tiistai 10. joulukuuta 2013

Hyppytekniikkaseminaarissa

Koiramaiset aktiviteetit jatkuivat viikonloppuna, niin kuin viime aikojen trendi on näyttänyt olevan. Ensi viikonloppuna on vielä messari x 3, mutta sitten on onneksi pitempi pätkä vapaita viikonloppuja. Vaikka toki tekeminen onkin hauskaa, niin liiallisuuksiin mennessä on myös hiukan kuormittavaa. Myös minulle.

Vappu Alatalon hyppytekniikkaseminaaria olin odottanut innolla jo kauan. Nyt kun Mörkö on käynyt fyssarilla ja osteopaatilla ja on takaisin normaalin treenamisen parissa janosin kuulla Vapun mielipiteen hypyistä ja koiran kunnosta. Tämä oli Mörkölle toinen seminaari, joten päästiin mukaan pidemmälle ehtineiden ryhmään. Itselleni seminaari oli jo kolmas, ja edelleen jaksoi yllättää miten paljon voikaan oppia "vanhasta" asiasta lisää. Tokikaan en edelleenkään ymmärrä hyppytekniikan päälle teknisesti oikein mitään, mutta sentään alan näkemään pahimpia ongelmia (huonot laskeutumiset, selän retkahdukset jne.)

Lauantaina tehtiin Mörkön ryhmässä perusharjoitteita (perussarja ja korkeuden arviointi) ja sunnuntaina rataomaista treeniä missä eri harjoitteita oli tipoteltu mukaan (perussarja, set point, taipumiset hevosenkenkänä ja sveitsin lippuna, korkeuden arvioimista ja etäisyyden arvioimista). Näissä treeneissä näkyi alussa Mörköllä olevan ongelmia vasemmalle taipumisessa (hevosenkenkä, neljän askeleen välein) mutta toistojen myötä vasemmallekin taipuminen alkoi sujua paremmin. Harjoituksissa esteiden korkeudet vaihtelivat 5-35cm, eikä Mörköllä ollut mitään ongelmia korkeimpienkaan hyppyjen kanssa.

Hyppyteknisesti Mörkö hyppää Vapun mielestä hyvin. Kokoaa itsena hyvin ponnistukseen ja osaa arvioida etäisyyksiä ja korkeuksia. Mörkö kyllästyy liian helppoihin harjoituksiin nopeasti, joten Vappu suosittelikin lisäämään haasteita ja ylipäätänsäkin upottamaan haasteet muutamien esteiden sarjoihin. Niin että aina tullaan jonkun esteen kautta esimerkiksi taipumiseen ja siitä jatketaan vielä jollekin esteelle. Sunnuntaina toistojen määrä oli hurja, ja siitäkin huolimatta Mörkö jaksoi keskittyä hyvin töihin kun tehtävää varioitiin koko ajan hieman erillaisemmaksi.

Eilen Mörköllä oli fyssarin tarkistus. Rangan alueen kipu on poistunut (liekö vinossa ollut lantio oikeasti ollut kivun takana), mutta oireili silti rinta-lannerangan ylimenokohdassa molemmin puolin. Onneksi tällä kertaa selkeästi pehmytkudoksista. Parempaan suuntaan ollaan siis menossa :) Eilen oli havaittavissa Mörkössä muuten hurjaa vinoutta, mutta syytä tähän banaanina olemiseen ei kropasta löytynyt. Liekö "vino päästään", eli ensimmäiseksi koitetaan eri harjoitteilla muuttamaan/vahvistamaan Mörkön omakuvaa kehon asennosta. Saatiin kuitenkin lupa jatkaa treenaamista normaaliin tapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti