perjantai 7. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivän epikset Ojangossa

Kuluneella viikolla oli niin kylmä, että viikkotreenit jätettiin koko treeniporukalla väliin. Kylmyys tuntui jotenkin normaaliakin pahemmalle, kun sää viileni niin äkkiseltään. Vanhukset lenkkeili takit päällä, siitäkin huolimatta Ticoa paleli. Onneksi en kerennyt trimmamaan Mörkön pehvaa, nyt on kunnon villat suojaamassa otusta.

Sen sijaan kävin eilen Ojangossa epävirallisissa kisoissa (mölli), kun kerta sellaiset järjestettiin. Tähän oli monta syytä
  • Ojangon halliiin tutustuminen. On mukavampi ilmoittaa Mörkö virallisiin kisoihin Ojankoon kun paikka on jo tuttu.
  • Mörkö on edelleen hieman ujo uusissa paikoissa, pitää koittaa hyödyntää kaikki mahdollisuudet päästä vieraalla kentällä treenaamaan.
  • Elättelin toivetta että hallissa saattaisi olla mahdollisuus päästä treenaamaan pujottelua.
Ja mahdollisuus kun oli, niin tietty sitä käytettiin! Ennen omaa starttia otin muutaman kerran pujottelun. Varsinkin ollessani vasemmalla puolella Mörkö oikoi namikupille, joten jätin lopulta kupin tyhjänä pujottelun päähän ja palkkasinkin kädestä / heittelin namit kuppiin. Muutaman yrityksen jälkeen alkoi pujottelukin sujumaan niin kuin se oikealla agility-koiralla sujuu. Olin itseeni erityisen tyytyväinen, vaikka alussa pujottelussa ilmeni vanhoja ongelmia niin sain pidettyä itseni iloisena ja tyytyväisen oloisena ja sitä myöten mahdollistin uusien toistojen tekemisen.

Radalla Mörkö meni ihan ok. Hieman hitaanlainen koira oli alkumetreillä, loppua kohden vauhtikin parani totutuksi. Ohjauskivot oli oikein onnistuneita ja Mörkö irtosi tosi kivasti A:lle. Ensimmäien putki meni tosi hitaasti, olin jo varma että Mörkö kääntyy takaisin, mutta suoritti kuin suorittikin putken lopulta oikein. Seuraavat kaksi putkea menivätkin jo totutulla tavalla. Pussilta tuli kielto, toisella yrittämällä pussikin suoritettiin oikeaoppisesti. Kaikesta tekemisestä huokui kokemattomuus ja epävarmuuttakin, joten Mörkön kanssa on näemmä ehdottoman tärkeätä kiertää mahdollisimman monia paikkoja läpi.

Oman suorituksen jälkeen otin vielä pujottelun pariin otteeseen, ja kaikki toistot sujuivat oikein hyvin :) Jotenkin tuntuu että nyt olisi jokin lukko avautunut ja pujottelun suorittaminen olisi yleistynyt Mörkön mielessä. Voi olla että tipun vielä korkealta, mutta ainakin nyt aion nauttia tästä luottamuksen tunteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti