keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Mörköllä talvikauden aloitus - ja heti ongelmia...

Eilen oli talvikauden ensimmäiset viikkotreenit ja kouluttajat olivat laatineet mukavan radan mikä suoritettiin nyt ja suoritetaan seuraavan kerran talvikauden viimeisellä kerralla. Hyvä idea tehdä sama rata kahdesti, näkee missä on kehittynyt. Paitsi ettei homma mennytkään Mörkön kanssa niin kuin oltiin suunniteltu...

Mörköllä oli intoa poskettomasti parin viikon tauon takia ja itselläkin oli hyvä fiilis. Rata oli helpohko, oikeastaan siinä ei ollut jippoja ja puolenvaihtojakin hyvinkin hillitysti. Rata alkoi renkaalla ja päättin ottaa yhteisen lähdön. Renkaan jälkeen oli suoraan hyppy, hypyltä käännös oikealle ja puomille. Puomilta 45asteen kulmassa oikealle, missä odotti loivasti mutkalla oleva putki. Putkelta suoraan pujotteuun. Helppoa, ajattelin minä, kun analysoin pujottelukulmaa jota ei siis ollut. Rata toki jatkui vielä tästä muutamalla esteelle, emme vain koskaan päässeet niin pitkälle sillä Mörkö oli pujottelun kanssa aivan kuutamolla. Ensimmäisellä yrittämällä Mörkö meni toisesta välistä sisään ja jätti pujottelun kesken muutaman välin jälkeen. Toisella yrityksellä Mörkö meni kyllä oikein sisään, mutta ei pujotellut pidemmälle. Tässä kohtaa hain pari kaarta, jotka laitoin alkuun ja loppuun, kolmannella yrittämällä Mörkö meni oikein sisälle pujotteluun mutta hyppäsi kaaren ylitse! Mörköllä ei ollut aavistustakaan mitä pujottelu oli.

Senpä takia menin tänään hallille ja otin pari pujottelua kaarilla (10-20cm välillä) hypyn kautta. Koska nämä meni ok, otin kolmannen toiston ilman kaaria ja edelleen Mörkö pujotteli oikein ja itsevarmasti. Sen jälkeen ajattelin ottaa hyppy - pujottelu - putki - pujottelu - hyppy sarjan. Alku meni hyvin ja saatiin mukava suoritus pujottelusta alle. Putken jälkeen pujotteluun - ja aivan toisinta eiliseltä! Mörköllä ei ollut aavistustakan mitä sen olisi pitänyt tehdä. Vielä yksi pelkkä pujottelu kaarilla loppuun nollaukseksi ja äkkiä pois hallilta.

Aikani asiaa pohdittuani täytyy todeta että Mörköläinen ei loppujen lopuksi kuitenkaan osaa vielä pujottelua. Tai paremminkaan en ole yleistänyt pujottelua vielä tarpeeksi. Lähinnähän olen tehnyt pujottelua hypyn, pituuden tai muurin kautta, mutten juurikaan muilta esteiltä. Tämä oikeastaan sen takia koska pujottelu itsessään on ollut niin uusi juttu. Nyt täytyy ottaa pujottelua ainakin putkesta, renkaalta ja kontakteilta. Aluksi aion ottaa apukaarilla (2 alussa + 2 lopussa) ja kun pujottelu sujuu hyvällä asenteella miltä tahansa esteeltä tultuna alan taas vähentämään kaari kerrallaan. Voi huokaus. Toivon ettei tämä veisi kovinkaan paljon aikaa, mutta toisaalta voin unohtaa kisahaaveet tältä kuukaudelta sillä kombinaatioita on kuitenkin paljon.

Tietääpähän taas millä treenikerrat täyttyvät lähitulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti