keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Ozzy ja Mörkö treenilöimässä - rengas + pujottelu vol2

Tänään taasen hallille. Suunnitelmissa tehdä putkia sekä pujottelua renkaan kautta. Ja voi turhauma sentään tuon pujottelun kanssa! Mörkö lähtee pujottelemaan oikein, pujottelee hyvällä rytmillä - ja jättää homman kesken kahden viimeisen välin kohdalla. Jos taas laitan kaaret, vaikka 20cm päähän pujottelusta, niin homma onnistuu. Käytännössä Mörkö voisi siis tehdä rikon myös kaarien kanssa, mutta kun ei tee. Välillä homma pelittää hyvinkin ilman kaaria ja sitten tulee taas se yksittäinen virheellinen suoritus mikä laukaisee virheellisen toimintamallin. Ärsyttävää. Varsinkin kun en oikein tiedä mitä asialle tekisin.

Loppuun tehtiin muutama hyvä putki, Mörkö irtosi putkeen vauhdilla ja hyvällä asenteella. Seuraavaksi siirryttiin ulkokentälle, olin suunnitellut jo aikaisemmin kokeilevani Mörkön kanssa noutoa. Jostain kumman syystä nouto on itselleni epämieluisa liike ja en oikeastaan koskaan ole uskaltanut aktiivisesti treenata noutoa. Nyt tein niin että riehutin ensin Mörköä kapuan kanssa niin ettei Mörkö saanut kapulaa kiinni. Sitten pidin koiraa valjaista ja heitin kapulan noin 10m päähän. Kun kapula osui maahan päästin valjaista irti - ja sinnehän otus paineli. Kun Mörkö otti kapulan suuhun kutsuin koiran luokseni ja palkkasin lennosta. Yksi onnistuminen voi olla vahinko joten tein saman vielä toiseen kertaan. Jälleen sain Mörköltä kapulan käteen ja palkkasin Mörkön suuresti :)

Ozzykin pääsi pitkästä aikaa mukaan. Otus oli niin innoissaan ettei meinannut nahoissaan pysyä. Tein Ozzynkin kanssa noutoa samalla lailla kuin Mörkön kanssa. Ensimmäinen toisto oli hyvä, mutta toisella kerralla Ozzy tarjosi kokeissakin nähtyä toimintaa. Ozzy lähti ensin kapulalle, mutta puolessa välissä kääntyi takaisin. Käskytin Ozzya sitkeesti ja lopulta sain kapulan itselleni. Tähän perään oli pakko ottaa vielä onnistuminen, kolmannen kapulan Ozzy haki oikein mallikkaasti.

Seuraavaksi tehtiin hieman seuraamista kääntymisineen ja sisällytin joukkoon vielä maahan menon ja seisomisen. Hyvin sujui ja Ozzy seurasi innokkaasti. Perusasennot olivat siistit ja liikkeestä seisominenkin oli napakka. Väliin yksi suora luoksetulo ja sitten taas seuraamista kaarevilla urilla (ikäänkuin olisin pujotellut törppöjen ymmpäri). Pitää kait hieman treenailla tuleviin rally-tokokisoihin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti