lauantai 26. huhtikuuta 2014

Tilannekatsaus tokoon

Muutaman viikon jälkeen kevyesti toko-treeneissä. Kennelpiirin treenit jäävät kohdallamme kesätauolle, toivottavasti huolivat mukaan joukkoonsa taas syksyllä :) Touko-heinäkuun treenailen jälleen Niutasen Erjan opissa, syksy on vielä kaikilta osin avoinna.

Treenit aloitettiin paikallaoloilla. Koska tiesin etukäteen että paikallaolon aikana tehdään häiriöitä, niin jäin suosiolla viiden metrin päähän Mörköstä. Ensimäinen häiriö oli hallista poistuvia ja halliin tulevia henkilöitä. Tämä ei aiheuttanut korvanheilautusta kummempaa, joten noin kahden minuutin kohdalla kävin välipalkkaamassa Mörkön. Seuraavana häiriönä oli vingutettu ja koiran eteen heitetty vinkulelu. Tämä selkeästi hieman huolestutti Mörköä, joten kehuin muutaman kerran Mörköä ennen kuin kävin välipalkkaamassa Mörkön. Kun kouluttaja kulki koirien takaa, kehuin jälleen Mörköä ääneen. Alasmeno ja ylösnousu onnistui nappiin. Reilusti kisasuoritusta pitempi paikallolo sujui onnistuneesti.

Seuraavaksi tehtiin häiriköytynä luosetuloa, missä kaksi jätti koiran samaan aikaan ja vuorotellen kutsuttiin koirat luokse. Mörkö istui todella nätisti odottaen, vaikka ensimmäinen koira tarjosi kaukokäskyjä ennen kuin teki luoksetulon ohjaajan tiukasta käskystä. Kävin palkkaamassa Mörkön pysymisestä. Kutsun kuuluessa Mörkö lähti laukalla ja palkkasin lelulla taakse vauhdista.

Yksilöliikkeisiin valitsin luoksetulon, sillä haluan Mörkön tulevan loppuun saakka laukalla. Mörköllä kun on tapana tiputtaa raville muutama metri ennen perusasentoon tuloa. Kouluttaja pyysi näyttämään nykytilanteen  -ja Mörköhän suoritti täydellisen luoksetulon :) Totesin että tämä oli täydellinen, ettei hinkata liikettä enempää.

Itsekseni tein hyppyä. Ensimmäinen toisto koemaisesti, onnistui erinomaisesti! Tämän jälkeen kaksi toistoa niin, että Mörkön lähtiessä hyppyyn heitin lelun hypyn taakse. Vaikka suoritukset olivatkin nyt ihan hyviä, niin näitä käskystä hypyn suorittamisia pitää vielä vahvistaa paljon.

Omalla ajalla tein myös liikkeestä maahan/istu/seiso. Liikkeestä maahan ja istu olivat koemaiset ja erinomaiset suoritukset. Liikkeestä seiso ei muistunut Mörkölle ollenkaan mieleen, joten tein muutaman stopin erillisenä liikkeenä ja päätin olla hinkkaamatta liikett enempää.

Vielä kun oli aikaa, niin yksi kaukokäskyjen istumaan nousu reilun metrin päässä. Samoin vauhtinouto, missä oli tarkoitus palkata lelulla taakseni mutta Mörkö toi sinnikäästi kapulan käteen asti :) Nouto on liikkeenä edelleen täysin alkutekijöissään, mutta hitaasti hyvä tulee.

Ohjattuna katsottiin jälleen seuraamista, eikä tullut yllätyksenä oikealle kääntymisen ja täyskäännöksen väljyys. Käytiin läpi muutamaa ideaa, mutta kyllä se vaan taitaa olla niin että kääntymisten treenaamiseen tarvitaan vain hurjasti toistoja.

Välillä siis tuntui että tulevat kisat ovat menestys, ja välistä taas tuntui mahdottomalta tehtävältä.. Kummatkin fiilikset kuuluvat kaiketi asiaan.

Liikkeiden tilannekatsaus tällä hetkellä tämä:
1. Luoksepäästävyys - Mörkö on välinpitämätön häiriölle
2. Paikallaolo - tarvitsee vielä vahvistusta ja itseluottamuksen rakentamista
3. Seuraamiset - käännökset oikealle ja täyskäännökset väljiä, muuten olen tyytyväinen
4. Liikkeestä maahan - ei pitäisi olla ongelmia
5. Luoksetulo - hyvä
6. Liikkeestä seiso - tarvitsee vahvistamista, osaset olemassa
7. Hyppy - käskystä hypylle lähtöä vahvistettava, osaset olemassa
8. Yleisvaikutus - jää tuomarin päätettäväksi :)

Näin kun katsoo, niin näyttää että on aivan liian aikaista miettiä kisoja... Toisaalta, tiedän että palaset on lähes kaikki hallussa. En vain ole pahemmin treenaillut liikkeitä kokonaisuuksina. Pakko sitä on uskoa että ollaan tuloksen tekijöitä muutaman viikon päästä, kun kerta olen kisoihin mennyt meidät ilmoittamaan... Sentään listalla ei ole yhtään punaista asiaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti