maanantai 7. huhtikuuta 2014

Kevyttä tokoilua

Koirakoulu Kompassissa tokoilemassa. Teemana hauskuus ja onnistuminen :)

Aloitettiin kontaktin pitoharjoituksella. Koira sivulla ja häiriökoira koitti viedä huomion. Hyvin Mörkö pysyi skarppina ja muutamaa nopeaa vilkaisua lukuunottamatta piti kontaktin todella hyvin.

Seuraavaksi kiva seuraamistehtävä, seuraa johtajaa. Mentiin siis jonossa ja seurattiin noin metrin välein johtajan uraa. Pienin väliajoin ensimmäinen meni viimeiseksi ja homma jatkui. Oli todella hauska tapa treenata välillä pilkun nysväämiseksi menevää seuraamista! Tokikaan liikkeistä pysähtymisiä tai täyskäännöksiä ei tullut, mutta muuten seuraaminen oli todella pitkä - ja siitäkin huolimatta hauska :)

Noudoissa tein mutuaman vauhtinoudon. En vain tykkää alustasta, enkä tilan pienuudesta joten jatkossa vauhtinoudot tapahtuu itsekseni treenaillessa ulkosalla. Myös pitoa treenattiin, saatiin noin 10s hyvä rauhallinen pito kertaalleen. Homma siis edistyy.

Tehtiin myös ruutuunmenoa, siinän hieman sama vika kuin noudossa. Ulkotreeniä siis ruudun kanssa.

Paikallaoloissa jätin koiran, menin niin pitkälle kuin pääsin, odotin kymmenisen sekunttia, palasin koiran luokse, palkkasin ja vapautuin. Mörkö vaikutti levollisesta.

Ihan loppuun muutama käännös vasemmalle paikallaan, samoin oikealle. Varsinkin oikealle kääntyminen on parantunut, joskin parannetavaa on edelleen. Muutama hyvä täyskäännös ja pari erinomaista seuraamsiesta seis.

Hyvä fiilis, alkaa olemaan palasia hyvässä kunnossa yhdisteltäväksi. Tarvitsee suunnitella hieman tulevaisuudessa omia treenejä, jotta voisi treenata palkkaamattomuutta ja useampaa liikekokonaisuutta. Tavoitteena siis edelleen kisat toukokuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti