torstai 20. maaliskuuta 2014

Auts! Haljennut kynsi aiheutti sairaslomaa

Juuri kun kevään suunnitelmat alkoivat olemaan luonnostellut paperilla, niin luonnoksen on voinut rutata ja heittää roskakoriin. Kaikki oli hyvin vielä viime viikon lauantaina aamulenkillä. Jossain vaiheessa aamuruokaa huomasin Mörkön katselevan kummastuneena maahan ja kun riensin tutkimaan asiaa selvisi että ensinnäkin Mörkön kaikki pääkarvat olivat yltäpäältä veressä kuten myös lattia. Pikaisella tutkinnalla tein analyysin että kynsi on haljennut ja pahasti, jäljellä olevat palat osoittivat käytännössä vastakkaisiin suuntiin.

Joten, sen sijaan että oltaisiin suunnatttu kontaktikouluun tahi toko-treeneihin mentiinkin päivystykseen. Neljän eläimen verran saatiin odottaa, ja tämän jälkeen oli Mörkön vuoro. Haljennut kynsihän tassusitteen alta löytyi, joten Mörkö päätyi rauhoituksen kautta operoitavaksi.

Kolme ensimmäistä päivää meni tassusidettä vaihtaessa. Onneksi on kuitenkin pitänyt pakkasta, niin olen päässyt huomattavasti helpommalla! Toissapäivänä vaihdoin tassusiteen fleecetossuun ja viime yönä Mörkö oli näemmä viettänyt aikaansa ilman tossuakin... Onneksi ei ollut nuollut haavaa uudestaan auki. Sen verran kipeää näyttää tekevän ettei liiku ontumatta.

Niinpä luonnollisesti tämän viikon treenit jäävät väliin, samoin viikonlopun agility-kisat. Luulen, että ensi viikkokin menee vielä parannallessa. Ainakin agility-treenit jää väliin. Lekuri oli kovasti sitä mieltä että parin päivän suojaamisen jälkeen koira voi tassutella sisällä ilman tossua ja ulkonakin viikon jälkeen. Itse en ihan näin nopeaan paranemiseen usko. Mieluummin otan nyt varovaisesti, jotta varmasti paranee tassu rauhassa. Sen verran hankalan näköistä on kolmella jalalla pomppiminen (kun etujalassa haveri), että voisin varailla fyssariaikaakin lähitulevaisuuteen. Kunhan otus nyt ensin alkaisi kulkemaan kaikkia neljää tassua käyttäen.

Toisen epäonni on toisen onni... Niinpä Ozzy pääsi mukaan maanatain toko-treeneihin. Ihan hyvään saumaan tuli tämä siinä mielessä, että samalla tuli kerrattua lauantain rally-tokoon asioita. Ozzy oli niin innoissaan :) Ja hyvin jaksoi touhuta 50min. Ei paljon ikä paina papan tassua :) Muutenkin Ozzy on ottanut ilon irti päästessään yksi pitkille lenkeille.

Ne suunnitelmat... on toissijaisia. Ensin koira kuntoon, sitten katsastetaan osaamistaso (agilityssä erityisesti keinu ja tokossa alo-luokka). Tämän jälkeen uusi suunnitelma. Jos tokossa starttaaminen siirtyy kesälle niin sitten siirtyy. Agilityssä näyttäisi menevän vähintään pääsisäiseen ennen kuin on meille sopivia kisoja. Sinällään ei ehkä huono juttu kun kontaktikoulussa olivat sitä mieltä että keinun kuntoon saamisessa menee kesään saakka. Maltilla vaan, kyllä me keretään kisata vielä sitten kun ollaan siihen valmiita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti