keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Pehmo agilitytreeneissä

Treenit, joita hieman jännitin. Päätin kuitenkin palkata paljon pujottelusta - tai mahdolisesti jättää pujottelu kokonaan väliin. Väliin en kuitenkaan pystynyt jättämään, sillä radalla oli niin herkulliset pujottelukulmat että pitihän niitä kokeilla. Tein kuitenkin niin, että pujottelun lopussa namikippo. Ja voi pojat mikä vauhti Mörköllä oli pujottelussa! Täytyy palkata Mörköä enemmän pujottelusta, ja vaatia treeneissä ripeämpää pujottelua. Ei se nytkään vauhdiltaan ole hidas, mutta voi olla nopeampikin. Eikä pujottelunopeus taatusti kisoissa parane, jos en treeneissäkään vaadi vauhtia. 

A-este tehtiin kolme kertaa. Ensimmäinen kerta aika härskisti hyppy kontaktin rajamailta. Seuraavat toistot hienoilla kontakteilla. Tämänkin esteen parissa tulee vielä tehdä töitä, hyvällä tiellä ollaan joka tapauksessa. Hauska huomata, miten puomiinkin on tullut vauhtia A-esteen työstämisen ohella. Mörkö laukkasi tänään puomin useaan kertaan loppuun saakka ja otti vielä todella nätit kontaktitkin. Oikein harmitti kun ei nyt ihan jokaisesta puomista viitsinyt palkata, kun puomin jälkeen oli myös mielenkiintoinen estekuvio treenattavana missä oleellisessa osana oli nimenomaan puomilta tulo.

Tälläkin viikolla, niin kuin viimekin viikolla, havaitsin että Mörkö ei kestä hinkkaamista. Se menee todella epävarmaksi ja lopulta mikään ei ole enää kivaa. Tänään onneksi lopetettiin hinkuttaminen putken kanssa kohtuu nopeasti ja loppuradalla oli jälleen kivaa. Pehmeys näkyy näin, jos en osaa palkata tarpeeksi isosti oikeassa kohtaan niin sitten loppuu koiralla usko. Harmi sinänsä, sillä Mörkö kääntyi todella hienosti putkesta haluttuun suuntaan mutta oma ohjaus petti sen jälkeen. Palkkasin kyllä tilanteessa, mutta en riittävän hyvin siihen nähden kuinka vaikeaksi Mörkö tilanteen koki. Toivottavasti hetken tahkoaminen putken kanssa ei nyt aiheuta takapakkia muuten putkien kanssa, kun viimein Mörkö on alkanut menemään putkia jossain määrin järkevää vauhtia.

Sen lisäksi että kontakteja sekä pujottelua pitää teknisesti ylläpitää - tai vähintään vielä yleistää - paljon on tullut myös pari selkeää treenattavaa teknistä asiaa listalle. Ensinnäkään Mörkö ei tule käteen esimerkiksi poispäin käännössä. Ei vaikka lähtisin juoksemaan esteestä poispäinkin... Pohdin asiaa ja päätin treenata ensin käteen tulemista ja sitten poispäin käääntöä ilman estettä näin alkuun. Ilman hyppyä Mörkö ei saa niin suoraa palautetta, eikä siten ahdistu hinkkaamisesta. Toinen asia mitä voisi alkaa teenaamaan on sivuttainen etäisyys. Mörkö irtoaakin ihan kivasti, mutta esimerkiksi lähdöissä on vaikea ottaa etäisyyttää reippaasti kun Mörkö ei lue ohjausta vaan tulee suorinta reittiä luokse. 

Oli tarkoitus tehdä vauhdikasta ja helppoa, mutta minun huonouttani oli se että näiden lisäksi meni myös hinkkaamiseksi joissakin kohdissa. Pääpiirteittäin jäi kyllä hyvä fiilis, varsinkin pujottelu ja puomi sai hymyilemään. 

Oman vuoron jälkeen nopeasti kotiin, Ozzy mukaan ja palauttavalle reilun puolen tunnin lenkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti