tiistai 16. lokakuuta 2012

Edistymistä!

Tänään Mörkön viikkotreeneissä oli hyvä huomata, että eteen päin ollaan menty monen asian kanssa :) Treenien teemana oli edelleen putkille irtoaminen, tästä oli sekä itsenäinen harjoite että ohjattu harjoite. Suurin ero aiempiin treeneihin oli se, että kummassakin harjoituksessa joku muu ryhmäläisistä hoiti alustalle palkkaamisen. Ehdottomasti suuri hyöty kun haluaa vahvistaa irtoamista. Vaikken tykkääkään seisottaa Mörköä hallin seinällä, niin tässä kohtaa oli pakko tehdä poikkeus yhteisen hyvän nimissä.

Itsenäisessä treenissä harjoiteltiin putkeen irtoamista lähempää ja useamman esteen takaa. Kun tämä sujui, niin muuten sama homma, mutta suoran putken jälkeen takaisin tulosuuntaan ja loppusuoran päähän jälleen palkkaus. Tarkoitus oli irtoamisen lisäksi palkata vauhtia - ja sitähän Mörköstä tänään löytyi hyvin.

Ohjatussa treeneissä oli 15 esteen radan pätkä, missä oli renkaalle vino lähestyminen, suoraan putkeen irtoaminen, keinu, pujotteluun 90 asteen kulmassa (vasemmalta) putkesta ja loppusuoran "eteen". Paljon asiaa noinkin lyhyelle radalle. Onneksi tehtiin rata ensin pätkissä, palkkaus aina putken jälkeen tai loppusuoran päähän. Ihan lopuksi tehtiin rata kokonaan, palkkaus loppusuoran jälkeen.

Varsinkin ohjatulla radalla tein paljon havaintoja edistymisestä:
- putkien suoritusnopeus parantunut huikeasti ja Mörkö hakee putken suun nykyään motivoituneena
- rengas vinosta lähetymisestä huolimatta suoritettiin oikeaoppisesti
- keinun suoritus nopeutui joka kerta (parannettavaa tosin vielä on)
- pujottelu meni oikein mallikkaasti ne kaksi toistoa mitkä tehtiin. Laitoin pujottelun loppuun kaksi kaarta, koska haluan nyt onnistuneita ja itsevarmoja suorituksia Mörkölle
- en ole varsinaisesti opettanut eteen-käskyä, mutta hyvin Mörkö näytti irtoavan "mene mene" huudoillakin

Treeneistä jäi oikein hyvä mieli ja Mörkö on ottanut palauttavan harjoituksen sohvalla rentoutuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti