tiistai 9. lokakuuta 2012

Viikkotreenit kuin räätälöity Mörkölle

Omasta halusta huolimatta en päässyt viikonloppuna treenaamaan, joten Mörkö sai puolen viikon tauon. Tänään intoa oli pienessä miehessä hieman liikaakin :) Treeneissä oli ohjattuina treeneinä pujottelun kulmat ja putken kulmat. Muuten kontakti ja rengas oli vapaasti harjoiteltavissa. Treeneissä oli paljon tekemistä ja nakkia kului.

Pujottelun treeni oli kaikessa yksinkertaisuudessaan sellainen että putki oli pujottelun suuntaisesti pujottelun vieressä. Ensimmäiseksi otettiin putki ja pujottelu, niin että sisäänmenokulmina oli sisäänmenot 90asteen kulmasta. Toisena harjoituksena tehtiin niin että putkelta palattiinkin takaisin päin ja siitä pujotteluun, koiran liikeradaksi tuli ikään kuin zeta. Tällä tavoin pujottelun kulmat olivat vieläkin tiukemmat. Otin suosiolla pujottelun alkuun ja loppuun kahdet kaaret, sillä en halunnut ottaa riskiä että putki + pujottelu päättyisi jälleen hämmennykseen. Kaarien avulla harjoituksesta tuli tarpeeksi helppo ja saatiin tehtyä onnistuneita toistoja kymmenkunta. Hyvä Mörkö!

Putken kanssa harjoiteltiin sisäänmenokulmia ja irtoamista. Koira istutettiin aina hypyn taakse ja siitä kutsuin koiran yli, pari tukiaskelta ja lähetys putkeen. Kouluttaja palkkasi namikupilla aina putken jälkeen. Näin Mörkö saatiin irtoamaan mukavasti putkeen :) Ensin otettiin suoraan hypyltä U-putkeen, kumpaakin päähän. Sen jälkeen 45asteen kulmassa vasemmalta, jälleen kumpaankin päähän. Lopuksi hyppy oli putken suun suuntaisesti ja putken suun tasolla vasemmalla, niin että putki piti löytyä myös sokeasta kulmasta. Jälleen toistot kumpaankin päähän. Koska Mörkö meni tässä vaiheessa tosi hyvin, vauhdilla ja irroten emme tehneet enempää. Nyt käytiin kulmat vasemmalta puolelta, täytyy omalta ajalta ottaa kulmat vielä oikealta puolelta.

Omana aikanani tein kontakteja ja rengasta. Renkaan kanssa tein lähetyksiä, kutsuja ja niin että juoksin selkeästi edellä. Koska kaikki meni hyvin, niin jätin palkan tietoisesti renkaan sivuun ja jälleen eri variaatioita omasta sijainnistani suhteessa Mörköön renkaan suorituksen aikana. Jälleen puhtaita suorituksia :) En onnistunut hämäämään Mörköä vinolla palkanpaikalla. Hyvä Mörkö! Kontaktien kanssa tein Aan kerran (nätti kontakti), puomin kaksi kertaa (Mörkö suoritti laukaten ja tosi näteillä kontakteilla!) ja keinun kaksi kertaa. Varsinkin keinun kanssa olen tyytyväinen, sillä Mörkö tuli pidemmälle ennen kuin alkoi himmailemaan. Parannettavaahan vielä on, mutta kehityksen suunta on oikea. Aiemmin Mörkö alkoi himmailemaan ennen alastulokontaktin alkua, tänään Mörkö meni puolittain kontaktialueelle ennen kuin kumartui odottamaan keinun alasmenoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti