lauantai 1. helmikuuta 2014

Tokoilemassa

Piirin kilpailuvalmiiden toko-treenit tänään. Treenejä ennen otin muutaman tunnin päiväunet ja ajaessa paikalle oli vaikea keskittyä viivojen välissä pysymiseen. Kunpa olisin tässä kohtaa vain tajunnut jättää treenit väliin... mutta ei. Ajattelin hieman naivisti että treenit piristää.

Alkuun sivulle tuloa ja askelsiirtymiä eri suuntaan. Tässä vaiheessa vielä kaikki hyvin ja Mörkö toimi tosi kivasti. Saatiin pariinkin kertaan kiitosta erinomaisesta takaosan käytöstä :) Sinänsä hassua, kun en hirveästi ole edes takapään käyttöä treenaillut.

Seuraavaksi tehtiin ruutua. Täytyy vaan alkaa uskaltaa itsekin tehdä ruutua, sillä tuo on selkeästi liike missä tarvitaan miljoona toistoa ja vielä toinen mokoma kaupan päälle. Tehtiin ruutuun lähetyksiä näytöllä, eli kävin taputtamassa oikeaa paikkaa ja lähetin Mörkön ruutuun. Aiemmin ollaan tehty ainoastaan targetille lähetyksiä. Sujui se näytöilläkin, tosin mun pitää miettiä miten saisin palkkausta paremmaksi. Naksua käytän joo, mutta tekisi mieli saada palkkakin paikan päälle nopeammin.

Seuraavaksi ajattelin tehdä kaukokäskyjä, ja tästähän "ilo" irtosi. Mörkö ei pysynyt istumassa ollenkaan, vaan heti jos otin käsimerkin pois se valahti maaten. Täältä kun pyysin Mörköä takaisin istumaan, niin sama homma uudestaan. Mörkö pysyi istumassa tasan käsimerkin ajan. Huomautin asiasta mielestäni nätisti Mörkölle ja nostin sen takaisin istumaan, mutta Mörköpä veti tästä herneen todelle syvälle nenuunsa ja lamaantui täysin. Oikeastaan koira vaikutti samalta kuin joskus harvoin näen sen pujottelussa kun toimintakykyä ei ole ollenkaan. Tämä on kyllä koira minkä luonnetestistä en osaa sanoa mitään... ehdottomasti toimintakykyisin koira mun laumasta, mutta onko sitten edelleenkin miinuksella. Noh, kesällä nähdään.

Tämän jälkeen koitin vain löytää yhteistyötä takaisin. Helppoja temppuja ja paljon intoa itsellä. Muutama tosi kiva parin askeleen pätkä seuraamista. Mutta Mörkö ei esimerkiksi tarjonnut kertaakaan sivulletuloa. Itselläni oli tosi paha mieli tästä, koska Mörkön ainoa valtti tokossa on sen into - ja sitä intoa en halua hukata!

Loppuun otettiin paikalla makuu, käskytettynä alas ja ylös. Mörkö meni hyvin alas ja pysyi paikalla rentoina. Kävin palkkaamassa otusta todella tiheään, en halunnut ottaa yhtään riskiä. Paikallaolon jälkeen otettiin luoksetulo, Mörkö jäi ja odotti hyvin mutta ei liikahtanutkaan käskystä... Tottahan se on, en ole oikeastaan koskaan opettanut Mörkölle luoksetuloa. Tiedän siis että tämä pysyy harjoituslistalla.

Loppujen lopuksi Mörkö vaikutti rennolta ja iloiselta. Siitäkin huolimatta tänään ja huomenna pidän täysin treenivapaata ja käydään tekemässä pitkä lenkki. Ehkä vapaana kruisailu ja pitkät ravipätkät rentouttavat Mörköä. Jotenkin luulen että koira on hiukan stressaantunut, joten haluan tarjota sillä mahdollisuuden rentoutua koirien tavalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti