keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Huono omatunto, hyvä omatunto

Maanantain treenien "ylilyönnistä" taidettiin selvitä säikähdyksellä - ja omistajan suurella omantunnon pistolla. Tiistaina lepuuteltiin ja tehtiin ainoastaan kevyt 40min ravilenkki. Mörköllä olisi kyllä energaa riittänyt, mutta nyt sai luvan palautella. Tänään vielä näki miten koiran takajalat olivat tönköt, joskin lihasten lämpenemisen myötä jalat vetreytyivät.

[huono omatunto] Pääsin treeneihin myöhässä, olin sentään ilmoittanut myöhästymisestä. Tietenkin minun tuuriani oli se että paikalla oli valmis rata joten radan rakentamiseen ei mennyt aikaa. Medit olivat aloittaneet, ja kun pääsin noin vartin myöhässä hallille niin olikin melkeiin jo minien vuoro. Äkkiä koira ulos autosta ja ulos hölkkäämään. Olisikohan tullut noin 600m matkaa yhteensä. Hallilla tein vielä kiihdytyksiä sekä pyöritin koiraa kasia jalkojeni ympärillä ja herättelin syviä lihaksia nostelemalla eri puolen jalkoja saman aikaisesti. Omalla mittapuulla huono lämmittely.

Tein alkuun kolme toistoa maalla paksumpaan boxiin ja tämän sujuessa hyvin saman verran toistoja ohuempaan. Alkoi sujumaan ihan hyvin, ehkä Mörkökin muisti mistä olikaan kyse. Haaveilin juoksuttavani maassa olevaa puomiakin, mutten kerennyt.

[hyvä omatunto] Omalla treenivuorolla laskin hypyt 20cm :iin ja päätin etten ajatuksistani huolimatta kuitenkaan tee pujottelua. Pujottelu oli niin pahasti seinää vasten, että haluan ehdottomasti helpomman treenin pitkän tauon jälkeen. Suunniteltiin lennosta kouluttajan kanssa kaksi erillaista vauhtipätkää, pyysin kouluttajaa palkkaamana Mörkön sovituissa kohdissa. Tavoitteena siis tehdä vaan ilolla ja kovaa. Kaksi kertaa ensimmäinen setti (6 hyppyä ja 2 putkea), kolme kertaa toinen pätkä (2 putkea, 2 hyppyä) kun ei millään meinannut persjätön ajoitus onnistua. Nopealla matikalla tästäkin "kevyestä" harjoituksesta ei tullut ihan niin kevyt kuin toivoin. 18 hyppyä ja 8 putkea. Ja treenattiin vain muutama minuutti! Kuinkahan monta hyppyä kerkeää koira tekemään intensiivisessä 10-20min treenisssä? Enpä ole aikaisemmin rasitusta ajatellut tältä kannalta.

[hyvä omatunto] Parin spurtin jälkeen päätin lähteä suoraan jäähdyttelemään, vaikka alkuun olinkin miettinyt josko juoksuttaisin puomia omien treenien jälkeen. Äärimmäisen viisas päätös keventää kuormitusta ja jättää väliin. Nyt kun Mörkö on TODELLA innoissaan niin en halua vahingossa tappaa intoa ylikuormituksella / ylirasituksella / liialla treenaamisella.

Loppuverryttelynä ensin hallin ympäristössä 25min kävely. Kotiin päästyäni Ozzy mukaan ja käytiin vielä 15min iltalenkki.

Huomenna on hyppytekniikkaa. Jos Mörkö näyttää edelleen tönkköjalkaiselta pitää vakavasti harkita vuoron käyttämättä jättämistä. Miten kaikki kasaantuikaan tälle viikolle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti