torstai 3. heinäkuuta 2014

Tokoilut kesämuodissa

Kesäkuu tuli ja meni, lämpimät säät antoivat odotuttaa itseään. Olen antanut Mörkön kulkea "villahousuissa", kun en ole viitsinyt trimmata toisen peppua lyhyelle karvalle sään ollessa viilempi kuin viime jouluna... Kuun vaihtuessa päätin kuitenkin että jossin se minunkin raja menee, ja niin pääsi Mörkö kesätrimmiin (pepusta). Se on jännä, että kun karvat lähtee niin järki lähtee myös. Mörkö on painellut nyt toista vuorokautta leikkien ja pomppien pitkin kämppää. Mietittiin tuossa leikkimielisesti, että toimisikohan pepun trimmaus buusterina / "dopingina" esimerkiksi agilitykisoissa? En tiedä, mutta ainakin tokossa vauhtia riitti yllin kyllin.

Eilen viikottaiset tokot Riihimäellä:

  1. aloitettiin tunnarilla, niin että oma piilotettiin lasten puupalikoiden joukkoon. Mörkö katseli aivan toisaalle kapulan viennin jälkeen ja hieman emmin että niinköhän lähtee omaa hakemaan. Fiksu pieni kaveri tiesi mitä halutaan, meni kasalle, itse rauhassa haistellen ja palautti kapulan vauhdilla. Ei viime viikolla "kuutamolla" ongelmaa.
  2. omalla ajalla tein liikkeestä seisomista, lähinnä peruutellen. Ensin kävellen, sitten takaperin juosten jolloin Mörkö eteni laukalla. Oikein mukavia psyähdyksiä! Eilen palkkana oli kunnon kokoisia nakinpalasia (noin sormenpää), Mörkö löysikin taakse heitetyn palkan hyvin. Note to myself: taakse palkatessa käytä tarpeeksi isoa palkkaa (vaikka välillä laiskottaisikin kantaa mukana useita palkkoja). Tai sitten älä treenaa ko liikettä. Loppuun yksi pysäytys sivulla kulkiessa. Vaikea sanoa pysähtyikö heti vai ottiko vielä pari askelta kun en koiraa kurkkinut... pysähtyi kuitenkin.
  3. omalla vuorolla tehtiin hyppyä. Ensin alokkaan hyppy - seiso. Oli hieno :) Sitten jätin Mörkön istumaan hypyn taakse ja menin kutsumaan esteen toiselle puolelle, eli AVOn loppu. 'Sivu'-kutsusta Mörkö ei liikahtanutkaan ja 'yli'-kutsusta hyppäsi kyllä esteen mutta jäi seisomaan heti hypyn jälkeen. Höpsö koira, kun noin on yleistänyt pysäytyksen :) Toistolla parempi, joskin hieman epävarma. Täytyy ottaa hyppyyn mukaan variaatiota huomattavasti enemmän. Lopuksi hyppynouto. Lähti hyvin, nosti kapulan hyvin ja palautti hyvin. Alut ja loput jätettiin pois kun niitä ei ole Mörkölle opetettukaan.
  4. Omalla ajalla tein hieman kapulan pitoa. Tämän kanssa olen itse hiukan epävarma. Kun vauhtia on mukana Mörkö ei pureskele kapulaa. Kun ollaan paikoillaan tulee tosi rumaa pureskeluakin mukaan. Jos taas puutun pureskeluun Mörkö ahdistuu. Vauhdin kautta pitää tätä jotenkin edistää... Kun en muuta keksinyt, niin kävelin Mörkön kantaessa kapulaa. Ei pureskelua tässä.
  5. Kerkesin muiden treenatessa tehdä myös seuraamista. Huomio: täskäännökset ovat parantuneet huimasti! Ehkä ollaan opittu lukemaan toinen toisiamme, ja Mörkö ei menen niin herkästi pitkäksi enää kun yllättäen käännynkin. Käännökset vasempaan hyviä, käännökset oikeaaan edelleen väljiä. Seuraaminen tosi kivaa :) Tehtiin alkuun pitempi pätkä ja lopussa useita parin askeleen seuraamisia. Asenne oli ainakin kohdillaan, melkein meni keulimiseksi.
  6. Loppuun kehääntulotarkastuksen kautta luoksepäästävyyteen ja paikallamakuun. Tarksastus ja luoksepäästäväisyys hyvin. Paikallamakuussa ekalla käskystä _suorana_ maahan. Mörköllä on ollut tapana mennä banaanina maahan ja sitten näkee kun sillä on vaikeuksia paikallamakuussa pitää sama asento alusta loppuun. Nyt siis suorana maahan, rauhallisena paikoillaan ja ehkä noin puolen minuutin kohdilla takaisin.
Katselin eilen tokokisojakin... kivasti näyttää olevan kisoja mihin mennä. Vahva usko on meidän tekemiseen, että meillä on kaikki mahdollisuudet ykköseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti