lauantai 28. joulukuuta 2013

Katsaus vuoteen 2013 ja tavoitteet 2014

On aika kaivaa viime vuonna tälle vuodelle asetetut tavoitteet ja käydä läpi mitä saavutettiin. Samoin on ihan hyvä hetkeksi pysähtyä katsomaan mennyttä vuotta kokonaisuutena, jottei yksittäisiä asioita hinkatessa kokonaisuus pääse unohtumaan. Ensi vuoden tavoitteita olen pyöritellyt jo useamman viikon mielessäni, joten hyvä ne on julkisestikin ilmoittaa.

Mitä tapahtui 2013?

Ozzyn kanssa tavoitteena oli
- saavuttaa RTK2 alkuvuodesta
- kilpailla enemmänkin jos Ozzy tykkää ja liikkeet on hallussa
- käydä ~10 näyttelyssä

Ozzyn kohdalla tavoitteet saavutettiin - ja vielä niin paljon enemmänkin! Ozzy taituroi kanssani RTK2 ja RTK3 koulutustunnukset. Mestariluokan tulos antaa odottaa itseään, kolmasti tätä käytiin kokeilemassa. Liikkeistä kolme koiran mittaa edessä peruuttaen sekä merkille lähetys olivat kovasti vuoden teemana, molempien vahvistamista pitää edelleen jatkaa. Ylipäätänsä rally-tokon liikkeet ovat erinomaista jumppaa Ozzylle pitäen lenkkien ja fyssarikäyntien ohessa elämän kuntoa hyvänä.

Näyttelyssä pyörähdettiin 12 kertaa. Puolesta saatiin SA, pari PU-sijoitusta, 2 x ROP-VET ja 3 x VSP-VET. Vuoden viimeisestä näyttelystä tuli VV-13! Veteraaniluokissa kisaajia on vähän, mutta tämän hetken kisaajat ovat kaikki todella tasokkaita. Alkaahan ikä Ozzyssa näkyä... mutta kun toinen tykkää kehässä olemisesta.

Mörkön tavoitteena oli
- saada agilityssä taidot kisakuntoon
- vähintään yksi 0-tulos
- hyppytekniikan treenaaminen
- tokoa enemmän (sivulletulo, seuraaminen, seiso + maahan käskujen hallitseminen)

Mörkön kanssa jatkettiin alkuvuodesta siihen mihin edellinen vuosi päättyi, eli pujottelua, pujottelua, pujottelua. Huhtikuussa ymmärsin mistä pujottelussa oikein puristaa - minä itse! Tämän jälkeen pujottelu saatiin kisakuntoon hetkessä ja Mörkö kisasi keväällä muutaman startin verran. Kesäloman jälkeen kisaaminen jatkui ja Mörkö nousi kakkosiin elokuussa. Loppuvuodesta käytiin parin startin verran kakkosia katsastamassa, ja palattiin takaisin harjoittelun pariin. Puomin ja keinu pitää saada nopeammaksi ja meidän pitää saada kokemuksia eri kisapaikoista.

Mörkön agilityvuosi numeroin:
  • 10 starttia
  • 3 x 0-tulos
  • 3 x 2-sijoitus
  • 4 x 3-sijoitus
  • ei yhtään hyllyä, eli kaikista starteista tulos!
  • 7 starttia ykkösissä ja 3 starttia kakkosissa

Hyppytekniikkaa Mörkö teki satunnaisen epäsäännöllisesti, enemmänkin olisi voitu tehdä. Joitakin kertoja käytiin Ulla Kaukosen tunneilla ja yhden viikonlopun vietettiin Vappu Alatalon hyppytekniikkaseminaarissa.

Tokoa oli kuvioissa enemmän, joskin edelleen hyvin vähän. Tammikuusta käytiin Helsingin seudun kennelpiirin toko1-kurssi ja lokakuussa toko2-kurssi. Kesällä (touko-syyskuu) käytiin viikottain treenaamassa Erja Niutasen opissa. Sanoisin että hallitaan se mitä oli tavoitteenakin, joskaan ei olla valmiita kisaamaan.

Mörkön ja minun riesana vuoden aikana oli selkävaivat. Itse kärsin hevosen selästä tippumisen jälkiseuraamuksia oikeastaan koko vuoden, varsinkin toukokuussa en kyennyt liikkumaan oikeastaan ollenkaan. Syyskuussa alkoi taas Mörkön selkä oireilemaan useamman viikon ajan. Mörkön selkää on hoidettu fyssarilla ja osteopaatilla ja reilun kuukauden ollaan treenattu normaalisti. Omaa kroppaani on myös käytetty samoissa hoidoissa, ja olen lähes oireeton mitä nyt lantiokipu satunnaisesti muistuttelee olemassa oloaan.


Tavoitteet 2014

Ticon kanssa nautitaan joka ikisestä päivästä :)

Ozzyn kohdalla on hieman vaikeaa tehdä tavoitteita, joten puhun ennemminkin toiveista. Toivon, että pappakoira pysyy terveenä ja mieli virkeänä. Jos vain kuntoa riittää niin käydään rally-tokon virallistumisen jälkeen ainakin kerran kisoissa. Toivottavasti saataisiin kuitenkin useampi startti alle.

Näyttelyjen suhteen tulee varmasti olemaan hiljaisempaa kuin 2013. Toivottavasti päästään Ozzyn kanssa partacollieiden erikoisnäyttelyyn sekä Suomessa järjestettävään maailan voittajaan. Toki jos kuntoa riittää, niin muitakin näyttelyitä voidaan katsella.

Mörkön kanssa pysytään toivottavasti terveenä, sillä suunnitelmia riittää :)

Agility: tavoitteena nousta kolmosiin. Tarkoittaa käytännössä sitä että puomin ja keinun suoritusnopeudet ja suortusvarmuus pitää saada kohdalleen. Samoin (itselleni) varmuutta pujotteluun. Ehdottomasti kokemuksia eri kisapaikoista!

Toko: pitkän pohdinnan jälkeen olen sitouttanut itseni, enkä vain käymään toko-kisoissa vaan että saataisiin TK1. Tämän toteutuminen vaatinee jossain märin säännöllistä treenaamista. Miten ja missä on vielä mietinnässä... Yksittäiset osaset alkavat olemaan jo kivalla mallilla, seuraavaksi kokonaisuuksien työstämistä.

Luonnetesti: Mörkö on sopivan keski-ikäinen että voitaisiin käydä katsomassa miten luonnetestissä tuumataan.

Rally-toko: vaikka olinkin alkuun sitä mieltä että ensin toko ja sitten vasta joskus veteraanilajina rally-toko, niin sen verran kilpailuviettinen olen että avoimeen luokkaan kisaamme ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti