keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Kun vähempi on enempi

Päätin jo ennen treenikauden alkua kokeilla uutta tapaa toimia. Käytännössä ottaa hieman mallia urheilijoilta, ja jaksottaa myös Mörkön treenaamista. Koska mitään käytännön kokemusta ei ole, niin alustavasti suunnittelin pitäväni joka 6. viikko treenittömän viikon. Taukoviikko ei tosin tarkoita lusmuilua, vaan tuona viikkona voidaan lenkkeillä normaalia enemmän (vapaapäivät muistaen!), käydä uimassa tai tehdä jotain muuta erilaista. Mutta aivoja ei tarvitse koulutusmielessä käyttää.

Viisi viikkoa meni normaalia suuremmalla intensiteetillä. Kisojakin oli paljon enemmän ja useana peräkkäisenä viikonloppuna. Nyt on kuudes viikko - ja ai että on tehnyt vaikeaa pysyä omassa suunnitelmassaan! Maanantaina ei ollut suunnitellusti Niinun treenejä ja tänään ilmoitin poissaolosta omista treeneistä. Melkein onnistuen :D

Koska koirat piti kuitenkin lenkittää sovin treffit treenikaverin kanssa. Saatiin näppärästi kumpainenkin ulkoilutettua omat koiramme. Ai että oli kiva nähdä ajan kanssa pitkästä aikaa! Lenkin jälkeen hallille palattuamme oma ryhmäni treenasi edelleen rataa ja kaverillakin alkoi omat treeninsä. Olin ottanut kotoa mukaan yhden (!) makupalan... ja päätin käyttään sen puomiin. Ainoa vapaa puomi oli ulkona oleva metallipuomi. Älytön hetsaus, koiran lähetys puomille ja vai juma mikä suoritus! Mörkö oli kahdella laukka-askeleella tasaisella osalla ja suoritti kait koko puomin laukalla. Kait sen takia kun en kerennyt perään juosta kunnolla kun piti alkaa keskittymään palkan heittoon. Hienon 2on2off-kontaktin Mörkö teki, vaikka vauhtia olikin ihan älyttömän paljon. Tässä kohtaa oli pakko puolittaa iso herkku ;) Toinen toisto meni vieläkin upeammin!

Jos tällaisia suorituksia on mahdollista saada yksittäin, niin pakkohan ne on saada radallekin. Kun nyt on harjoiteltu pienestä ensin vain puomin loppua ja nyt koko puomia niin nyt taitaa olla aika alkaa harjoittelemaan suuremmin. Eli palkkausta vasta puomin + yhden esteen jälkeen, ainakin välistä. Eikä ainoastaan puomilta palkkaa. Saa nähdä päteekö tällainen logiikka koiran kanssa...

Vitsit että olen tyytyväinen että maltoin tehdä ainoastaan kaksi toistoa. Koira oli hyvin lämmitelty ja nosti omia kierroksiaan kun näki muiden treenaavan. Kaksi hyvä toistoa, joiden jälkeen lähettiin kotiin. Kun vähmmän on enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti