lauantai 21. joulukuuta 2013

Pientä puuhastelua koko viikko

"Koirakrapulasta" eli messarista selviytyminen vei koko viikon. Ensinnäkään ei vain jaksanut ottaa asiakseen ja lähteä treenaamaan ja toisekseen olen ollut toipilaana kuluneen viikon ja senkään vuoksi ei ole pahemmin voinut treenailla. Kotosalla ollaan tehty melkein joka ilta jotain pientä, ja tänään viimeinkin kävin hallillakin.

Sivulle tulo on ollut Mörköllä muuten hyvä, mutta liikkeeseen on rutiinin omaisesti kuulunut turha hyppy ylös päin. Joitakin viikkoja sitten koitin naksutella kosketuskeppiä Mörkölle, ajatuksena että sivulle tulo loppuisikin alhaalla olevan kosketuskepin tökkäämiseen. Homma hyyty kuitenkin kohdallani jo alkumetreille kun Mörkön mielestä kosketuskeppi oli otettava suuhun. Joitakin toistoja kuitenkin tehtiin, enkä nyt tiedä johtuuko tuosta vaiko vain pitkästä tauosta mutta Mörkö on tarjonnut tosi nättejä sivulle tuloja pitkin viikkoa - ilman hyppäämistä. Toistomäärät ovat olleet todella maltillisia, maksimissaan kolme kertaa päivässä. Jo sen takia etten halua vanhan tavan vahingossakaan tulevan esille. Laatu korvaa siis määrän.

Asennon vaihdot / kaukokäskyt ovat olleet myös työlistalla. Näitä on tehty useilla tavoilla. Asennon vaihdokset tasapainotyynyn päällä ovat olleet todella tehokkaita istu - seiso - istu vaihdoksissa kun Mörkön on ollut pakko pitää takajalkansa paikallaan. Yksittäisiä asentoja on treenattu myös niin että koira on edessä ja palkan olen heitellyt Mörkön taakse Tästä taasen jalostui idea pysäyttää koira liikkeessä sen tullessa takaisin mua kohden ja muutaman metrin matkalta piti tuota sitten kokeilla. Todella hienoja asentoja tuli silti, vaikka etäisyys oli huomattavasti pidempi (20cm -> 2m) ja joissakin asennonissa oli vielä vauhtikin mukana.

Tänään hallille, teemana puomi kuntoon. Jos yrittäisi hyödyntää vakiotreenien joulutaukoa ja koittaa treenata puomi paremmalle mallille. Olen myös ostanut pari irtotreeniä joulun ajalle, jotta päästään Mörkön kanssa vieraaseen paikkaan ja tekonurmelle hakemaan rutiinia pujotteluun ja puomiin. Ihan ensimmäiseksi aloitin kuitenkin pujottelulla. Kahden viikon treenitauon jälkeen Mörköllä riitti intoa ja putkesta puomiin eri puolilta sujui ongelmitta. Tämän jälkeen Mörkö kysäisi että mitäs jos tehtäisiin keinua. Joten ei muuta kuin kaksi toistoa keinulla, pysäytin itse Mörkön kummallakin kertaa puolen välin jälkeen ja kädellä vedin pois keinulta. Tämä tapa vaikuttaa lupaavalta, vaikkei olekaan niin itsenäistä suorittamista kuin toivoisin. Joka tapauksessa Mörkön on paljon luottavaisemman oloinen, joten tällä jatketaan. Lopuksi kaksi toistoa puomia, jälleen vauhtia putkesta. Ensimmäinen (puu)puomi meni tavanomaiseen tyyliin, laukalla nouseva osuus ja loppu ravissa. Koitin pysyä koko ajan hitusen Mörkön takana, sain meinaan pari viikkoa sitten vinkkiä että tämä voisi kasvattaa koiran itseluottamusta kun saa "voittaa" minut. Toinen toisto samalla tavalla ja herttileijaa kun Mörkö meni lujaa! Laukalla nouseva osuus, loikalla tasaiselle osuudelle, laukalla tasainen osuus ja ravilla laskeva. Näitä haluan nähdä lisää!

Hallilta kävelin Mörkön ja Ozzyn kanssa "loppuverryttelynä" kotio, tunnin lenkki vaihdellen hiekkateillä ja metsäpoluilla. Risuja ja kuraa riittää, tulisipa pakkasta. Kävellessä kerkesi hyvin miettiä tulevan vuoden tavoitteita, ja pikkuhiljaa alkaa hahmottumaan mitä ensi vuonna voisi tehdä. Kunhan asia jalostuu vielä lisää niin täytyy ihan kirjoittaa itselleen muistiin nuo tavoitteet :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti