keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Mielenliikkuja Mörköllä ja minulla

Mörkö on jännä koira. Se tekee täysillä ja suurella sydämmellä, joitakin hetkiä. Sitten iskee stressi, koira muuttuu jännittyneeksi ja lopulta hyytyy tyystin. Tämä on tapahtunut kerran. Onneksi opin kerrasta seuraamaan merkkejä stressistä. Maanantaina alkoi stressin oireet olevan taas ilmassa, kun Mörkö oli todella jännittynyt toko-treeneissä ja tuijotti minua pistävästi. Tästäkin huolimatta Mörkö kuitenkin teki mitä pyydettiin ja ihan kivasti tekikin - mutta minusta ei tuntunut kuitenkaan hyvältä. Lauantain treenit, sunnuntain spruttilenkki, maanantain aamun juoksulenkki ja illan treenit olivat jälleen liikaa kiihottavaa peräkkäistä tekemistä. Mörkö tarvitsee väliin palauttavaa lenkkiä, ja tällainen perusrauhallinen lenkki tehtiinkin eilen. Tänään taas Mörköllä hyvä ja avoin mieli :)

Maanantain toko-treeneissä tehtiin edellisten treenien toistoa. Seuraamisessa käännökset oikeaan ovat parantuneet, tosin edelleenkään ei olla tuon kanssa kisavalmiita. Jostain syystä liikkeestä seis ei meinannut onnistua mitenkään, pitää ottaa tämäkin tehotreeniin. Liikkeestä seisomiset olivat aivan huippuja! Paikallaoloissa kävin palkkaamassa Mörköä tiheään, mutta olisi pitänyt malttaa lopettaa liike aikaisemmin. Jälleen Mörkö nousi seisomaan, mutta ei liikkunut mihinkään. Tulevissa treeneissä minun ON maltettava tehdä superhelppoja paikallaoloja.

Maanantain treeneistä jäi itsellenikin aika vaisu fiilis. Kirosin jälleen itseäni, että miksi piti tehdä kisasuunnitelmia. Pohdin sitä johtuiko Mörkön kireä fiilis maanantaina ihan siitä, että itselläni asenne treeneissä olisi muuttunut tavoitteellisemmaksi. En suoraan suostu tuollaista väitettä myöntämään, mutta onhan se aina mahdollista. Hieman vaisut fiilikset muuttuivat sitten tänään treeneissä oikeaksi ilotulitukseksi - on se vaan pienestä kiinni.

Tämän päivän treeneissä paukuteltiin keinua sekä mentiin keinulle pöydän kanssa kolmessa eri setissä. Lopulta keinu oli vaakatasossa ja varsinkin viimeinen toisto oli loistava! Mörkö oikein hyppäsi etujaloillaan kontaktialueella ja ikään kuin painoi keinun alas. Hurraa! Koitan käydä vielä kerran treenailemassa keinua samalla tavoin ennen lauantain kontaktikoulua, joskaan en aio vaikeuttaa treeniä tämän päiväisestä.

Treeneissä tehtiin myös haastavia pujottelukulmia. Ensiksi lähetys pujottelun oikealta puolelta 180 asteen kulmasta. Yllätyksekseni Mörkö meni joka kerta oikein pujotteluun - ja pujotteli loppuun saakka. Toisenna tapana kokeiltiin pakkovalssia pujotteluun viennissä, ja tämäkin toimi mallikkaasti. Tehtiin pujottelu kolme kertaa ja jokainen kerta meni aivan nappiin. Mörkö pujottelu rennosti ja minullakin oli itsevarma olo. Olisikohan pujottelu"kammo" viimeinkin kohdallani ohitettu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti