sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kynnen tynkää...

Maanantaina haettu antibioottikuuri on tehnyt tehtävänsä, ja Mörkön vointi on parantunut. Kynnen tynkä on siisti ja kuiva, joskin edelleen sen verran kipeä että ilman suojaa ei voi Mörköä pitää. Tassusiteestä ollaan vaihdettu kevyempiin tossuihin ja huomenna pitää käydä hakemassa lasten sukkia kynnen tyngän suojaksi.

Torstaina kävin ensimmäisellä puolen tunnin lenkillä Ozzyn ja Mörkön kanssa, kun koira alkoi jälleen kulkemaan neljällä tassulla. Tänään Mörkö pääsi ensimmäisen kerran mukaan tunnin lenkille ja voi kauhistus miten voi kahden viikon liikkumattomuus vaikuttaa kuntoon! Mörkö hyytyi puolen välin jälkeen ja illalla sohvan alla kiukutteli väsynyt pieni leijona. Toki puolessa välissä oleva antibioottikuurikin voi vaikuttaa yleiskuntoon.

Täytyy joka tapauksessa

  • käyttää Mörkö fyssarilla, kolmella tassulla viikon verran loikkiminen on varmasti tehnyt jumia kroppaan
  • pidentää lenkkien määrää, pituutta ja intensiteettiä varoen - sekä muistaa ettei Mörkö todellakaan ole siinä kunnossa kun suunnitelmien mukaan olisin halunnut. Tämä tarkoittaa luonnollisesti kisakauden siirtymistä lähemmäksi kesää.
  • ottaa kevyt startti agility-treeneissä, sitten kun treeneihin taas mennään
Energian purkamiseksi ollaan treenailtu kotosalla kapullan pitoa, mikä sujuukin koko ajan paremmin. Edelleenkään en ole pyytänyt kuin maksimissaan 5s pitoa. Tämän lisäksi ilman käskyä ollaan treenattu paikallaan kääntymisiä sekä vesammalle että oikealla ollen. Tämä varmasti auttaa tokossa seuraamisen käännöksissä ja valmistelee myös rally-tokon ylempien luokkien liikkeitä. Ennenkaikkea kropan hallintaa tulee tehtyä tasaisesti molemmin puolin. Tekisi niin mieli opettaa Mörkölle oikealla seuraamista, mutta olen luvannut itselleni että sen aika on vasta sitten kun tokossa on vähintään TK1 (mieluiten TK2) ansaittuna ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti