keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Omatoimitreenit: paikallaoloa ja keinua

Eilen keksin, että puolessa välissä lyhyempää lenkkiä on koulun pallokenttä. Päätin lähteä Ozzyn ja Mörkön kanssa sinne, tarkoituksena kokeilla paikallaoloa. Ajattelin, että tuttu koira vieressä voisi kannustaa pysymään maassa... mutta ei, niin vain Mörkö nousi heti seisomaan kun käännyin noin 20m päässä koiraa kohti. Kävin aloittamassa liikkeen uudestaan - sama toistui. Tällä kertaa huusinkin sitten kaukaa "ei!". Palasin koiran luokse, aloitin liikkeen kolmannen kerran ja saatiin onnistuminen! Päätin vielä kokeilla toisenkin kerran, jos vaikka olisikin ollut vahinko... jälleen onnistuminen. Paikallaoloaika tuskin oli 10s pidempi, mutta Mörkö pysyi maassa eikä heti käännyttyäni noussut seisomaan.

Olisikohan tuo koiruus jotenkin ketjuttanut toiminnot niin, että olisi ymmärtänyt että seisomaan nouseminen kuuluisi asiaan? Mörkö nousee meinaan niin itsevarmasti ylös. Voisiko olla niinkin hölmöä, että Mörkö on hieman epävarma -> nousee seisomaan -> palkkaan Mörkön pelkästään palaamalla sen luokse ja käsken uudestaan maahan? Jos näin, niin ainakin sain tuon kaavan rikottua. Eikä Mörkö näyttänyt kieltämisen jälkeen mitenkään ahdistuneelta kun paikoilleen jätin.

Tänään oli ohjatut agilitytreenit peruttu, mutta sehän vallan sopi minulle hyvin. Hallille mennessä oli toinen kenttä täysin käytettävissäni. Esteet olivat hyvillä paikoillaan ja alkuun tein vauhdikasta ympyrää, missä hyppyjen korkeudet vaihtelivat 30-35cm ja välillä putkeen. Palkkaus vaihtui joka kerta eri kohtaan ympyrässä.

Tämän jälkeen tein muutaman esteen kautta lähestymisen pujotteluun. Kumminkin puolin vietynä onnistuneet pujottelut! Ilman omaa ahdistusta.

Loppuun tehtiin keinun loppuosaa kahden pöydän kautta. Sain hilattua pöytiä niin paljon alkupäätä kohden, että kohta pitää alkaa miettimään pelkästään mini-pöydän käyttöä. Tällä kertaa en kuitenkaan vaikeuttanut harjoitusta. Ollaan pari viime kertaa tehty puukeinulla paukuttelua ainoastaan, haluan seuraavaksi varmistaa että sama vaikeustaso onnistuu yhtä hyvin myös metallikeinulla. Harjoittelun määrään nähden homma on edistynyt huimasti!

Josko sitä uskaltaisi jo kuukauden päästä alkaa suunnittelemaan kisoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti