keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Ozzy 53. vuoden veteraani 2012 kisassa

Hiphei! Hieman yllättäen Ozzy päätyi vuoden veteraani 2012 listalle, ja vieläpä kohtuu korkealle. Emmehän ole Ozzyn kanssa kiertäneet kehissä näyttelyveteraanilista mielessä, mutta lämmittäähän se mieltä että näinkin hyvin Ozzy valtakunnallisesti sijoittui. Pitäisiköhän ensi vuodelle ottaa tavoitteita? ;) Ei vaan, pysyn edelleen niissä kahdessa tavoitteessa jotka olen jo aiemmin asettanut:

  1. Ozzylla, minulla ja varsinkin meillä pitää olla kivaa näyttelyissä
  2. Tänä vuonna tuli kaiken kaikkiaan 16 näyttelyssä käyntiä, ensi vuodelle jos lukua saisi hilattua lähemmäksi kymmentä
Illalla otin veteraanin kanssa vielä muistutuksen omaisesti eteen + istu treeniä sekä vasemmalta että oikealta. Ozzy on selkeästi ymmärtänyt tämän tehtävän tosi hyvin. Jatkoin treenailemalla oikealle sivulle tuloa käskyllä "liki". Apuaskelta sain jo osittain häivitytetty, käden vihjettähän ei onneksi tarvitse edes häivyttää. Hieman Ozzy oli hämillään tämän liikkeen kanssa. Tarvitaan siis vielä rutkasti toistoja.

tiistai 30. lokakuuta 2012

Viikkotreeneissä TiistaiCupin ensimmäinen osakilpailu

Mörkön viikkotreeneissä pistettiin pystyyn kuuden kerran TiistaiCup. Ideana on päästä tekemään kisamaista rataa, kisasäännöillä, ajanotolla ja muilla asiaan kuuluvilla krumeluureilla. Ensimmäisissä kolmissa osakisoissa saa käyttää vielä verkkoja pujottelussa, lopuissa ei. Radan saa suorittaa kaksi kertaa, HYL jälkeen suoraan pois.

Kisaratana oli tämän vuoden medien MM-rata pienoisin muutoksin. Hiukan haasteelliseltahan rata tuntui rataan tutustuessa. Ensimmäinen yritys kaatui siihen, että Mörkö jäi nenästään kiinni keinun alastuloon (edellisellä koiralla makupala kontaktilla). Ja kun viimein sain Mörkön keinulta pois olin ajautunut huonoon kulmaan puomiin nähden ja puomillehan Mörkö paineli. Ei muuta kuin koiran palkkaus ja iloisesti odottamaan toista kierrosta.

Toiselle kierrokselle suunnittelin pieniä ohjausmuutoksia, ja tämä kannatti. Tällä kertaa Mörkö tuli keinulta pois paljon nopeampaan ja sain vältettyä puomille ajautumisen. Tästä radasta 0-tulos ja toiseksi nopein aika. Hyvä Mörkö! Ohjaaja voisi hankkia itselleen paremman kunnon...

Kummallakin radalla Mörköllä oli kaksi verkkoa pujottlun lopussa, noin 25cm etäisyydellä keppeihin. Pujottelu toimi tosi hyvin. Ratojen välissä otin yhden kerran keinun niin että vedätin makupalalla koko keinun läpi, Mörkö paineli vauhdilla aina alastulokontaktin loppuun saakka. Tällaisia siis lisää.

maanantai 29. lokakuuta 2012

Vanha koira ei opi uusia temppuja?

Jos näin, niin sitten Ozzy ei ole vanha :) Otettiin iltajumppana ohjelmaan rally-tokon voittaja-luokan kylttien työstämistä. Jos vaikka voittajaan joskus päästään, niin ei tarvitse vasta sitten alkaa uusia asioita opetella. Laskeskelin, että 11 kylttiä on uusia ja noistakin suurinosa on jollain tavoin oikealla olemista (perusasennot, seuraaminen), joten varmasti ottaa oman aikansa että Ozzyn saa seuraamaan oikealla edes jollain lailla säällisesti.

Tavoitteena oli saada eteen istu niin varmaksi että homma toimii Ozzyn ollessa missä kulmassa tahansa. Vähän vahingossa tuli oikealta eteen istumaankin treenattua. Ozzy oli aivan intoja, joten päätin hyödyntää tuota samalla "takaa" ja "kierrä" käskyjen vahvistamiseen ja opettamiseen. Takaa-käsky on Ozzylle tuttu jo aiemmin, oli edestä kierretään ohjaaja oikealta vasemmalle. Kierrä-käsky on sama vasemmalta oikealle. Muutaman kerran jälkeen homma alkoi sujumaan niin hyvin että päätin vielä kokeilla miten Ozzy istuu oikealla puolella istu-käskyn kuultuaan. Ja Ozzyhan istui! Niin nätissä "perusasennossa", juurikin siinä kohdassa kuin piti, aivan suorassa ja piti koko ajan yllä kontaktia.

On se vaan hassu koira <3 Innostui täysillä uuden jumppaamisesta, ei tuo Ozzyn mielestä varmaan edes ollut oppimista vaan iloista yhdessä tekemistä. Ihanaa omistaa tuollainen ukkeli, joka vielä tuonkin ikäisenä jaksaa innostua ja työskennellä täysillä.

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Ozzylle toinen tulos rally-tokossa

Tänään oli taas Ozzyn vuoro päästä maailmalle. Edellytykset katastrofille olivat aika suuret, kun "pääsin" valvomaan ensin edellisen yön ja Ozzyn kanssa ei olla tehty mitään muuta kuin lenkkiä viimeiset pari viikkoa. Kahvia koneeseen, koira autoon ja suuntana Janakkala siis!

Onneksi halli oli semi-lämmin, selkeästi kuitenkin plussan puolella kun ulkona paukkui pakkanen. Omasta mielestäni tämän kertainen rata oli reilusti helpompi kuin viimeksi, tosin tässä oli meille haasteellisena "eteen + istu" liikkeiden alut. En ole Ozzyn kanssa oikeastaan edes treenannut koko liikerataa, joten on vaikea vaatia sellaista mitä ei  ole opetettu. Ennen rataa kertailin kuitenkin eteen istumista muutamaan kertaan ja radalla tuo sitten sujuikin oikeastaan tosi hyvin. Myös seuraaminen oli paljon parempaa kuin viimeksi ja kontakti säilyi koko radan. Tällä kertaa itse vältin suuret ohjaajavirheet, vaikka koira eteen + askeleet peruuttaen kyltillä mietinkin että tulikohan askeletia kuitenkaan kolme... Koska Ozzy teki kuitenkin mitä pyydettiin päätin olla uusimatta kylttiä, oma vikanihan se on jos ei kolmeen osaa laskea. Ozzy oli hyvällä tuulella ja me tehtiin hyvä yhteinen suoritus. Ei voi olla kuin tyytyväinen :)

Rata koostui kymmenestä kyltistä, joista viisi pysäyttäviä:
1. koira eteen, vasemmalta sivulle (kyltti 21)
2. 360 vasempaan (kyltti 10)
3. liikkeestä maahan (kyltti 30)
4. koira eteen, oikealta sivulle, istu (kyltti 22)
5. käännös oikeaan (kyltti 3)
6. spiraali vasemmalle (kyltti 17)
7. koira eteen, 1-2-3 askeleet peruuttaen (kyltti 25)
8. istu, kierrä koiran ympäri (kyltti 28)
9. vasen täyskäännös (kyltti 9)
10. 270 vasempaan (kyltti 6)

Pisteitä kasasimme 98/100. Yksi piste lähti puutteellisesta yhteistyöstä kyltillä nro 7 (ehkä sen takia ettei Ozzy istunut heti eteen tultuaan?) ja toinen piste lähti ohjaajavirheesta samalla kyltillä. Hieman harmittaa etten tiedä mistä tuo piste lähti, jotta voisi jatkossa välttää tuollaiset. Näillä pisteillä tulimme luokassa toiseksi (12 osallistujaa) ja tulimme vielä valituksi tuomarin suosikiksikin :)

maanantai 22. lokakuuta 2012

Ozzy ROP-vet Turku KVssa

Sunnuntaina suunnattiin Ozzyn kansssa tuttuun ja mukavaa Turkuhalliin. Partaisia oli ilmoitettu 30 kasvattajtuomarille Nina Lönner-Anderssonille. Veteraaneja oli uroksissa kolme kappaletta ja Ozzyn yksilösuoritus oli lähes surkeasta seuraava. Jostain syystä Ozzy jännitti, mikä näkyi huonoina liikkeinä ja steppailuna seisottamisessa. Onneksi Ozzy rauhoittuu liikkeestä, joten heti yksilöarvostelun jälkeen kävin liikuttelemassa Ozzya kehän ulkopuolella ja pääsin palaamaan kilpailuluokkaan paljon rennomman koiran kanssa. Ja liikuttaminen kannatti, sillä erinäisten vaiheiden jälkeen Ozzy kipusi luokkavoittajaksi :) Tässä vaiheessa kaikille vetskuille annettiin SAt, tosin PU-luokassa kehäsihteeri tuli ilmoittamaan että tuomari olikin tarkoittanut KPta joten kaikki vetskut ulos kehästä. PU-luokan jälkeen vielä selvisi, ettei Suomessa edes jaeta KPta veteraaneille... Samapa tuo, loppujen lopuksi Ozzy voitti veteraaninartun ollen ROP-vet.

Isossa kehässä Ozzy valittiin australialaisen tuomarin toimesta kahdeksan parhaan veteraanin joukkoon, mutta valitettavasti ei sijoitusta. Pikkaisen jäi kismittämään tuo, mutta tätähän se näyttelyissä käyminen on. Oma partanaama on silti rakkain ja parhain, ellei jopa hitusen parempi kuin kehään mennessä <3

lauantai 20. lokakuuta 2012

Pikatreenit pujottelulla ja keinulla

Tänään täsmätreeninä oli keinu ja pujottelu. Hallilla sattui olemaan hyvin putki (U-putki) + pujottelu-yhdistelmä, joten kävin laittamassa kaksi kaarta viimeisiin väleihin niin että kaaret olivat about 15cm päässä pujottelusta. Ensin pelkkä putki pariin kertaan ja sitten putkesta pujotteluun kahteen kertaan. Mörkö lähestyi pujottelua kummallakin kerralla niin lujaa että pelkäsin sisäänmenon menevän pitkäksi, mutta niin vain Mörkönen paineli oikein sisään ja säilytti pujottelurytmin koko ajan. Hyvä Mörkö!

Seuraavaksi muutaman esteen kautta keinulle. Palkka oli aivan keinun päässä, siitäkin huolimatta Mörkö himmaili liikaa. Joten kaksi seuraavaa toistoa niin, että vietiin yhdessä namikuppi keinun alastulon kohtaan ja hetsauksesta Mörkö keinulle. Kummallakin toistolla Mörkö meni kontaktin ylitse selkeästi ennen kuin jäi himmailemaan, eli paljon parempi. Tällaisia toistoja siis lisää.

Lopuksi pari palkkausta putkelta ja kotio. Tehokas vajaa 10 minuuttinen.

tiistai 16. lokakuuta 2012

Edistymistä!

Tänään Mörkön viikkotreeneissä oli hyvä huomata, että eteen päin ollaan menty monen asian kanssa :) Treenien teemana oli edelleen putkille irtoaminen, tästä oli sekä itsenäinen harjoite että ohjattu harjoite. Suurin ero aiempiin treeneihin oli se, että kummassakin harjoituksessa joku muu ryhmäläisistä hoiti alustalle palkkaamisen. Ehdottomasti suuri hyöty kun haluaa vahvistaa irtoamista. Vaikken tykkääkään seisottaa Mörköä hallin seinällä, niin tässä kohtaa oli pakko tehdä poikkeus yhteisen hyvän nimissä.

Itsenäisessä treenissä harjoiteltiin putkeen irtoamista lähempää ja useamman esteen takaa. Kun tämä sujui, niin muuten sama homma, mutta suoran putken jälkeen takaisin tulosuuntaan ja loppusuoran päähän jälleen palkkaus. Tarkoitus oli irtoamisen lisäksi palkata vauhtia - ja sitähän Mörköstä tänään löytyi hyvin.

Ohjatussa treeneissä oli 15 esteen radan pätkä, missä oli renkaalle vino lähestyminen, suoraan putkeen irtoaminen, keinu, pujotteluun 90 asteen kulmassa (vasemmalta) putkesta ja loppusuoran "eteen". Paljon asiaa noinkin lyhyelle radalle. Onneksi tehtiin rata ensin pätkissä, palkkaus aina putken jälkeen tai loppusuoran päähän. Ihan lopuksi tehtiin rata kokonaan, palkkaus loppusuoran jälkeen.

Varsinkin ohjatulla radalla tein paljon havaintoja edistymisestä:
- putkien suoritusnopeus parantunut huikeasti ja Mörkö hakee putken suun nykyään motivoituneena
- rengas vinosta lähetymisestä huolimatta suoritettiin oikeaoppisesti
- keinun suoritus nopeutui joka kerta (parannettavaa tosin vielä on)
- pujottelu meni oikein mallikkaasti ne kaksi toistoa mitkä tehtiin. Laitoin pujottelun loppuun kaksi kaarta, koska haluan nyt onnistuneita ja itsevarmoja suorituksia Mörkölle
- en ole varsinaisesti opettanut eteen-käskyä, mutta hyvin Mörkö näytti irtoavan "mene mene" huudoillakin

Treeneistä jäi oikein hyvä mieli ja Mörkö on ottanut palauttavan harjoituksen sohvalla rentoutuen.

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Ozzy ja Mörkö treenilöimässä - rengas + pujottelu vol2

Tänään taasen hallille. Suunnitelmissa tehdä putkia sekä pujottelua renkaan kautta. Ja voi turhauma sentään tuon pujottelun kanssa! Mörkö lähtee pujottelemaan oikein, pujottelee hyvällä rytmillä - ja jättää homman kesken kahden viimeisen välin kohdalla. Jos taas laitan kaaret, vaikka 20cm päähän pujottelusta, niin homma onnistuu. Käytännössä Mörkö voisi siis tehdä rikon myös kaarien kanssa, mutta kun ei tee. Välillä homma pelittää hyvinkin ilman kaaria ja sitten tulee taas se yksittäinen virheellinen suoritus mikä laukaisee virheellisen toimintamallin. Ärsyttävää. Varsinkin kun en oikein tiedä mitä asialle tekisin.

Loppuun tehtiin muutama hyvä putki, Mörkö irtosi putkeen vauhdilla ja hyvällä asenteella. Seuraavaksi siirryttiin ulkokentälle, olin suunnitellut jo aikaisemmin kokeilevani Mörkön kanssa noutoa. Jostain kumman syystä nouto on itselleni epämieluisa liike ja en oikeastaan koskaan ole uskaltanut aktiivisesti treenata noutoa. Nyt tein niin että riehutin ensin Mörköä kapuan kanssa niin ettei Mörkö saanut kapulaa kiinni. Sitten pidin koiraa valjaista ja heitin kapulan noin 10m päähän. Kun kapula osui maahan päästin valjaista irti - ja sinnehän otus paineli. Kun Mörkö otti kapulan suuhun kutsuin koiran luokseni ja palkkasin lennosta. Yksi onnistuminen voi olla vahinko joten tein saman vielä toiseen kertaan. Jälleen sain Mörköltä kapulan käteen ja palkkasin Mörkön suuresti :)

Ozzykin pääsi pitkästä aikaa mukaan. Otus oli niin innoissaan ettei meinannut nahoissaan pysyä. Tein Ozzynkin kanssa noutoa samalla lailla kuin Mörkön kanssa. Ensimmäinen toisto oli hyvä, mutta toisella kerralla Ozzy tarjosi kokeissakin nähtyä toimintaa. Ozzy lähti ensin kapulalle, mutta puolessa välissä kääntyi takaisin. Käskytin Ozzya sitkeesti ja lopulta sain kapulan itselleni. Tähän perään oli pakko ottaa vielä onnistuminen, kolmannen kapulan Ozzy haki oikein mallikkaasti.

Seuraavaksi tehtiin hieman seuraamista kääntymisineen ja sisällytin joukkoon vielä maahan menon ja seisomisen. Hyvin sujui ja Ozzy seurasi innokkaasti. Perusasennot olivat siistit ja liikkeestä seisominenkin oli napakka. Väliin yksi suora luoksetulo ja sitten taas seuraamista kaarevilla urilla (ikäänkuin olisin pujotellut törppöjen ymmpäri). Pitää kait hieman treenailla tuleviin rally-tokokisoihin :)

tiistai 9. lokakuuta 2012

Viikkotreenit kuin räätälöity Mörkölle

Omasta halusta huolimatta en päässyt viikonloppuna treenaamaan, joten Mörkö sai puolen viikon tauon. Tänään intoa oli pienessä miehessä hieman liikaakin :) Treeneissä oli ohjattuina treeneinä pujottelun kulmat ja putken kulmat. Muuten kontakti ja rengas oli vapaasti harjoiteltavissa. Treeneissä oli paljon tekemistä ja nakkia kului.

Pujottelun treeni oli kaikessa yksinkertaisuudessaan sellainen että putki oli pujottelun suuntaisesti pujottelun vieressä. Ensimmäiseksi otettiin putki ja pujottelu, niin että sisäänmenokulmina oli sisäänmenot 90asteen kulmasta. Toisena harjoituksena tehtiin niin että putkelta palattiinkin takaisin päin ja siitä pujotteluun, koiran liikeradaksi tuli ikään kuin zeta. Tällä tavoin pujottelun kulmat olivat vieläkin tiukemmat. Otin suosiolla pujottelun alkuun ja loppuun kahdet kaaret, sillä en halunnut ottaa riskiä että putki + pujottelu päättyisi jälleen hämmennykseen. Kaarien avulla harjoituksesta tuli tarpeeksi helppo ja saatiin tehtyä onnistuneita toistoja kymmenkunta. Hyvä Mörkö!

Putken kanssa harjoiteltiin sisäänmenokulmia ja irtoamista. Koira istutettiin aina hypyn taakse ja siitä kutsuin koiran yli, pari tukiaskelta ja lähetys putkeen. Kouluttaja palkkasi namikupilla aina putken jälkeen. Näin Mörkö saatiin irtoamaan mukavasti putkeen :) Ensin otettiin suoraan hypyltä U-putkeen, kumpaakin päähän. Sen jälkeen 45asteen kulmassa vasemmalta, jälleen kumpaankin päähän. Lopuksi hyppy oli putken suun suuntaisesti ja putken suun tasolla vasemmalla, niin että putki piti löytyä myös sokeasta kulmasta. Jälleen toistot kumpaankin päähän. Koska Mörkö meni tässä vaiheessa tosi hyvin, vauhdilla ja irroten emme tehneet enempää. Nyt käytiin kulmat vasemmalta puolelta, täytyy omalta ajalta ottaa kulmat vielä oikealta puolelta.

Omana aikanani tein kontakteja ja rengasta. Renkaan kanssa tein lähetyksiä, kutsuja ja niin että juoksin selkeästi edellä. Koska kaikki meni hyvin, niin jätin palkan tietoisesti renkaan sivuun ja jälleen eri variaatioita omasta sijainnistani suhteessa Mörköön renkaan suorituksen aikana. Jälleen puhtaita suorituksia :) En onnistunut hämäämään Mörköä vinolla palkanpaikalla. Hyvä Mörkö! Kontaktien kanssa tein Aan kerran (nätti kontakti), puomin kaksi kertaa (Mörkö suoritti laukaten ja tosi näteillä kontakteilla!) ja keinun kaksi kertaa. Varsinkin keinun kanssa olen tyytyväinen, sillä Mörkö tuli pidemmälle ennen kuin alkoi himmailemaan. Parannettavaahan vielä on, mutta kehityksen suunta on oikea. Aiemmin Mörkö alkoi himmailemaan ennen alastulokontaktin alkua, tänään Mörkö meni puolittain kontaktialueelle ennen kuin kumartui odottamaan keinun alasmenoa.

perjantai 5. lokakuuta 2012

Pujottelun yleistämistä: rengas + pujottelu (osa1)

Tänään piti ottaa pujottelun "ongelma" käsittelyyn ja alkaa yleistämään pujottelua. Koska putki + pujottelu on yhdistelmänä vaikea, niin suosiolla valitsin veikaten helpomman yhdistelmän. Päädyin ottaman renkaalta pujottelun. Ensin neljällä kaarella (kaksi alussa ja kaksi lopussa), seuraavaksi kahdella kaarella (kaaret lopussa) ja kolmannella kerralla kahdella niin että kaaret ovat ~25cm päässä pujottelusta. Tässä vaiheessa olisi ollut hyvä lopettaa, mutta tyhmä minä päätin vielä jatkaa kun pujottelu sujui Mörköltä niin itsevarmasti. Joten kaaret pois - ja lopussa oikaisu (kaksi viimeistä väliä). Ihan viimeiseksi siis kaaret takaisin loppuun (~25cm päähän) ja oikein hyvä, onnistunut toisto reippaalla asenteella.

Tällä yhdistelmällä jatketaan seuraavalla kerralla. Nyt rengas oli suoraan pujotteluun nähden, täytyy vielä työstää myös renkaalta kulmassa lähestymiset. Kokonaisuutena olen tyytyväinen siitä, että Mörkö pujotteli innostuneesti, motivoituneesti ja vauhdikkaasti. Uskon siis, että pujottelun yleistäminen onnistunee kohtuullisen nopeasti joskaan en kuvittele että kerkeäisimme kaikkia variaatioita käydä läpi tämän kuun aikana.

Pujottelun välissä otin muutaman suoran putken (Mörkö meni lujaa) ja kertaalleen puomin, minkä Mörkö suoritti mallikkaasti laukalla ja pysähtyi kontaktilla. Olin aikaisemmin vienyt kontaktin viereen maahan nakkia, joten Mörkö sai yllätysenä palkan hyvästä pysähdyksestä. Samoin palkkasin kontaktilla pysymisestä ennen kuin vapautin Mörkön. Toivottavasti osaan ylläpitää hyvää suhdetta vauhdin ja pysähdyksen kanssa tulevaisuudessakin.

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Mörköllä talvikauden aloitus - ja heti ongelmia...

Eilen oli talvikauden ensimmäiset viikkotreenit ja kouluttajat olivat laatineet mukavan radan mikä suoritettiin nyt ja suoritetaan seuraavan kerran talvikauden viimeisellä kerralla. Hyvä idea tehdä sama rata kahdesti, näkee missä on kehittynyt. Paitsi ettei homma mennytkään Mörkön kanssa niin kuin oltiin suunniteltu...

Mörköllä oli intoa poskettomasti parin viikon tauon takia ja itselläkin oli hyvä fiilis. Rata oli helpohko, oikeastaan siinä ei ollut jippoja ja puolenvaihtojakin hyvinkin hillitysti. Rata alkoi renkaalla ja päättin ottaa yhteisen lähdön. Renkaan jälkeen oli suoraan hyppy, hypyltä käännös oikealle ja puomille. Puomilta 45asteen kulmassa oikealle, missä odotti loivasti mutkalla oleva putki. Putkelta suoraan pujotteuun. Helppoa, ajattelin minä, kun analysoin pujottelukulmaa jota ei siis ollut. Rata toki jatkui vielä tästä muutamalla esteelle, emme vain koskaan päässeet niin pitkälle sillä Mörkö oli pujottelun kanssa aivan kuutamolla. Ensimmäisellä yrittämällä Mörkö meni toisesta välistä sisään ja jätti pujottelun kesken muutaman välin jälkeen. Toisella yrityksellä Mörkö meni kyllä oikein sisään, mutta ei pujotellut pidemmälle. Tässä kohtaa hain pari kaarta, jotka laitoin alkuun ja loppuun, kolmannella yrittämällä Mörkö meni oikein sisälle pujotteluun mutta hyppäsi kaaren ylitse! Mörköllä ei ollut aavistustakaan mitä pujottelu oli.

Senpä takia menin tänään hallille ja otin pari pujottelua kaarilla (10-20cm välillä) hypyn kautta. Koska nämä meni ok, otin kolmannen toiston ilman kaaria ja edelleen Mörkö pujotteli oikein ja itsevarmasti. Sen jälkeen ajattelin ottaa hyppy - pujottelu - putki - pujottelu - hyppy sarjan. Alku meni hyvin ja saatiin mukava suoritus pujottelusta alle. Putken jälkeen pujotteluun - ja aivan toisinta eiliseltä! Mörköllä ei ollut aavistustakan mitä sen olisi pitänyt tehdä. Vielä yksi pelkkä pujottelu kaarilla loppuun nollaukseksi ja äkkiä pois hallilta.

Aikani asiaa pohdittuani täytyy todeta että Mörköläinen ei loppujen lopuksi kuitenkaan osaa vielä pujottelua. Tai paremminkaan en ole yleistänyt pujottelua vielä tarpeeksi. Lähinnähän olen tehnyt pujottelua hypyn, pituuden tai muurin kautta, mutten juurikaan muilta esteiltä. Tämä oikeastaan sen takia koska pujottelu itsessään on ollut niin uusi juttu. Nyt täytyy ottaa pujottelua ainakin putkesta, renkaalta ja kontakteilta. Aluksi aion ottaa apukaarilla (2 alussa + 2 lopussa) ja kun pujottelu sujuu hyvällä asenteella miltä tahansa esteeltä tultuna alan taas vähentämään kaari kerrallaan. Voi huokaus. Toivon ettei tämä veisi kovinkaan paljon aikaa, mutta toisaalta voin unohtaa kisahaaveet tältä kuukaudelta sillä kombinaatioita on kuitenkin paljon.

Tietääpähän taas millä treenikerrat täyttyvät lähitulevaisuudessa.

tiistai 2. lokakuuta 2012

Ozzy BIS-vet2 Eckerössä

Väsynyt, mutta onnellinen parivaljakko kotosalla :) Perjantaina pakattiin kimpsut ja kampsut ja valmistauduttiin lauantain aikaiseen herätykseen. En ollut kovinkaan innostunut lähtemään ajamaan Vihtiin neljän aikaan aamusella, joten valitsin junan Turkuun. Turussa pakattiin kamat kaverin autoon ja ajettiin laivalle. Muutaman tunnin merillä olon jälkeen tavarat hotelliin, Ozzy pesuun ja illallisen jälkeen nukkumaan.

Sunnuntaina suunnattiin Eckerö-halliin ja partis-kehällä piti kiirettä. Pääsin alkuun esittämään pentuloisen, Möttösen, joka valittiin parhaimmaksi pennuksi. Sen jälkeen Ozzyn kanssa kehään, mistä irtosi ensin PU3 ja myöhemmin ROP-veteraani Elina Haapaniemeltä. Nartuissa esitin Sintin, joka myös sijoittui PN3ksi. Kehän jälkeen kävin itseni kanssa eipäs-juupas-keskustelua. Lähtsisinkö kotiin iltalaivalla samalla porukalla kuin tulinkin, vai jäisinkö ryhmiin ja tulisin yölaivalla Turkuun (lähtö Långnesista 3.20...) ja sieltä junalla kotio? Juna-aikataulujen selvittämisen jälkeen päädyin jäämään ryhmiin.

Ja päätös kannatti! BIS-veteraanituomarina toimi Dubravka Reicher, joka valitsi Ozzyn toiseksi parhaaksi veteraaniksi :)