maanantai 24. syyskuuta 2012

Ensimmäiset rally-tokokisat, minulle ja Ozzylle

Pientä päivitystaukoa ollut, kun pakkasin itseni ja pojat autoon ja suuntasin Rukan seudulle retkeilemään neljäksi päiväksi. Reissun aikana kerkesimme kiertää Pienen karhunkierroksen, ylittää Valtavaaran, kiertää Riisitunturin yhdessä plus itse liikuskelin jonkin verran ilman koiria. Kilometrejä kertyi yhteensä 100km, joista koirien kanssa 55km. Iltaisin oli väsyneitä, mutta tyytyväisiä "karvamattoja" kämpässä :)

Mörkö & Ozzy Rukan kupeessa.

Ennen Rukalle lähtöä starttasimme 16.9. Ozzyn kanssa kummankin ensimmäisessä rally-tokokisoissa Kirkkonummella. Kohdalleni oli tietenkin sattunut vielä tavanomainen tuuri, eli arpaonni oli kohdallamme päättänyt että aloitamme ALO-luokan. Great! Harjoittelua alla yhden tunnin verran... joten himpun jännitti kisapaikalle ajellessa.

Kisapaikalla huokaisin helpotuksesta kun rata vaikutti kohtuu tehtävältä. Rata kosstui seuraavista elementeistä (startin ja maalin lisäksi):
- istumisesta juosten (kyltti 27)
- normaalivauhti (kyltti 14)
- pujottelu edestakaisin (kyltti 18)
- kierrä koiran ympäri, koira istuu (kyltti 28)
- käännös vasempaan (kyltti 4)
- koira istuu, 1-2-3 askelta (kyltti 24)
- 270 käännös oikeaan (5)
- koira eteen, oikealta sivulle, istu (kyltti 22)
- maahan, kierrä koiran ympäri (kyltti 31)
- spiraali vasemmalle (kyltti 17)
- täyskäännös vasempaan (kyltti 9)
- käännös vasempaan (kyltti 4)

Kyltit selityksineen löytyy: http://www.rally-toko.fi/kyltit.htm#ALO

Heti Ozzyn vuoron alkaessa kentän ylitse lensi matalalla helikopteri, joka pörräsi pois seitsemännen tehtävän jälkeen. Alusta alkaen Ozzyn kontakti oli mielestäni huono (oikeastaan surkea), mutta loppua kohden parannettiin reippaasti. Asiaa saattoi auttaa myö se, että muistin pujottelussa että voin höpöttää koiralle koko suorituksen ajan :) Tehtävistä selkein virhe tapahtui heti alussa kun Ozzy istui, meni maahan ja siitä jatkettiin juosten. En tuolloin tietty edes ajatellut tehtävän uusimista, joten saldoksi tuli 10 tehtävävirhettä. Tämän lisäksi 3. ja 7. tehtävän puutteellinen yhteistyö verotti yhden pisteen verran. Lopputuloksena kuitenkin 88/100 sadasta pisteestä ja hyväksytty tulos :)

Ensi kerraksi lupaan opetella hiukka lisää sääntöjä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti