tiistai 31. maaliskuuta 2015

Viikonlopun aktiviteetteina juoksupuomi ja toko

Huh heijaa kun on pitänyt kiirettä - ei tahdo keretä kirjoittamaan edes omia fiiliksiä ylös kun päivät vaan loppuu kesken. Nukuttavakin on.

Viime viikon perjantaina varasin Mörkölle fyssariajan, kun hyppytekniikan Ulla tätä vahvasti suositteli. Hyvä uutinen on se, että aikaisemmin käytetty fyssari on palannut takaisin työelämään ja vieläpä tähän ihan lähelle. Mieluusti vien Mörkön Riina Kellmanille tutkittavaksi parin viikon päästä. Pääsee sitten suunnittelemaan jatkosta kun tietää miltä koira tuntuu.

Perjantaina oli myös kontaktikoulu eli juoksupuomia. Sain sujuvan alkulämmittelyn purkaessani puomia ja väsätessäni puomin mini-pöytien päälle. Mörköllä tuli yksi loikka, muuten onnistumisia (1/12). Suorittaessa Mörkö vaikutti vauhdikkaalta, mutta videoita katsellessa totesin että itsevarmuutta saa tulla vielä PALJON lisää. Nyt suoritukset kestää noin 3s, mikä on kyllä jo ihan hyvä (verrattuna aikaisempaan 7s). Jos vaatii treenaaminen koiralta kuntoa niin se vaatii sitä myös itseltä. Tämäkin näkyy videoilta, loppua kohden vauhti alkaa hyytymään ;)

Laskeva: https://www.youtube.com/watch?v=8Rsi0StkAzk
-> toistoja yhteensä 4, videolla 3, joukossa myös ainokainen loikka

Tasaiselta: https://www.youtube.com/watch?v=sqPItX73mxk
-> toistoja 4, videolla 3, ensimmäinen alastulo ravissa

Kokonainen: https://www.youtube.com/watch?v=edNgo70k_F0
-> toistoja neljä, kolmannella toistolla loppu ravissa

Lauantaina koirat viettivät lepopäivää ja Mörkö otti päivästä kaiken irti nukkumalla omassa nurkassaan. Illasta kotosalla olikin hyvin energinen otus, lepo oli siis tehnyt tehtävänsä :)

Sunnuntain toko-treenit olin alkujaan suunnitellut jättäväni väliin, johtuen Mörkön erittäin aktiivisesta viikosta. Kun Mörkö vaikutti kuitenkin energiseltä ja kun sunnuntaina ei ollutkaan yllättäen tekemistä, niin päätin kuitenkin lähteä treeneihin. Matkalla suunnittelin tekeväni ruutua, seuraamisessa oikealle kääntymistä sekä tunnistusnoutoa. Suunnitelma toteutui melkein, mutta muuttui vain positiivsesti.
Aloitettiin tekemällä paikalla olot pitkästä aikaan ulkona. Ensin istuminen, kävin nopeasti piilossa. Perään makuu, uusien sääntöjen mukaisesti alas-ylös käskytys yskitellen. Takaisin tullessa kävelin ensimmäisen kerran koiran taakse. Mörkö pysyi molemmat paikallaolot hyvät ilmeellä. Joskin kävin palkkailemassa välillä, ihan siitä syystä kun toiset ohjaajat puuttuivat hieman kovaäänisesti koiriensa tekemisiin - kun näistä Mörkö tuppaa paineistumaan.

Seuraavaksi tehtiin ALO-luokka uusin säännöin. Aloitettiin hypyllä. Mörköllä on kova veto hypylle, tulee treenata malttia. Minun pitää päättää kutsunko jatkossa "yli" -käskyllä vai "sivu" - käskyllä, olen nyt vahingossa käyttänyt kumpaakin. Seuraaminen kaikisas nopeuksissa oli kivaa, jos ei oteta pissavahinkopaikan nuuskuttelua huomioon. Kaukoissa ei ongelmaa, mutta samasta paikasta aloitetussa luoksetulossa Mörkö meni maahan jättökäskystä. Opettelen siis jatkossa kertomaan koiralle tulevaa tehtävää! (Kunhan vain keksin että miten...). Itse luoksetulo oli hyvä :) Liikkeestä maahan ihan nappisuoritus. Kapulan pitoa ei tehty kun on vielä kesken, sen sijaan tehtiin hyvänmielen liikkeenä vauhtinouto.

Omalla ajalla tein erilaisia variaatioita seuraamisen oikealle käännöksissä ja testailin myös omaa askellusta josko sillä voisi vaikuttaa. Ja voihin sillä. Huomasin myös että perusasennosta käännös oikeaan ja liikkeellä tiivisti käännöksiä mukavasti. Eilen huvikseni treenatessa oikealle sivulle tulemista (rally-tokon VOI liike) havaitsin ettei Mörkö käytä takapäätään yhtään niin hyvin käännöksissä kuin vasemmalle puolelle sivulle tultaessa. Olen kyllä yrittänyt tehdä tasapainotyynyllä harjoituksia kumpaankin suuntaan, mutten ilmeisesti tarpeeksi. Muun harjoittelun tueksi siis takapään hallintaa takapään siirtyessä oikealta->vasemmalle.

Lopuksi ruutua niin että ruudussa oli kosketuslausta. Kosketusalustaa Mörkö ei tiedä eikä osaa, mutta ajatuksena oli se että kun Mörkö menee oikeaan paikkaan ruudussa (eli alustalle) niin apuohjaaja palkkaa koiran alustalle. Näin koitetaan välttää Mörkön ruudussa namien etsimistä. Kovasti pienen koiruuden aivot rutisivat kun Mörkö koitti miettiä että mikä on homman juju. Positiivista oli myös se että Mörkö lähti ruutuun laukalla, aikasemminhan Mörkö ei ole ollut kovinkaan innokas irtoamaan minusta.

Kaiken kaikkiaan treeneistä ja hyvä, innostunut ja positiivinen mieli. Mistäköhän tuokaan sitten koostuu. Välillä on ihan plaah-fiilis vaikka treenit on hyvin suunniteltu, ja treenit ovat sujuneetkin hyvin. Jotenkaan vain ei ole napannut. Nyt ei taas innostanut alkujaan lähteä treeneihin, mutta treeneistä päästyäni olin aivan intona. Kunpa ymmärtäisi paremmin omaakin motivaatiota ja syitä motivaation takana!

Eilen oli kuntopäivä meillä kaikilla. 5km nilkkoja myöten lumessa kahlatessa tuli kuuma ainakin minulle. Mörkö riehui itsekseen koko matkan ja oli kovin innoissaan lumesta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti