lauantai 14. huhtikuuta 2012

Ennakoivan valssauksen kurssi

Tänään oltiin taas Mörkösen kanssa Satulinnassa, yllätyksekseni Teemu ja Niina-Liina Linnan opissa. Täytyy sanoa että olen odottanut tämän päivän annilta paljon - ja sain mitä odotinkin ja vielä paljon enemmän! Ei siis missään nimessä "hukkaan heitetty" sateinen lauantai :)

Päivän teemana oli siis nimensä mukaisesti ennakoiva valssi, mikä siis oikeastaan tarkoittaa oikea-aikaista valssia (kuten tänään opin). Teemun radalla treenattiin valssia vähän siellä sun täällä ja Niinun radalla ei sitten ollutkaan muuta kuin valssia. Pakkovalssi-valssikin tuli tutuksi. Kovin monta myöhäistä valssia sain tehtyä, kuten myös liian pitkäksi valuvia valsseja - onneksi niitä onnistumisiakin sain aikaiseksi useita päivän mittaan. Paljon on kyllä tehtävä vielä töitä että valssit tulee kaikissa tilanteissa oikea-aikaisesti, ja radanlukutaidossakin näyttäisi olevan puutteita kun en aina hoksaa että valssi olisi se tehokkain ohjaustekniikka.

Alkaa pikkuhiljaa valkenemaan agilityohjaamisen syvin olemus. Sietääkin valjeta, johan tässä onkin jo reilut 20v harrasteltu. Kun nyt saan jalkani kohdilleen ja rutiinit selkärankaan niin uskon että Mörkösestäkin saadaan vauhdin puolesta vieläkin enemmän irti. Ainakin tänään mulle taas väitettiin että Mörkö on vauhdikas etenijä. Itsellä ei tahdo usko riittää nopeuden riittämisen suhteen, mutta kaipa sitä on vain uskottava kun Niinukin on sitä mieltä että vauhtia riittää.

Mukana oli myös Inov8-kenkien esitteljät ja innostuksen huumassa "erehdyin" tekemään hankinnan. Maksoihan nuo kengät ihan riittämiin, mutta sallin itselleni investoinnin kun minulla ei ole ikinä ollut "agility-kenkiä". Nyt ei ainakaan voi syyttää kenkiä tahi koiraa - pakko on vain niellä että ohjaaja on se heikoin lenkki ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti