä tuota muuttamaan. Olisi kiva saada videoita Mörkön An suorituksesta, jotta voisi tarkastella lähemmin miten Mörkön tassut Alla osuu. Tämä lähinnä sen takia, että voisiko suoritusta nopeuttaa vaikka laukka-askelten määrää vähentämällä. Jos näin on, niin siinä tapauksessa olen valmis miettimään An kontaktin suorittamistakin uudestaan. Puomi taas... no sehän on ollut jo pidempään tiedossa, että jos Mörkö ottaa 2on2off-kontaktin niin puomin suoritusnopeus laskee. Jos taas panostan suoritusnopeuteen niin sitten kontakteistakin tulee läpijuostut. Läpijuostu on siis ok, ainakaan tähän mennessä Mörkö ei ole loikkinut kontaktin ylitse. Haluaisin vain keksiä tavan varmistaa ettei loikkimista alakaan. Tänään törmäsin surffailessa oikein mielenkiintoisen kuuloiseen gridbox-menetelmään, mitä voisinkin kokeilla Mörkön kanssa ensin puomilla - ja ehkä jopa Allakin. 

Kaksi itseensä tyytyväistä karvanaamaa tuhisee tyytyväisen oloisina jaloissani :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti