keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Hurjan hyvä tokosää

Viikottainen tokoilu Riihimäellä. Menomatkalla olen ottanut tavaksi miettiä tulevan treenin tavoitteita. Näin olen huomannut saavani oman vireeni paremmalle tasolle. Koska kisapaineita ei juuri nyt ole, niin olen haaveillut ylempien luokkien perusteiden läpikäymistä - ja näinhän kouluttajakin oli suunnitellut!

Aloitimme tolpan kierroilla. Koska Mörkö meni kohtuullisen kivasti kahden kerran jälkeen stoppasin Mörkön ja heitin lelun (Darth Wader :D ) Mörkön taakse. Seuraavaksi sama homma, ja Mörkö ihan selkeäsi pysähtyi käskystä - lelulla palkkaus taakse. Väliin yksi tolpan kierto ilman pystäytystä, ja viimeiseksi jälleen pysäytys. Parasta oli että kahdella viimeisellä pysäytyksellä Mörkö selkeästi pysähtyi siirten painoaan taakse pysäytyskäskystä! Aivan parasta, varmasti parantaa myös liikkeestä seisomisen toppia.

Sitten ruutua. Ensin kolme kertaa niin että jätettiin koira joidenkin metrien päähän, käytiin taputtelemassa ruutua ja ruudun vierestä käskytettiin koira ruutuun. Mörkö meni hyvin halutulle paikalle, jopa niin etten taputtanut maata. Pienen tauon jälkeen jätettiin targetti ruutuun ja lähetys täydeltä matkalta. Sinnehän Mörkö meni :) Jälleen pienen tauon jälkeen menin itse ruutuun, kutsuin koiran sinne, stoppasin eteeni ja käskin maahan. Tämän jälkeen kävelyä sinne ja tänne käskytyksen mukaan. Mörkö malttoi pysyä hyvin maassa.

Omalla ajalla tein seuraamisen liikkeelle lähtöjä muuta. Parin askeleen seuraamisia, kerran täyskäännös seuraa ja yksi useamman metrin matka. Mörkö oli hyvällä asenteella mukana.

Kerkesin tehdä loppuun kapulan pitoa. Hieman liian levoton Mörkö on kapulan kanssa, mutta pitää pitkähköjäkin aikoja kapulaa suussa. Tein useamman alta sekunnin pidon, nämä hyviä. Kokeilin liikkuuko Mörkö kapula suussa, liikkuihan se (eikä pyöritellyt kapulaa). Kapula suussa liikuttiin myös niin että peruutin. Toisella peruutuksella pyysinkin Mörkön sivulle - tulihan se! Loppuun yksi vauhtinouto, palautus hyvällä laukalla. Hyvä noudosta tuee kunhan vain hissukseen maltan edetä.

Tokosää - hyvää sellaista kun oli +15 ja pilvistä. Tokosää oli myös erinoomainen kummallakin mielentilan puolesta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti