keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Vauhdikkaat agility-treenit

Agilityssä jatkettiin samaa "kaikki onnistuu" - teemaa kuin aikaisemmin tokossa maanantaina. Tehtiin kivaa rataa, missä sai oikeasti pinkoa lujaa mutta piti malttaa ohjatakin tarkasti. Puomi mentiin radalla kahteen kertaan, päätin katsoa miten puomi sujuu ilman targettia. Samoin itseluottamusta puhkuen päätin tehdä pujottelun palkkaamatta - joskushan sitäkin on alettava treenaamaan. Keinun jätin sentään suosiolla väliin :)

Ratahan meni erinomaisesti! Mörkö oli todella innostunut, vaati haukkuen liikkumaan ohjeita kuunnellessani. Puomi meni joka kerta vauhdikkaasti, joskin pitää malttaa ottaa targetillekin palkkauksia vielä tulevaisuudessa paljon. Pujottelussa ei ollut mitään ihmeellistä. Samoin putket suoritettiin kaikki vauhdilla, vaikkei Mörkö niin putkista välitäkään. Ohjaajallekin tuli kuuma ;)

Omalla ajalla työstettiin keinua. Homma sujui ja treeniä vaikeutettiin siirtämällä pöydät keinun alkuun ja tehtiin lähestymiset keinun suuntaisesti. Tiedä sitten oli liian nopea vaikeutus... ainakin tällä kertaa sujui hyvällä fiiliksellä. Täytyy hetken pysyä nyt tässä vaikeusasteessa ja vahvistaa Mörkön itsetuntoa entisestään ja sitä kautta toivottavasti saada hieman enemmän vauhtia. Olen kuitenkin luottavainen keinun suhteen, sillä ne pahimmat ongelmat (paukahdus, keikahdus) on selkeästi selätetty.

Loppuun tein ihan lyhyesti tokoa. Minuutin paikallaolo meni viime sekunneilla pipariksi kun pussia suorittanut koira teki kohtuuttoman pitkän kaaren ja Mörkö väisti viisaampana. Tämän jälkeen muutama lyhyempi ja yksi puolen minuutin paikallaolo ilman ongelmia. Liikkeestä maahan kympin suorituksena. Luoksetulossa havahduin ettei liike olekaan valmis! Mörkö odottaa hyvin ja lähtee kutsusta hyvin... mutta laskee laukalta raville muutama metri ennen perusasentoa. Ei mikään mahdoton asia korjattavaksi, tärkeintä että havaitsin tällaisen ongleman meillä olevan. Jäähdyttelylenkillä mietinkin ja pari tapaa työstää vauhtia paremmaksi, enkä näe mitään syytä miksei tämä korjaantuisi kohtuullisen pienellä vaivalla.

ps. nyt on sitten ensimmäiseen toko-kisaankin ilmoittauduttu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti