maanantai 2. syyskuuta 2013

Mitäs me mestari-luokkalaiset!

Eilen tehtiin pitkähkö ja matkana tylsähkö reissu Hankoon Ozzyn kanssa. Päätin aika viime tingassa ilmoittaa Ozzyn kahteen rally-tokokisaan, sillä halusin koittaa saada tarvittavat tulokset kasaan JOS kuitenkin päättäisin ilmoittaa Ozzyn rally-tokon SM-kisoihin. Niinpä tiemme vei Hankoon tuplakisoihin, mistä varovaisesti elättelin toiveita saada edes toisesta tulos.

Ensimmäisen kisan rata oli jotenkin ahtaanlainen ja sekavahko, piti oikeasti tietää minne suuntaan seuraavaksi mennään. Tiesin myös edellisen kisan perusteella että tuomari on tiukka lady... joten en elätellyt toiveita tuloksesta vaikka rata olikin meille suotuisa (ei hyppyä, käytösruudussa maaten). Viime kisasta viisaastuneena otin Ozzyn hyvissä ajoin aistimaan kisatunnelmaa kehän laidalle. Käytiin hieman muistelemassa muutamaa liikettä, lämmiteltiin ja odoteltiin omaa vuoroamme. Vuoromme tuli ja meni - todella tahmeasti. Ei oikein tuntunut missään vaiheessa hyvälle. Yllätykseni olikin siksi suuri kun selvisi että olimme kuitenkin saaneet 76/100 pistettä!

Toinen rata oli mukavan suoraviivainen ja selkeä. Siinä ei myöskään ollut hyppyjä, istumisia oli viisi ja käytösruudussa myös maaten. Hyvillä mielin lähdin radalle, mutta Ozzylla kesti aina kolmanteen kylttiin saakka syttyä tekemiseen. Tämän jälkeen mentiinkin niin vauhdikkaasti että itse en osannut pysähtyä yhdellä kyltillä oikeassa paikassa ja peruuttamisessa seuratessa otin yhden askeleen liikaa... Oh well, onneksi on taitava koira joka pelastaa sähläävän omistajan virheetkin. Saimme nimittäin toiseltakin radalta tuloksen, 77/100 pistettä sijoittuen viidenneksi. Tämän lisäksi olimme vielä tuomarin suosikkejakin :)

Jälkimmäinen rata: http://youtu.be/evieuLnvXdY

Kotiin viemisinä siis uunituore RTK3lainen ja ensimmäinen mestari-luokan kilpailuoikeuden omaava partacollie! Yllättävän nopeasti kolme tulosta sitten loppujen lopuksi tuli, viisi kisaa kerettiin voittajassa vanheta.

Selkeästi näkyy Ozzyssa se, että ollaan vain kilpailtu toukokuun jälkeen poislukien sitä yhtä ainokaista kertaa kun kävin lähikentällä treenaamassa. "Jännä juttu" että juuri tuolla kerralla treenatut asiat onnistuivat nyt kisoissa tosi hyvin. Pitää ehdottomasti treenailla nyt muutenkin, ihan Ozzyn vireen ja tekemisen meiningin säilyttämiseksi, sekä toivon että treenailu rentouttaisi koiraa myös kisatilanteissa joissa Ozzy on ollut turhan jännittynyt viime aikoina.

Tänään illalla otin edessä peruuttamista muistin virkistykseksi Ozzyn kanssa. En tainnut kertaakaan vaatia täyttä omaa kolmea mittaansa, mutta reilut kaksi omaa mittaansa tehtiin monta kertaa. Pitää tarkistaa vielä itsekin että mitä mestari-luokassa voi tulla vastaan jotta osaa painottaa oikeita asioita. Merkille lähetys nyt on ainakin uusi juttu meille.

Mörkön kanssa kävin kanssa treenailemassa parkkipaikalla. Ensin seuraamista kaarevilla urilla oikeaan ja vasempaan. Suunta on oikea mutten vieläkään ole seuraamiseen tarpeeksi tyytyväinen. Tämän jälkeen otin käännöksiä joka suuntaan, näissäkin tarvitsee käsiapua vähemmän kuin ennen mutta tarvitsee edelleen. Seuraaminen kuitenkin edistyy. Seuraavaksi otin lyhyen paikallaolon, etäisyyttä noin 15 metriä ja olin noin 15s etäällä koirasta. Hyvin meni :) Seuraavaksi naksuttelua maahanmenosta, noissa alkaa nyt olla se vauhti mitä haluankin ja mukavinta on että Mörkö menee maahan riippumatta onko mun edessä, takana, vasemmalla tai oikealla. Loppuun luoksetulo, tällä kertaa ihan huippu perusasentoon tule!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti