Mörkölle on alkujaan opetettu 2on2off, sekä puomille että A-esteelle. Alunperin olin ajatellut samaa myös keinulle, mutta treenien myötä selvisi että Mörkö on hieman turhan kevyt tuohon. Joten aloin vaatimaan Mörköltä neljälle tassulla keinun kontaktille pysähtymistä. Tämä on jalostunut siihen, että Mörkö juoksee keinun läpi. Sopii myös mulle, ja toistojen ja kokemuksen myötä keinun suoritus varmasti nopeutuu vielä hieman.
A-este on ollut ihan hyvä (treeneissä), mutta käytännössä kisoissa on alkanut kontaktit "vuotamaan". Muutamalta olen myös saanut kommenttia että miksen anna Mörkön juosta läpi, kun se kerta ottaa kontaktin siististi. Aikaa säästyisi kun ei tarvitse jarrutella ja toisaalta jää kiihdyttelyin vähemmälle. Ei Mörkö edelleenkään kontaktivirhettä tee, mutta haluaisin terveyden kannalta että Mörkö laskeutuisi alemmas. Tästä syystä ja omasta mielenkiinnosta ilmoitin Mörkön juoksu-A-kurssille (boximenetelmä). On valitettavaa ettei meillä taida olla laskettavaa A-estettä käytössä hallilla... täytyy nyt vielä tarkistaa että onko todella näin.
Puomi onkin mietittänyt enemmän. Mörkö on ollut aina hidas puomilla. Nykyisellään Mörkö sentään laukkaa ylösnousun ja tasaisen osan, mutta tulee ravilla laskevan osan. Himoittaisi hirveästi jättää puomilta pysäytys pois (säästäisi aikaa), mutta Mörkö pystyy loikkaamaan varmasti kontaktin ylitse. Vaikkei ole vielä sellaista tehnytkään. Enkä kyllä haluaisi noin turhia vitosia.
Tänään kävin juoksuttamassa Mörköä maassa olevan puomin pätkän päällä. Kun pätkä oli maan tasalla niin Mörkö osui kontaktille joka kerta. Kun sama tehtiin niin että puomin pätkän pää oli mini-pöydän päällä niin Mörkö loikkasi käytännössä joka kerta kontaktin yli. Johtuikohan siitä että suoritusvauhti oli hitaampi kun lähtö oli pöydältä eikä maasta. Joka tapauksessa ei kiva juttu. Tiedostan kyllä myös että a) en oikein tiedä mitä olen tekemässä ja b) etenin todella nopeasti maassa olevasta puomista mini-pöydältä lähtevään puomiin. Mutta ajattelemisen aihetta tämä kokeilu kyllä antoi itselle!
Silvian juoksukontaktit tuntuvat hyvältä, mutta kun asiaan olen enemmän tutustunut niin en ole varma onnistuuko tällaiselta insinööriltä virheiden hyväsyminen oppimisen tiellä. Jotenkin on selkeämpää kun aina pyritään onnistumiseen, eikä "tyydytä" 80% onnistumiseen. Palkkaaminen on varmasti vaikeaa, tai ainakin oman kriteerin pitäminen ja oikeasta asiasta palkkaaminen - ja vielä oikea-aikaisesti! Niinpä taidan taipua Sandersin laatikkomenetelmään. Jotenkin se on itselleni selkeämpää, helpompi palkata ja ehkä koirallekin helpompi? En tiedä, toivottavasti saan juoksu-A-kurssilta lisää ajatuksia näiden kahden menetelmän hyötyihin ja eroihin.
Loppuun tein kokonaista puomia niin että palkka oli hypyn takana. Maassa juoksuttaminen toi todella kivasti vauhtia kokonaisen puomin suorittamiseen sillä seurauksella että Mörkö hyppää juuri ja juuri kontaktin rajalta maahan. Palkka säilyi samassa paikassa, mutta tehtiin puomi pari kertaa niin että heti puomin jälkeen oli alusta huonommalla palkalla. Näin Mörköllä tippui laukka raville laskevalla osuudella, mutta sentään juoksi maahan saakka. Kerran tehtiin ilman läpyskää, palkkana jackpot hypyn takana. Hyvä suoritus, mihin oli hyvä lopettaa!
Varmistin kuitenkin itselleni jo aiemmin tietämäni asian, puomi on vetelä sieltä tai suo täältä. Nykyisellään vaihtoehdot ovat joko laskeva osuus ravilla + varma kontakti tai laskevaosuus laukalla + tuurikontakti. Tähän kun saisi jotenkin sen välimuodon, eli laskevaosuus laukalla + varma kontakti... Ja varmasti sen saankin kunhan saan hieman enemmän työkaluja pakkiini, lisää osaamista ja enemmän ajatuksia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti