lauantai 10. marraskuuta 2012

Pujottelun pariin uusin suunnitelmin

Tällä viikolla on treenaamiset jäänyt vähemmälle, kun on pitänyt hyödyntää kuivia ulkoilusäitä. Useampana päivänä olen tehnyt kunnon pitkät lenkit - ja enemmänkin voisi näemmä tehdä sillä yllätyin koirien huonohkoa kuntoa. Eikä se lenkittäjällekään tekisi pahaa liikkua enemmän ;)

Tänään tein heti aamusta lenkin, ja kun löytyi luppoaikaa ja hallikin oli vapaana niin päätin lähteä työstämään pujottelua uusin suunnitelmin. Niinun yksärillä selvisi että Mörkö tarvitsee van yhden verkon (vasemman puolen viimeinen), joten tänään päätin kokeilla niin että lisään toisenkin verkon vasemmalle loppuun. Suunnitelmissa oli, että jos tämä menee ok niin sitten alan siirtämään viimeistä verkkoa kauemmaksi pujottelusta kunnes se on kokonaan pois. Ajattelin täämän auttavan Mörkön väärään mielikuvaan, että 10 keppiä pujotellaan ja sitten tehdään lukkojarrutus. Hallille ajellessa tuli vielä mieleen, että hallilla on pari rikkinäistä ohjuria (saa vain toisesta pääsätä pujotteluun kiinni) mutta ajattelin hyödyntää myös näitä.

Hallilla saavuttuani totesin tuurin olevani puolellani, sillä hiekkaan oli lisätty vihertäää kuitua ja koko kenttä oli kuin sulkasadon jäljiltä. Tämähän oli kerrassaan mainio juttu, sillä verkot hukkuivat muutenkin mosaiikkimaiseen pohjaan täysin. Hyvillä odotuksilla laitoin kaksi verkko vasemman puolen viimeisiin välein ja lähetin Mörkön pujotteluun. Mörkö totesi ettei mitään ongelmaa ja pujotteli loppuun saakka. Tämän jälkeen siirsin viimeistä verkko näin 30cm kauemmaksi pujottelusta. Mörkö pujotteluun ja tääs homma hoitui oikein. Seuraavaksi otin viimeisen verkon kokonaan pois ja lisäsin sen paikalle ohjurin. Ja Mörköhän pujotteli! Lopulta otiin verkot kokonaan pois ja tehtiin pujottelu vielä molemmin puolin niin että toiseksi viimeisestä kepistä lähti ohjuri (läpinäkyvä). Mörkö sanoi että osaan homman, ja paineli pujottelun vauhdikkasti loppuun saakka molemmilla kerroilla :)

Suunnitelma toteutui paremmin kuin hyvin! Seuraavalla kerralla ajattelin aloittaa suoraan pelkällä ohjurilla, ja jos onnistuu hyvin niin sitten pitääkin hetken miettiä mitä teen ohjurin kanssa. Tuon voi häivyttää nostamalla ylöspäin, tai ottamalla kokonaan pois. Tämän päivän pujottelut olivat oikein nopeaita ja itsevarmoja, joten sen puolesta voisi kokeilla vaikka ilmankin ohjuria. Ihanaa, kun homma taas näyttää etenevän!

Lopuksi otettiin keinu neljä kertaa. Joka kerralla Mörkö juoksi kontaktille saakka ennen kuin alkoi hidastelemaan, ja muutenkin keinun suoritukset olivat mukavan vauhdikkaita.

Nyt on sen veraan hyvä fiilis, että pitää äkkiä purkaa energia Ticon pesuun ja trimmaamiseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti