lauantai 8. maaliskuuta 2014

Hyviä treenejä - ja kisasuunnitelmia

Tänään jälleen juoksupäivä kun tiedossa oli sekä kontaktikoulua että tokoa.

Kontaktikoulu

Aloitin näyttämällä mitä ollaan viikolla tehty. Kerettiin käydä neljä kertaa hallilla paukuttelemassa, niin että parhaimmillaan keinun pää oli Mörkön selkälinjan yläpuolella (eli noin 40cm korkeudessa). Niin vaan Mörkö hyppää rennosti kontaktille. Vaikka keinu sekä alusta olivat erilaiset tänään, niin tässä ei mitään ongelmaa. Samaa tulee kuitenkin vielä tehdä ja vahvistaa tulevaisuudessa.

Suurimman osan ajasta työstettiin keinun liikettä, eli kahden pöydän kautta Mörkö sai kiivetä keinulle ja mennä alastulokontaktille. Tässä päästiin aina siihen saakka että pöytä oli ylösmenokontaktin yläpään paikkeilla ja ilmaan alastulossa noin 40cm. Vauhtia ja virettä haettiin lähestymällä välillä putkesta ja välillä hypyltä. Tällä kertaa ei laukkaa (vielä) nähty, mutta oikein reipasta ravia kuitenkin. Tätäkin kotiläksyksi.

Oikein odotan mitä ensi viikko tuo tullessaan, mitä päästään seuraavaksi tekemään :) Kouluttaja sanoi johonkin väliin, että kyllä keinusta hyvä tulee kesään mennessä. Tämä jäi hieman nakertamaan mieltä, koska itse olin hieman haikaillut kisaamisesta huhtikuussa. Toki kisaamaan kerkeää myöhemminkin ja nyt aion viedä keinu-projektin loppuun saakka kerralla ja kunnolla.


TOKO

Heti alkuun käytiin aika hauska keskustelu kouluttajan kanssa. Kerroin hänelle että katselin kisakalenteria ja ensimmäinen kisakin on jo valittuna. Tähän kouluttaja kysyi, että miten se nyt olikaan että kisataanko me AVOssa vai VOIssa. Kysymykseen vastasin että ei kun nuo on ENSIMMÄISET kisat. Tähän sain lyhyen kuittauksen että voisitte koittaa keväällä kisata ALO ja AVO lävitse, kun kyllähän te jo osaatte. Osataanhan me - ne palaset. Mitään ei olla vielä kokonaisuutena tehty.

Tänään aloitin esteellä. Minulla oli "muna" mukana ja päätin kokeilla miten Mörkön kanssa homma toimii jos heitän palkan sille kun se on hypyllä (munassa nami). Jos viime kerralla oli ongelmana se ettei Mörkö irronnut ollenkaan, niin tänään se sitten hyppikin estettä edes takaisin... parempi näin, nyt Mörkö lähti hyvin käskyllä esteelle. Turhan hötkyilyn saa kyllä kohtuu helpolla pois. Tein muutamia toistoja missä palkkasin Mörkön heittämällä munan eteen kun Mörkö lähti hypylle. Kerran pyysin hypyn jälkeen Mörkön seisomaan, ja Mörkö tekikin oikein nätin stopin mistä palkka taakse. Samoin kerran jätin Mörkön istumaan ja kutsuin esteen yli sivulle, ei ongelmia.

Seuraavaksi liikkeestä maahan ja liikkeestä seis. Hyvinhn tuo tekee nuo jos vain on kartalla mitä on seuraavaksi tulossa. Ensimmäinen liikkeestä maahan meni haahuiluksi, mutta seuraavat toistot oikein nättejä. Palkkasin taakse enkä tehnyt liikettä loppuun.

Yksi vauhtinouto ja tämän jälkeen kapulan pitoa edess ja sivulla. Tänään kapulan pitäminen onnistui hyvin, ja vaihtelin pitoaikoja 1-5s välein. Matkaa siihen että voisin pyytää Mörkön sivulle kapula suussa tuntuu turhauttavankin pitkälle... mutta sitähän se koiran kouluttaminen on, vaatii aikaa ja toistoja.

Kouluttajan kanssa halusin katsoa seuraamista ja kävelyvauhtiani. Kävelen kuulemma hitusen nopeasti vaikka mielestäni hissuttelen jo olematonta vauhtia. Eli tällä mennään, hitaammaksi en nyt kykene muuttumaan ilman ettei liikkuminen olisi luonnotonta. Käännökset vasemmalle hyviä, mutta käännökset oikealle sekä täyskäännös löysiä. Sinänsä ei uusi tieto, mutta kiva kuulla etten ole ollut väärässä. Harjoittelin itsekseni näitä käännöksiä.

Paikallaoloissa Mörkö jostain syystä meni kyllä hyvin maahan mutta pomppasi heti ylös. Muutenkin paikallaolot meni meiltä pipariksi, sillä Mörkö nousi kaksi kertaa muttei liikkunut muuten. Kävin laittamassa uudestaan maahan ja jäin lähemmäksi jotta saatiin onnistuminen. Tehtiin ensimmäistä kertaa myös lyhyt paikalla istuminen. Jäin tarkoituksella lähelle ja onneksi kerkesin reagoimaan kun Mörkö meinasi tulla luokseni. Kerkesi liikuttamaan etujalkaansa eikä muuta.

Ja ne suunnitelmat. Huhtikuussa mölli-tokot Jessicalla. Tämän jälkeen ensimmäiset viralliset kisat toukokuussa. En vielä tiedä koitanko saada koularit joka luokasta vai nousenko heti ensimmäisestä ykkösestä. Tämän takia en ole katsellut muita kisoja vielä. Joka tapauksessa olisi kiva startata syksyllä AVOssa. Pidetään se tavoitteena.

Missä mennään liikkeiden kanssa?

Mörkö osaa paljon palasia muttei yhtään kokonaisuutta. Palapeliä pitää siis ruveta alkaa kasamaan.

  • Luoksepäästävyys: Mörkö ei välitä, istuu vieressä.
  • Paikallaolo: Suurimmaksi osaksi on ollut hurjan hienoja paikallaoloja, kisa etäisyydellä ja välillä ylitse 2min. Olen kuitenkin käynyt palkkaamassa välillä. Täytyy ehdottomasti treenata ja vahvistaa vielä lisää, myös uusissa paikoissa. Ne kaksi kertaa kun Mörkö on noussut paikallolosta on nimen omaan ollut nousemisia. Positiivista on se, ettei Mörkö lähde härkkimään muita koiria. Tästäkin huolimatta haluan edelleen alleviivata Mörkölle että paikalla ON pysyttävä
  • Seuraamiset: Hihnassa en ole seurauttanut ikinä. Kai se sujuu ;) Vapaana seuraamisessa paikka on hyvä. Käännös vasempaan hyvä, käännös oikeaan ja täyskäännös liian löysiä. Juoksupätkiä olen kokeillut muutamia, niissä ei ihmeempää mutta toki olisi hyvä näyttää Mörkölle että tällaistakin voi olla. Perusasennon hyppy jalkaa vasten saatava pois.
  • Liikkeestä maahan: Olen tehnyt koemaisesti, joskin pääsääntöisesti palkkaan nopeasta maahanmenosta. Toimii yksittäin, mutta ei yhdistettynä muihin liikkeisiin.
  • Luoksetulo: Lähes valmis liike. Mörkö tulee luokse laukalla ja hakeutuu itse sivulle perusasetoon. Useimmiten hypyllä jalkaa vasten mistä haluan eroon.
  • Liikkeestä seiso: Yksittäisiä kertoja tehty koemaisesti. Onnistuu yksittäisenä liikkeenä. Pääsääntöisesti treenaan edelleen stoppia.
  • Estehyppy: Hypyn eri osia harjoteltu (hypylle lähtö, seisominen, ohjaaja tulee sivulle) ja onnistuvat. Kokonaisena liikkeenä tehty pari hassua kertaa.
Kyllähän tuossa vielä hommaa on edes jonkinmoisen kokonaisuuden aikaan saamiseksi. Onneksi aikaakin on vielä pari kuukautta :p


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti