maanantai 29. lokakuuta 2012

Vanha koira ei opi uusia temppuja?

Jos näin, niin sitten Ozzy ei ole vanha :) Otettiin iltajumppana ohjelmaan rally-tokon voittaja-luokan kylttien työstämistä. Jos vaikka voittajaan joskus päästään, niin ei tarvitse vasta sitten alkaa uusia asioita opetella. Laskeskelin, että 11 kylttiä on uusia ja noistakin suurinosa on jollain tavoin oikealla olemista (perusasennot, seuraaminen), joten varmasti ottaa oman aikansa että Ozzyn saa seuraamaan oikealla edes jollain lailla säällisesti.

Tavoitteena oli saada eteen istu niin varmaksi että homma toimii Ozzyn ollessa missä kulmassa tahansa. Vähän vahingossa tuli oikealta eteen istumaankin treenattua. Ozzy oli aivan intoja, joten päätin hyödyntää tuota samalla "takaa" ja "kierrä" käskyjen vahvistamiseen ja opettamiseen. Takaa-käsky on Ozzylle tuttu jo aiemmin, oli edestä kierretään ohjaaja oikealta vasemmalle. Kierrä-käsky on sama vasemmalta oikealle. Muutaman kerran jälkeen homma alkoi sujumaan niin hyvin että päätin vielä kokeilla miten Ozzy istuu oikealla puolella istu-käskyn kuultuaan. Ja Ozzyhan istui! Niin nätissä "perusasennossa", juurikin siinä kohdassa kuin piti, aivan suorassa ja piti koko ajan yllä kontaktia.

On se vaan hassu koira <3 Innostui täysillä uuden jumppaamisesta, ei tuo Ozzyn mielestä varmaan edes ollut oppimista vaan iloista yhdessä tekemistä. Ihanaa omistaa tuollainen ukkeli, joka vielä tuonkin ikäisenä jaksaa innostua ja työskennellä täysillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti