keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Viikkotreenit

Huh, kun on ollut kiirettä. Treenejä ennen tai jälkeen on täytynyt sinkoilla omilla asioilla ja on ollut kovasti tunne että vuorokauden tunnit loppuvat kesken. Niinpä täytyy säästää sieltä mistä voi, eli alkaen treenipäiväkirjan pitämisestä.

Eilen siis Mörkön agilitytreenit. Meille oli suunniteltu mukava rata, mutta yllätyksekseni Mörkö oli todella vaisu. Toisella kierroksella oli jo enemmän tekemisen meininkiä, mutta siltikin se "veto" tekemiseen uupui. Niinpä päätin lähteä tekemään loppuverryttelyä kesken treenien. Ei ole mitään järkeä jauhaa, jos ei kerta kulje. Eikä ole myöskään tietoa josko Mörköllä olisi jumeja. Onneksi fyssarille on jo aikaisemmin varattu aika tämän viikon torstaiksi.

Tänään vuorossa tokotreenit. Koska olin hieman etuajassa, niin päätin käydä vielä kertaalleen hallilla ennen kuin lähdin ajamaan toko-treeneihin. Otin kerran metallipuomin, meni ihan "ok". Laukalla, mutta hitaalla sellaisella. Sen jälkeen pari kertaa puukeinu, tämäkin "ok" mutta Mörkö jää mun makuun liian aikaisin odottamaan keinun alasmenoa, sillä huonolla tuurilla Mörkö pystyy näiltä jalansijoiltaan hyppäämään kontaktin ylitse. Tämän jälkeen laitoin vielä puomin laskevan osan maan myötäisesti, kolme toistoa ja joka kerta vauhti, motivaatio ja asenne oli parempi. Eli nyt hetkeksi taakse päin treeneissä. Viime kerran putki - puomierottelu oli liian vaikea, niin kuin alkuun jo vähän epäilinkin.

Tokotreeneissä aloitettiin häiriötreeneillä, tavoitteena pitää kontakti perusasennossa. Tämän jälkeen tein itsekseni Mörkön kanssa maahanmenopeliä, ja koska maahanmenot sujuivat tippumalla kokoilin kerran myös liikkeestä maahan menoa - onnistui! Tämän jälkeen hieman seuraamisjumppaa, muutaman askeleen pätkissä ja askelsiirtymiä. Kääntymiset oikealle ovat parempia, mutta edelleen esimerkiksi täyskäännöksissä seuraamisen paikka aukeaa. Täytyy tehdä vielä paljon kaarevia uria eri jyrkkyyksillä oikealle, että saadaan tuo kuntoon.

Koutsin kanssa katsottiin merkille menoa. Tämä ensimmäistä kertaa Mörkön kanssa. Ensin kutsuin kaksi kertaa Mörköä merkillä ja tämän jälkeen lähetin Mörkön kolme kertaa merkille. Mörkö kiersi kerran oikealta merkin taakse namille ja kaksi kertaa vasemmalta. Pitää seurata kumpi on Mörkölle loppujen lopuksi luonnollisempi puoli. Tämän jälkeen valmistelin Mörkön ruutuun lähetykseen ja "katsoppas" merkkisanalla Mörkö kohdisti katseensa aivan oikein ruutuun. Takana oleva merkki vain veti lujempaa luokseen, joten jouduttiin hieman avustamaan Mörköä huhuilemalla. Tämän jälkeen oikein mallikkaasti ruutuun.

Pienen tauon jälkeen tunnistusnoutoa lelukasasta. Tämä on minusta vain niin hauskaa :) Kaksi kertaa oma piilotettiin lelujen joukkoon, molemmilla kerroilla Mörkö haki kapulaa nenällään oikein määrätietoisesti ja toi kapulan minulle. Oikein pätevä poika.

Loppuun otettiin häiriössä seuraamista, ainoastaan liikkeelle lähtöjä ja seuraamista suoraan. Mörköä ei yhtään kiinnostanut tai häirinnyt ympärillä olevat koirat vaan teki neljä tosi hienoa reilun viiden metrin seuraamisia. Näin pitkiä en olekaan tainnut koskaan (ainakaan tarkoituksella) tehdä. Oikeaan suuntaan ollaan siis menossa seuraamisen kanssa.

Illalla jo pimeyden laskeuduttua lähdin vielä Ozzyn ja Mörkön kanssa pitkälle lenkille. Ozzy on ollut alkuviikon kotona ja olisi jo eilen kovin mielellään lähtenyt mukaan treeneihin. Toisaalta kiva huomata että Ozzykin tarjoaa aktiivisuutta. Siispä kävin vetäsemässä reippaan kävelylenkin, kestoa tunti. Se hyvä puoli myöhään lenkkeillyssä on ettei kukaan muu ole liikenteessä, koirut saivat purkaa energiaansa puolet lenkistä vapaasti juosten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti