maanantai 24. helmikuuta 2014

Toko on kivaa :)

Lauantain tokoahdistus on unholassa ja tämän päivän treenien jälkeen toko maistuu jälleen :) Suunnitelmallinen kouluttaja, mukava koulutustila ja erinomaisen taitava ryhmä takaa aika vahvat onnistumisen mahdollisuudet.

Aloitettiin seuraamisen käännöksillä lämmittelynä. Tämän jälkeen suurennettiin käännnöksiä, eli alettiin tekemään täyskäännöksiä. Aikaisemmin olen tehnyt käännökset aina oikeaan, nyt sain päähäni kokeilla myös käännöstä vasempaan kun Mörkön takaosan käyttö on käännöksissä suhteellisen hyvä. Kivasti meni molempiin suuntiin. Täytyy pyytää ulkopuolista konsultointiapua kertomaan oman mielipiteensä kun näistä käännöksistä on oikeastaan parempi.

Tämän jälkeen tehtiin liikkeestä maahan. Koira vieressä ja kaikilla mahdollisilla avuilla autettiin koira maahan (mentiin itse kyykkyyn + namikäsi). Tein myös näin vaikka Mörkö käytännössä liikkeen osaakin, sillä halusin vahvistaa oikeaa paikkaa. Mörköllä on ollut tapana ottaa sivusuunnassa etäisyyttä käskyn saatuan, tätä ei tänään tapahtunut kertaakaan. Samaa asiaa myös niin että itse perutetaan ja koira maahan. Myös hieman keston ja etäisyyden kanssa. Koiran ympärikin pystyin kiertämään.

Seuraavana omaan tahtiin paikallaolot. Ensin vain siitä palkkausta että Mörkö pysyi maassa vaikka seisoinkin sivullani. Tämän jälkeen muutama metri kerrallaan etäisyyden kasvattamista aina kisamatkaan saakka, keston ollessa muuten minimissä. Palkkaukset välissä. Muutama toisto niin että jäinkin seisomaan noin 2m päähän koirasta selkä koiraan päin ehkä 10s - onneksi on peili niin pystyi hyvin kurkkimaan mitä Mörkö teki. Hyvinhän epeli pötkötti paikoillaan. Välissä palkkaus ja sama homma niin että menin lyhyen matkan päässä kyykkyyn. Oikein etevää paikalla oloa tällä kertaa!

Loppuun hieman kaukojen istu - seiso jumppaa. Jälleen pystyi kivasti hyödytämään peiliä, ja näki varmasti että Mörkö ei liikuttanut takajalkoja. Etäisyyttä noin puolimetriä koiraan. Hitaasti matka kasvaa, kuin huomaamatta. Vastahan olin ihan koiran nenässä kiinni :)

Oli kyllä sellaiset hyvän mielen treenit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti