keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Kesäillan tokon temppurata

Tokoilua mitä parhaimmassa säässä. Ei liian kuuma, ei liian kylmä, ei ollut tuulta muttei myöskään ötököitä. Tällaiseen voisi jopa tottua :p Mörkö oli älyttömän pirteällä tuulella. Tavoistaan poiketen haukahteli ja pyysi jokaista muuta koiraa leikkimään. Tämän kun estin niin tarjosi todella (!) nättejä sivulletuloja.

Tämän treenin teemana oli temppurata. Homma alkoi niin että hyppyytettiin koira esteen yli minkä jälkeen hypyn takana olevaan ruutuun lähetys. Ruudussa oli kapula ja kapulan kanssa takaisin hypylle. Tämän jälkeen kaukokäskyjen yksi asennonvaihto ja palkkauksen jälkeen tunnari.

Kuullosti hillittömän hankalalle, ja sitä se ilmeisesti Mörkön päälle olikin vaikka suoriutui sarjasta hyvin. Hieman epäilin että näinköhän Mörkö lähtee hypyltä ruutuun ollenkaan, ja jos lähteekin niin niinköhän ottaa paikoillaan olevan kapulan mukaansa. Niin vain Mörkö yllätti! Hyvin hypylle, irtosi ruutuun tosin tehden matkalla mutkan. Pongasi kapulan, hyökkäsi siihen kiinni ja toi laukalla esteen kautta mulle käteen kapulan. Aivan huippua! Hienoa että uskalsin lähteä yrittämään liian vaikealta tuntuvaa harjoitusta, hyvinhän se meni.

Kaukoissa otin ensimmäisen istumisen noin kahden metrin päästä. Pitkä matka tämäkin, en ole ihan tuollaista matkaa vielä tehnyt. Kouluttaja palkkasi taakse targetille hyvästä noususta.

Tunnarissa ei pitänyt olla mitään ihmeellistä, piilotettiin yksi oma ruohikkoon. Mutta niin vain ensimmäinen lähetys tuotti ainoastaan haistelua ja lopulta kintun noston. Toinen toisto tuotti vielä enemmän haistelua, mutta hakualue oli aivan liian laaja. Kolmas toisto sitten tuotti toivotun tuloksen.

Lyhyt paikallaolo niin että koirien välistä pujoteltiin mennen tullen. Mörkö meni hyvin suoraan maahan, pysyi maahan hieman kävelijää katsellen. Näytti koko ajan levolliselta ja luottavalta.

Loppuun päätin tehdä ruutuun lähetystä, ja vaikeaa oli. Aikaisemmin Mörkö on aina irronnut hyvin, tänään ei edes lähtenyt metriä kauemmaksi. Lopulta lähetys selkeästi näytetyllä targetille täydestä matkasta.

Olisikohan temppurata ollut henkisesti hieman liian vaativa, tai ainakin väsyttävä? Mörkö on nukkunut koko illan ja energisyys on poissa. Toivottavasti on vain aivojen käytöstä johtuvaa ;) Treeninä oikein mielenkiintoinen ja taatusti vie koiraa eteen päin kisavalmiimmaksi. Pääsi palkkaamaan sopivin välein ja suullisesti pystyi kehumaan niin paljon kuin oli tarvetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti