perjantai 2. marraskuuta 2012

Hyppytekniikkaa ja pujotteluun apuja yksäriltä

Mörköllä on pitänyt kiirettä kun eilen oli hyppytekniikkatreenit ja tänään käytiin Niinu Linnalle näyttämässä nykyistä pujottelua (edelleen lopussa ne kaksi kaarta) ja hakemassa ajatuksia pujottelun työstämiseen.

Mörköllä on ollut lähes parin kuukauden tauko hyppytekniikasta, mutta hyvin otus muisti miten treeneissä toimitaan. Ensin tehtiin etäisyyden arviointiharjoitus niin että kolme hyppyä oli neljän jalan välein ja sitten kuuden jalan päässä oli rengas. Ensimmäisellä kerralla Mörkön ilme oli suhteellisen hämmästynyt renkaalle tullessaan, aivan oikeaoppisesti Mörkö ongelman kuitenkin suoritti. Seuraavilla kerroilla ei rengaskaan enää hämännyt ja saatiin kasvatettua etäisyys aina yhdeksään jalkaan ennen kuin Mörkö otti väliin yhden laukka-askeleen. Toisena harjoituksena otettiin ihan perusokseria. Tässä korkeus nostettiin 30cmiin ennen kuin alettiin taas laskemaan korkeutta. Kuulemma voin tehdä tätä harjoitusta itsekseni huoletta, sillä Mörköllä on niin hyvä teknikka etten voi sitä rikkoa. Kolmantena harjoituksena oli varsin näppärä harjoitus, missä kahdeksan hyppyä laitettiin ympyrään (ikään kuin stop-merkki). Tässä pystyy oivasti harjotitelemaan välistä vetoa, takaa kiertoa, valsseja... Me keskityttiin tekemään välistävetoja, sillä ei olla ikinä tuota harjoiteltu. Hyvin meni.

Tänään oli vuorossa kauan odotettu Niina-Liina Linnan yksityistunti, mistä toivoin apuja pujottelu-ongelmaan. Ollaan edelleen Mörkön kanssa siinä tilanteessa, että pujottelu onnistuu hyvin jos lopussa on kaksi kaarta, ja kaaret voivat olla aika kaukanakin pujottelusta. Heti jos kaaret ottaa pois, niin Mörkö lopettaa pujottelun kymmenenteen väliin. Eli siis tässä ongelma ja eikun työstämään sitä!

Ensin Niinu pyysi että vien Mörkön pujotteluun kuten yleensäkin, lopussa kaaret. Ensimmäisellä kerralla Mörkö oli hieman ujon oloinen, mutta jo toisella kerralla Mörkö näytti hyvinkin itsevarmalta. Kolmannella kerralla tehtiin pujottelu niin että viimeinen kaari on pois, ei mitään ongelmaa. Neljännellä kerralla Niinu poisti jäljellä olevan kaaren (toiseksi viimeisessä välissä) - ja ongelma tuli heti esiin. Oikeastaan olin helpottunut, että ongelma toistui myös Niinun silmien alla aivan kuten yksikseni hallilla pujottelua harjoitellessani.

Ongelman korjatakseen Niinu ehdotti että viedään Mörkö remmissä pujotteluun (ilman kaaria). Remmi on muuten löysällä, mutta tarvittaessa sillä ohjataan oikeaan suoritukseen. Eikun pujottelemaan, ja kun Mörkö löi liinat kiinni tavanomaisessa paikassa Niinu yksinkertaisesti pakotti remmillä ohjaamalla Mörkön pujottelun loppuun missä odotti palkka. Seuraavalla kerralla uudestaan remmissä pujottelemaan, tällä kertaa Mörkö meni alusta loppuun ilman apuja/pakotetta. Kuten kolmannellakin kerralla :) Neljäs kerta tehtiin niin, että Mörköä huijattiin siten että se luuli olevansa remmissä - mutta pujottelikin kepit ihan normaalisti. Ja Mörköhän pujotteli! Viidennellä toistolla muuten sama, mutta lähdettiin hypyn takaa. Eli Niinu huijasi Mörkön luulemaan että se on remmissä, ja niin mentiin hypyn kautta pujotteluun. Onnistuneesti!!!!

Vähänkö olen tyytyväinen! Kauan umpikujassa oltuani näyttäisi ettei ongelma olekaan loppujen lopuksi niin suuri. Sain ohjeeksi, että seuraavalla kerralla pitää aloittaa taas niin että Mörkö on remmissä. Ihan vain varmuuden vuoksi. Kuten myös sen takia etttä nyt tehtiin toistot vain mun ollessa ainoastaan oikealla puolella, täytyy työstää vielä vasenkin puoli kuntoon. Pikkasen hirvittää nyt kenelle uskallan antaaa Mörkön remmin, sillä on äärimmäisen tärkeä ettei Mörkö saa osakseen nykimisiä tai muita ikävyyksiä ja että tarvittaessa remmin pitäjällä on kuitenkin tarpeeksi pokkaa ohjata remmillä.... Nyt en halua mokata, kun ollaan niin lähellä täydellistä suoritusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti