lauantai 21. maaliskuuta 2015

Juoksukontaktien pariin!

Pitkän tauon jälkeen juoksareita, jee! Tämä kuu on mennyt lomaillessa ja ruokamyrkytyksestä toipuessa, joten (omatoimi)treenit ovat lykkääntyneet ja lykkääntyneet. Josko nyt pääsisi työstämään asiaa eteen päin. Hiukan turhautti mennä kontaktikouluun perjantaina kun tiesi ettei ole treenattu yhtään. Mieluummin sitä tekisi läksynsä treenien välissä niin treeneissä pääsisi sitten (mahdollisesti) eteen päin.

Perjantaina väkersin uuden kehikon Mörkölle 16mm sähköputkesta. Ei ollut hinnalla pilattu, kehikon reunat ja 3kpl kulmia 6,10e :) Kulmia kolme sen takia kun ne myytiin kolmen pakkauksissa ja totesin että tuo määrä riittää vallan hyvin. Niinpä jiirisahalle löytyi jälleen käyttöä kun sahailin putkea sopivan mittaiseksi. Voi että tuo pienemmästä putkesta tehty kehikko on kevyempi ja helpompi käsitellä!

Pienenpään, siis putken halkaisijaltaan pienempään, kehikkoon siirryttiin kahdesta syystä. Ensinnäkin isompaan kehikkoon Mörkö hyppäsi selkeästi isommalla laukalla kuin mitä sen oma luonnollinen laukka-askel on. Toisekseen mitä nopeammin pääsee häivyttämään kehikkoa niin parempi. Pienempi kehikko toimii ensiaskeleena häivytykseen.

Koska Mörkö ei ollut edes nähnyt kehikkoa piti ensin tehdä tasaisella muutamia toistoja. Yllätyksekseni Mörkö otti todella paljon häiriöät minun liikkeestäni. Yleensä omalla liikkeelläni ei ole merkitystä kun namikuppi on edessä odottamassa. Täytyy siis tehdä tasamaan harjoituksia vielä reilusti, jottei Mörkö häiriinny omasta liikkeestäni. LINKKI tasamaan toistoihin

Tämän jälkeen tehtiin muutama toisto minipöydältä. Ensin ilman vauhtia ja lopulta otettiin vauhtia putken kautta. Tein havainnon - jos hetsaan Mörkön haukkumaan niin sen vire nousee niin paljon että loikkaa kehikon ylitse. Hyvä tietää, pitää ehdottomasti harjoitella kontaktin suoritus siihen varmuuten että onnistuu korkeassakin (korkeimmassa?) vireessä. LINKKI toistoihin mini-pöydältä

Kotiläksyksi saimma maassa olevan puomin juoksuttamista. Toivottavasti pääsen huomenna käymään hallilla.

Tänään käytiin Mörkön kanssa tutustumassa tulevaan rally-tokon kisapaikkaan ja tekemässä nopeat treenit. Omatoimitreenissä oli mahdollisuus suorittaa ALOn rataa. Kyllä sillä suorituksella olisi tulos tullut... joskin voisin opettaa Mörkölle saksalaisen täyskännöksen.

Päivemmällä kävin läpi AVOn liikkeet ja ei siellä ollut kuin neljä meille uutta. Omatoimitreeneissä oli mukavasti juuri nämä neljä liikettä (hyppy, houkutus, istu-askel oikealle-istu ja istu-seiso-kierrä koira) omana treeninään ja ilokseni huomasin että kaikki kyllä onnistuu, joskin tarvitsee käyttää pientä käsiapua. Onneksi tässä on hyvin aikaa opettaa käsiapu pois :) Lopuksi naksuttelin peruuttamista, ja pienen hetken päästä Mörkö peruutteli itsevarmasti useamman metrin minusta pois päin. Ensimmäistä kertaa kotona vahva peruuttaminen tehty vieraassa paikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti