lauantai 1. joulukuuta 2012

"nollatreenit"

Tiistain viikkotreenien jälkeen ollaan keskitytty Mörkön kanssa lähinnä lenkkeilyyn. Itsekin olen pitänyt hieman funtsimistaukoa, toki pientiä ideaa on ollut ilmassa ja tätä ideaa lähdin tänään hallille työstämään.

Koko hallilla olon teemana oli hauskuus ja vauhti. Paljon palkkaa, lyhyttä pätkää ja muutenkin iloa ja riemua. Putkella ja parilla hypyllä saa yllättävänkin paljon variaatiota, palkka putken päästä lopuksi. Mörkö oli innokas tekijä (helpotus!), joskaan ei puhkunut intoa. Tähän taas saattaa olla syynä se, että molemmat oltiin viime yönä "töissä"joten yöunet jäi hieman vähäisiksi - ainakin minulla.

Koska kaikki meni hyvin, lähetin Mörkön vielä puolihuolimattomasti pujotteluun - ja Mörköhän pujotteli! Miten helpottunut olenkaan! Otin pujottelun molemmilta puolilta kerran, palkka pujottelun jälkeen alustalta. Tämän jälkeen kokeilin kolmannen kerran niin, että palkka tuleekin vasta hypyn jälkeen (eli pujottelu + hyppy), mutta niinpä vaan vanhat ongelmat nousi esiin.

Tällä treenikerralla selkisi kaksi äärimmäisen tärkeää asiaa:

  • Viikkotreenit eivät loppujen lopuksi aiheuttaneet hallaa, muuta kuin korkeintaan sellaista mitä voi työstää (vauhti jne).
  • Pujottelun palkkausta täytyy viedä pidemmälle. Ensimmäiseksi ajattelin ottaa tuplapalkkauksen käyttöön, täytyy kokeilla heti käytännössä seuraavissa viikkotreeneissä. Pujottelun jälkeen tulee B-palkka (vähemmän hyvä) ja vasta toisen esteen jälkeen A-palkka (superhyvä). Tällä tavoin koitan siirtää Mörkön fokusta pujottelun jälkeiseen elämään, että sitäkin on. Tavoitteena päästä siihen tilaan, että Mörkö pujottelee vaikkei palkka olekaan välittömästi näkökentässä. Jos tuplapalkkaus ei tuota toivottua tulosta, saatan kokeilla tyhjän kupin jättämistä pujottelun jälkeen (eli B-palkka pois), mutta koska tämä ei ideana kuullosta itsellenikään mitenkään huippuhyvältä niin jätän tämän (huonohkoksi) varasuunnitelmaksi. Joka tapauksessa pujottelussa pitää saada välitön palkka (namikippo) pois, ja korvattua se uskomuksella että palkka tulee myöhemmin tai että palkka voi tulla jopa ohjaajalta. Vaikka harvoin palkkaankaan suoraan kädestä.

Lopuksi käytiin Plus-kaverin kanssa 40min lenkki, välillä umpihangessa tarpoen (20cm) ja loput lähes auratuilla teillä vapaana rallatellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti