perjantai 5. kesäkuuta 2015

RT AVO80

Torstaina rally-tokon iltakisat. Tuomarina Hannele Pirttimaa ja kisat ruohikkokentällä. Mikä alkuun hiukka häiritsi Mörköä. Kisojen alla ei oltu treenattu yhtään, ja kyllä se taas näkyi. Jännä juttu että koira toimii kisoissa paremmin kun hieman viitsii treenata ;)

Kisassa oli paljon hyvää, verrattuna edelliseen. Ensinnäkin oma fiilis oli miljoonasti parempi ja rennompi. Toisekseen suorituksen jälkeen jäi hyvä fiilis. Kolmannekseen Mörkö ei kuplaantunut kertaakaan, joskin alussa jälleen yritti. Alun kaksi ensimmäistä kylttiä -1 kummastakin, Mörkö ei vain kyennyt tulla vierelle vaan jäi vinoon. Sanoi Mörkölle että mitä se höpsö siellä tekee ja jatkettiin matkaa. Eipä koiran fiilis olisi uusimalla ja nillittämällä ainakaan parantunut. Pujottelu ihan ok, 270 oikealle hyvä ja liikkeestä maahan jo super. Pyörähdys, eteen oikealta vasemmalle istu ihan siisti ja spiraali ok. Istu - seiso - kierrä koira ehkä koko illan suurin aivopieru - siis minulta. Jotenkaan en osannut jatkaa eteen päin vaan jäin itse jumittamaan (eli kuplaannuin sitten minäkin) kyltille ja uusin epävarman liikkeen (!) kaksi kertaa. Kolmannen epäonnistuneen yrityksen jälkeen puhelin Mörkölle että mitäs nyt tehdään kun on uusinnat käytetty ja vieläkään tehtävää ei ole suoritettu onnistuneesti. Muutaman sekunnin tuumaustauko ja yhtäkkiä keksin että mehän voidaan jatkaa matkaa kun ollaan kuitenkin yritetty. -6 pistettä ihan omaan piikkiin. Loppuradan kolme tehtävää jälleen ihan ok, joskin hitaasti kävelyssä saatiin aikaseksi -2 pistettä.

Olin varma että oman sekoilun takia pisteet tippuvat alle hyväksytyn tuloksen, joten olin iloisesti yllättynyt kun saatiin kuitenkin tulos. Vielä ihan hyvä tulos :) Aivan erinomainen suoritus jos katsoo kuplaantumisen kannalta. Mörkö teki kuitenkin kolmen tehtävän sarjoja varsin mallikkaasti.

Kisakirjoja odotellessa hyödynsin tyhjää rataa, ja käytiin Mörkön kanssa haistelemassa kylttejä ja merkkejä kaikessa rauhassa. Ensimmäisen tutustumisen jälkeen mielenkiinto kyltteihin hävisi tyystin. Täytyy päästä treenailemaan myös kylttien kanssa, tai ylipäätänsä treenaamaan kohtuu säännöllisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti