keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kontaktikurssi jatkuu ja Sepon treeneissä

Pari viikkoa sitten harmittelin kun kevään kontaktikurssi päättyi, ja vieläp niin että Mörkön suoritus oli "aallon harjalla". Uskoin vahvasti, että nyt ollaan lähellä normaalia puomia. Niinpä olin enemmän kuin tyytyväinen kun sain mahdollisuuden jatkaa kesäkuun ajan kontaktikurssilla.

Mörkö oli hyvin innokas tekijä. Aloitettiin tekemällä alastuloja boksilla ja ilman. Sitten kävi käsky tehdä kokonainen puomi. Nielaisin kyllä syvään. Onko Mörkö valmis? Pitäisikö sittenkin treenailla vielä pohjia? Näissä aatoksissa kuitenkin koiran virittely ja puomille lähetys, lopputulos alla


Oltiin kyllä kaikki yllättyneitä! Niin minä, kuvaaja kuin kouluttajakin miten hyvin Mörkö puomin meni. Mörkö ei ollut yhtään yllättynyt :) Eihän suoritus ole lähelläkään sata lasissa sekunnissa puomin suorittavaa koiraa, mutta suorituksena tuo on todella paljon rennompi ja varmempi kuin mitä Mörkö on ikinä tehnyt.

Väliin taas muutama alastuloa ja sitten uudestaan kokonainen puomi. Valitettavasti Mörköllä oli enemmän intoa kuin aivoja ja Mörkö lipsui ylösmenon puolesta välistä pois puomilta. Tämän jälkeen tehtiin heti muutama alastuloa ja taas kokonainen puomi kahteen kertaan. Seuraavat toistot olivat selkeästi huonommalla itsevarmuudella suoritettuja ja ravilla mentyjä. En ole ihan varma jothuiko ravaaminen väsymisestäkin. Sinänsä aivan ama, nyt tarvitsee tehdä paljon helppoja alastuloja ja boksin häivyttämistä ennen kuin seuraavan kerran kokeillaan taas kokonaisella puomilla.

Olen NIIN tyytyväinen. Toistosta kontaktiosuminen oli 100% eli suoritusvarmuus erinomainen. Kun tästä tulisi tapa niin olisi helppo mennä kisoissa rennosti. Uskon että olemme oikealla tiellä.

Tänään vuorostaan Seppo Savikon treeni. En tiedä johtuiko omista fiilisistä etten oikein saanut mitään treeneistä irti. Vai oliko Mörköllä vatsa kipeänä matolääkekuurista, kovasti söi heinää treenien jälkeen ja vastoin normaalia kulki treenien lopulla häntä alhaalla. Tähän luonnollisesti jätettiin treeni tällä kertaa, kun Mörköllä ei selkeästi ollut joko henkisesti tai fyysisesti hyvä olla.

Positiivista oli kaksi hyvää joskaan ei täydellistä pujottelua. Pujottelut menivät sääntöjen mukaisesti, mutta omaan makuuni hieman jännittyneesti. Pitää huomioida tämä ja palkkailla esteestä. A-este mentiin kaksi kertaa, molemmilla kerroilla aivan superhienot kontaktit!

Loppuverryttelyt tehtiin kangasmetsässä, missä Mörkö alun ruohon syömisen jälkeen piristyin ja oli loppua kohden jo aivan oma itsensä. Kotona Mörkön etujalasta löytyi salamatkustaja, punkin ryökäle päätyi vessanpönttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti