tiistai 11. syyskuuta 2012

Mörkön viikkotreenit

Tänään oli kaksi eri rataharjoitusta suunniteltu meidän päämme menoksi. Ennen varsinaisia harjoituksia kurvasin kuitenkin kepeille ja päätin kokeilla keppejä ilman kaaria (hui!). Loppuun palkaksi superherkku, ja lähetin Mörkön esteen kautta pujotteluun. Miten pitkältä pujottelu tuntukaan kun olen kepit-käskyä lukuunottamatta hiljaa! Mörkö pujotteli alun hyvin, selkeästi himmaili kolmanneksi viimeisessä välissä (eli siinä missä kilpailuissakin jätti pujottelun kesken)... ja suoritti kepit kunnialla loppuun! Hetken mietin että otanko ollenkaan toistoa toiselta puolelta, mutta niin vain vietiin jälleen superpalkka pujottelun päähän ja ei kun pujottelemaan. Mörkön suoritus oli aivan toisinto ensimmäisestä, alku ripeästi, selkeästi funtsimista että mitä tekisi, ja pujottelun loppuun suoritus. Nyt vain pujottelua ilman kaaria lisää, niin lähtee epävarmuus pois.

Seuraavaksi tein kaksi kertaa keinun, namit keinulla ja kauempana kipossa. Aikastalailla samanlaiset suoritukset kuin eilen. Ensimmäisellä Mörkö alkoi himmailemaan heti puolen välin jälkeen, ja toisella kerralla Mörkö eteni aina kontaktin alkuun saakka. Selkeää epävarmuutta keinussakin, täytyy nyt koittaa ottaa keinu säännöllisesti treenattavaksi. Jostain syystä olen itse varonut (tai jopa pelännyt) keinua paljon, ja siitä seurauksena on se ettei keinua edes olla paljon treenattukaan. En vielä ala hätääntymään keinun suorituksen kanssa, uskon suorituksen nopeutuvan itsevarmuuden ja kokemuksen myötä.

Putkea otin niin, että putki oli muuten suora mutta kumpaakin päätä oli hieman käännetty. Kaksi toistoa, mielestäni Mörkö olisi voinut tulla kovempaakin. Lisää siis suoria putkia.

Ratatreenissä oli viidellä esteellä tehty rata mihin mahtui niin vekkiä, sylkkäriä, ennakoivaa valssia ja takaa leikkausta. Sylkkäriä ollaan tehty Mörkön kanssa yleisestikin tosi vähän, olkoot sellainen "myöhempien aikojen todo". Ennakoivat valssit alkavat nyt olla tasaisesti myöhässä, valssien oikea aikaisuuteen pitää mun keskittyä jatkossa huomattavasti lisää.

Toisesta ratatreenistä ei tehty kuin pätkiä, sillä suunniteltu pujottelun sisäänmeno- sekä ulostulokulma olivat niin vaikeita etten nyt halunnut sekoittaa pakkaa ollenkaan - kun kerta saatin tänään onnistuneet, joskin epävarmat pujottelut. Lähinnä keskityin vauhtiin ja vauhdin palkkaamiseen. A-esteellä tuli tosi hyviä kontakteja kovastakin vauhdista ja suorasta putkesta oli helppo palkata Mörköä.

Loppuun vielä pari puomia, yhdellä namilla. Suoritukset olivat selkeäsit eilisiä hitaampia (kahdella palkalla), joten jatkossa kahdella palkalla treenailua. Nyt Mörkö kyllä laukkaa puomin nousun ja tasaisen osuuden, mutta alkaa jarruttelemaan aivan turhaan alasmenoosuuden alkupäässä.

Illalla vielä syvien lihasten jumppaa sekä Mörkön että Ozzyn kanssa ja loppuun reilun puolen tunnin iltalenkki. Nyt on väsynyt pieni Mörköläinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti