sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Missä mennään ALO-luokka?

Illan treeneissä katsastettiin ALO-luokan tilannetta. Mörkö osaa yksittäiset asiat ihan siististi, mutta tulevien kuukausien aikana pitää panostaa erityisesti palkattomuuteen, kehään tuloihin ja siirtymiin. Siihen että minä opettelen kertomaan Mörkölle ennakkoon mitä on odotettavissa. Ilmeisesti Mörkölle sopii se että se tietää mitä on tulossa, muutoin tullee pienelle koiralle ahdistus. Ehkä. Tai ahdistuksen syylle tämä on nyt paras veikkaus.

Paikalla olo 1min alkuun. Käväisin pikaisesti myös piilossa, mutta tulin takaisin näkyville kun Mörkö selkeästi jännittyi tilanteessa. Loppu sujui rauhakseen, palasin koiran taakse ja ensimmäsellä käskyllä omalla vuorollaan nätisti ylös. Kunnon riehumispalkka. Heti perään paikalla istuminen. Viereinen koira kiinnosti jostain syystä todella paljon ja huomautin haistelemisesta kun pylly melkein nousi. Tämän jälkeen Mörkö muisti hyvin tehtävänsä ja istui loppuajan nätisti. Namipalkka tässäkin.

Aloitettiin yksittäiset liikkeet hypyllä. Mörkö jäi hyvin, odotti hyvin sekä tuli luokse hyvin. Sivulle tullessa hyppäsi Mörkömäiseseti hieman minua vasten. Toivon tämän jäävän pois, kun koroke-harjoitukset etenevät siihen pisteeseen että pyörimisen sijaan treenataan sivulletuloja. Suullinen / sosiaalinen kehu.

Hyvä siirtyminen seuraamisen aloituspaikkaan. Seuraamisessa meille outo ongelma: Mörkö keuli ja painoi jalkaani vasten! Hidas osuus ja juoksu meni hyin, ja loppua kohden alkoi seuraaminenkin olla parempaa. En ole nyt huolissani keulimisesta, sillä olenkin palkannut paljon vain alkuja sekä asennetta. Seuraamisesta riehumispalkka namilla.

Kaukokäskyihin selkeä valmistelu, ja kaukothan onnistuivat hyvin! Jopa se ensimmäinen istumaan nousu. Vähän olen tuota itsekseni harjoitellut, mutta siitäkin vähästä on selkeästi ollut hyötyä. Täytyy koittaa muistaa tehdä istumaan nousua mahdollisimman eri paikoissa, jottei pieni mies ahdistu kisoissakaan. Istumaan noususta suullinen kehu, liikkeen lopussa nami.

Liikkeestä maahan vaati jostain syystä kaksi käskyä. En tykkää. Kun on kuitenkin ihan varma liike ollut. Jatkettiin siistillä siirtymisellä luoksetuloon.

Luoksetulo varman vauhdikasta Mörköä, sivulle pienellä kosketuksella. Tästä juostiin kentän reunalla odottavalle palkalle. Kapulan pitoa en viitsinyt edes tehdä, kun ei Mörkö kerta liikettä osaa.

Mörkö vaikutti kovin itseensä tyytyväiseltä :) Palkkasin enemmän (sekä namilla, kehulla että leikillä) kuin suunnittelin, mutta toisaalta Mörkö pysyi mukavan aktiivisena koko ajan.

Omalla ajalla käytiin treenaamassa merkin kiertoa. Tuo liike on opetettava Mörkölle täysin tarjoamisen kautta, kun Mörkölle minusta pois päin lähtevät liikkeet ovat kovin hankalia. Sain kasvatettua etäisyyttä jopa kolmeen metriin. Hieman olin epäuskoinen kun selvisi että kisoissa etäisyys on 15m. Noh, onhan tässä aikaa ja tänään edistystä tapahtui huikeasti.

Kotimatkalla kurvasin vielä hallin kautta. Valitettavasti metallipuomi oli varattu, joten tehtin kaksi toistoa puupuomilla. Ensimmäinen ilman boksin reunaa, toinen varmuuden vuoksi reunalla. Mielestäni molemmat toistot hyvillä kontaikteilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti