tiistai 29. toukokuuta 2012

Hyvä mieli, parempi treeni!

Viikon (agility)treeni tauko teki hyvää itselleni ja Mörköselle. Meinasin jo livetä sunnuntaina ja suunnata hallille, mutta onneksi muu elämä piti kiireisenä ja lopulta ei jäänyt aikaa "pilata" hyvä tauko. Mörkökin on ollut parina viime päivinä enemmän kuin innoissaan joka kerta kun ollaan lähdetty ulos.

Tänään siis treenailemaan, mukaan pakkasin tavanomaiset nakit ja extraherkku cesarit ja tsemppasin itselleni hyvää mieltä ja pitkää pinnaa. Treenien teema osui kohdallamme täysin nappiin - teimme kakkos-luokan rataa, missä mukana sekä keinu että pujottelu. Olin päättänyt etukäteen että pelkkää keinua en enää ala jankkaamaan, että keinua ainoastaan osana muutaman esteen harjoitusta. Samoin päätin helpottaa pujottelua ja koittaa tehdä toistoja mahdollisimman hyvällä vireellä.

Vajaan tunnin treenit aloitimme ensin kepeillä, kolme kaarta ja kolme hyvää toistoa. Vuorollamme suoritimme radan kahteen kertaan, palkkasin sekä pujottelun että keinun jälkeen. Keinulle saimme kokeiltavaksi superherkuksi verilettua ja sekös sai Mörkön pään aivan pyörälle onnesta! Mörkö jopa karkasi suorittamaan keinua muutaman kerran, joten eiköhän "keinu-inho" ole suurimmalta osin selätetty :) Keskeneräisistä esteistä pujottelu on siis ainoa selkeästi työnalla oleva este. Tänään tehtiin radalla pujottelu kahteen kertaan, ja vielä treenin lopuksi pari toistoa putki-pujoa ja hyvällä sykkeellä Mörkö pujottelua suoritti. Pujottelu siis etenee, mutta niin hitaasti. Joten malttia, malttia...

Radan ohjauskuviot sujuivat mainiosti ja treenailin muutamaan otteeseen jaakotusta kun en itse koe tuota ohjaustyyliä kovinkaan helpoksi vaikka tehokas ohjaustapa tuntuukin olevan. Suorilla Mörkö kuulemma irtoaa hyvin, toisten kommenttien mukaan Mörkö paineli tukka hulmuten suorat ja putkelle lähetykset. Hyvä niin jos alkaa kauempanakin työskentely onnistua, itse toivoisin vieläkin vahvemmat irtoamiset putkille. Tosin, tässäkin ollaan edetty kauaksi siitä kun jouduin saattamaan Mörkön aivan putken suulle saakka. Edistymistä ei aina huomaa pysähtyä havainnoimaan :)

Viikon aikana sain päähäni idean alkaa opettamaan Mörkölle noutoa. Naksu ja noutokapula siis käteen ja parin kerran jälkeen ollaan siinä tilassa että Mörkö ottaa kapulan kädestä suuhun ja malttaa pitää sitä hetken aikaan. Samoin seuraamisen alkeita olen tehnyt muutaman kerran... mutta saapi nähdä mitä tästä tulee vai tuleeko mitään. Tokon alkeita treenailen siis järkevästi mutten missään nimessä tavoitteelisesti - ainakaan vielä.

maanantai 28. toukokuuta 2012

Ozzy ROP ja ROP-vet Järvenpäässä

Järvenpään näyttelyssä oli hyvä sää (ensimmäinen ulkonäyttely kohdallamme tänä vuonna) ja tuuriksemme kohdalle osui yksi kuumimmista kevät päivistä. Partikset olivat vasta iltapäivällä, joten kuumimman ajan vietimme kehän laidalla. Onneksi tuuli mukavasti ja taivaalle kerääntyi muutama pilvikin oloa helpottamaan. Hieman harmitti Ozzyn puolesta kuumuus, en näe mitään syytä miksi veteraania pitäisi turhaan pitää kuumassa. Toisaalta en voinut aavistaa että tähän aikaan on noin kuuma kun näyttelyyn ilmoittauduin. Pakkasin siis matkaan hyväksi havaitut viilennysvälineet, eli märän pyyhkeen (muotoon ommeltu niin että pysyy hyvin koiran päällä) ja iso sateenvarjo. Ozzy vaikutti tyytyväiseltä pötkötellessään pyyhe päällä sateenvarjon tekemässä varjossa eikä paljoa piitannut lämpimästä säästä :)

Partiksia oli kehässä 17 ja tuomarina norjalainen Inger Ronander. Hän tykästyi Ozzyyn kovasti ja loppujen lopuksi yllätyksekseni Ozzy voitti rodun ja valittiin kolmesta veteraanista myös rop-veteraaniksi. Kivaa :)

"What a veteran! Excellent head proporions. Good reach of neck. Head of breed charasteristic. Beatifully presented. Still in full coat. Moves like a junior."

tiistai 22. toukokuuta 2012

Onnnistumisia ja takapakkeja

Tänään ryhmätreenitunnilla (valitettavasti) keskityttiin enemmän teoriaan kuin tekemiseen. Itse olisin kaivannut nimen omaan enemmän tekemistä kuin oleskelua, ja sama taisi päteä Mörköön. Niinpä päätin tehdä pikaisesti itsekseni pujottelu- ja keinutreenit ennen seuraavan treeniryhmän tulemista.

Pujottelussa lähtötilanteena kolme kaarta. Hieman elättelin toiveita että kolmannen kaaren voisi tänään ottaa pois. Mutta mitä vielä, Mörkö oikoi jokaisessa välissä missä se vaan oli mahdollista. Usea toisto meni pyllylleen ja heti kun saatiin ensimmäien (ja ainoa) puhdas (joskaan ei nopea) suoritus niin palkkaus ja seuraavaan asiaan.

Seuraava asia oli keinu. Olen pohtinut keinun kansa etenemistä monelta kantilta ja loppujen lopuksi olen tullut siihen tulokseen että koska Mörkö ahdistuu vauhdittomista suorituksista niin kokeillaan sitten riskillä keinu normaalisti alusta loppuun. Ja Mörköhän meni keinun! Kolme suoritusta, joka kerta Mörkö meni innolla keinulle joskin jarruttelee turhan aikaisin. Kauneusvirhe sanon, ja olen tyytyväinen tähän suoritukseen :) Kunhan Mörkö (ja minä) saadaan itse varmuutta että keinu oikeasti osataan niin sitten voin tarvittaessa alkaa viilaamaan jarrutuskohtaa, jos tämä ei korjaannut itsestään kokemuksen myötä.

Loppuun hyppy - puomi - putki - puomi - hyppy rallattelu. Ensimmäinen puomi "vanhanaikaisesti" alku laukalla ja loppu ravilla, takaisin tullessa koko puomi suoritetiin laukalla. Puomilaskurissa siis kahdeksan laukalla suoritettua puomia.

Mietiskelin kotiin päin ajaessa että mitä ihmettä tuon pujottelun kanssa nyt teen. Kehityksen suunta on olut parin treenin verran väärä, ja haluan katkaista väärän suunnan heti. Pari asiaa tulikin mieleen:
  1. Nyt pidän viikon tauon agilitystä. Ensinnäkin agilityn nysväämistä on ollut viime aikoina aika paljon ja "oikeaa" agilityä vähän. Toisekseen yhtäkkiä lämmennyt sää ei ainakaan paranna innokkuutta.
  2. Otan seuraavalla kerralla varman päälle. Tämä tarkoittaa sitä että otan neljännen kaaren taas käyttöön, joskin niin että viimeinen väli jää kaarettomaksi ja sitä edellisiin kahteen väliin kaaret. Näin toistoja niin kauan kunnes vauhti ja motivaatio ovat taas kohdallaan. Voihan se olla että jo ensimmäisen toiston jälkeen voi neljännen kaaren ottaa pois... Niin kauan kuitenkin askeleen helpotettuna versiona pujottelua kunnes Mörkön ilme on taas oikean näköinen suorituksen aikana.
Oikeastaan tulee itsellekin helpottunut olo siitä, ettei tarvitse viikkoon miettiä hallille menemisiä ja treenaamisia. Uskon Mörkön laimenneen motivaation johtuvan ihan omasta tämän hetken asenteestani ja oma mieliala ei ole ollut ihan huipussaan tänään eikä sunnuntaina. Liikaa väkinäistä tekemistä, liian vähän suorituksista aidosti iloitsemista.

maanantai 21. toukokuuta 2012

Ozzy fyssarilla, jälleen

Ozzylla oli tänään neljäs käynti fyssarin luona ja täytyy sanoa että olen tosi tyytyväinen Ozzyn toipumisen nopeuteen. Edelleenkin koira oireilee hieman jumeja, mutta huomattavassa pienemmässä määrin kuin lopputalvesta. Koiraa tuntematon ei edes huomaa Ozzyssä mitään "vikaa", ja näyttelyissäkään kukaan tuomari ei ole maininnut toivomisen varaa liikkeisiin. Omaan silmään pistevätä tiettyjen liikeratojen kankeus (mm.istuminen), ja toivon että hoito poistaisi kankeudet - ja jos ei poista niin sitten eletään virkeää vanhuutta hieman kankeammalla kropalla. Ozzy on yleisestikin rennompi, iloisempi ja pitkäpinnaisempi joten koiran mielialasta näkee että hoidot auttavat :)

Seuraavalla kerralla Ozzy saa seurakseen Mörkön, joka pääsee tsekkauttamaan itsensä ennen virallista agilitiystarttia.

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Mörkösen pujottelukoulu: osa 23

Tänään käytiin hallilla ja sain kovan muistutuksen siitä miten tärkeää on oma fiilis - jos on huonolla tuulella tai muuten apeana ei pitäisi treenata. Piste. Näin en kuitenkaan valitettavasti tänään osannut toimia ja nyt on ollut vaikeuksia iloita niistä asioista mistä olisi pitänyt iloita superisti.

Eli siis pujottelu. Tein aikaisemman suunnitelman mukaan pujottelua kolmella kaarella niin että viimeinen kaari oli aluksi noin 15cm päässä pujottelusta. Seuraavien toistojen aikana siirsin kaarta kaiken kaikkiaan noin 30cm päähän pujottelusta, eli käytännössä kaari oli jo niin kaukana että uskon Mörkön suoriutuvan pujottelusta ilmankin viimeistä kaarta. Onneksi oli suunnitelma valmiina torstailta enkä ruvennut säätämään, eli en lähtenyt kokeilemaan onnistuuko pujottelu vai eikö onnistu ilman kolmatta kaarta. Toivottavasti Mörkö kuitenkin tietää jo sen verran hyvin mistä pujottelussa on kyse, jottei yksi vähemmän innokas kerta pysty pilaamaan tähän mennessä tehtyä työtä. Ensi kerralla pakkaan itselleni säkillisen iloa ja innostumista mukaan ja juhlitaan Mörkön kanssa onnistumista - kolmannen kaaren kanssa taikka ilman!

Kunpa olisinkin jättänyt treenaamisen tähän. Mutta ei, tyhmä, tyhmä, TYHMÄ kun olen. Jäin sitten veivaamaan keinun kanssa. Mörköä kiinnosti koko ajan homma vähemmän ja se paineistu toisto toistolta enemmän. Kunnes tajusin lopettaa ja lähteä pois. Tapahtuiko poislähtö tarpeeksi ajoissa vai tuleeko tästä seurauksena Mörkön itseluottamuksen parantamista jääpi nähtäväksi seuraavaan kertaan kun keinua työstän. Itse olen hiukan hukassa keinun kanssa muutenkin: käytännössä Mörkö ei pelkää tai jännitä kolahdusta muttei myöskään hakeudu keinulle innokkaasti. Pala palalta opettaessa tuntuu että Mörkö tulee vain epävarmemmaksi vaikka tavoite on toki tyystin toinen. Tiedä sitten uskaltaisinko vaan kokeilla kokonaista keinua joku kerta ja palkita sitten superisti onnistuneen suorituksen jälkeen?

Tämän jälkeen Mörkö ja Möttönen pääsivät nauttimaan Torpanrannan terassin antimista kun itse pohdin syntyjä syviä salaatin ääressä. Tuloksena palaneet kasvot ja kaula, ja hieman parempi mieli.

torstai 17. toukokuuta 2012

Mörkösen pujottelukoulu: osa 22 & onnistumisia puomila :)

Tänään päätin käydä Mörkön kanssa hallilla ennen pitkää lenkkiä mäkisessä maastossa. Joten noin 20 minuuttia tehokasta treeniä yksikseen hallilla.

Ensin aloitettiin puomilla. En tiedä mikä idea Mörköselle syntyi viikko sitten kun ensimmäisen kerran suoritti puomin laukalla alusta loppuun, mutta oli se mitä oli niin ei voi olla kuin tyytyväinen edistymisestä. Mörkö teki viime torstaina kaksi puomia laukalla ja viime sunnuntaina Satulinnassa tehtiin kaksi onnistunutta toistoa lisää. Halusin pelata varman päälle joten hetsasin Mörköä namilla ja sitten mentiin - laukalla! Tämän jälkeen otin vielä kaksi toistoa niin että puomin jälkeen maassa odotti arkinami (nakki) ja hypyn takana supernami (cesaria). Myönnän, etten (vielä) ymmärrä miten tämä vaikutti niin kuin vaikutti mutta Mörkö meni toistot vieläkin kovemmalla laukalla - ja teki erittäin hyvät kontaktit. Puomilaskurissa on tällä hetkellä seitsemän onnistunutta suoritusta. Jokunen kymmenen toistoa tulee vielä tehdä ennen kuin voi sanoa että Mörkö osaa suorittaa puomin laukalla, mutta toistaiseksi näyttää hyvältä. Kun puomin suoritus on nopeaa niin samalla pässee treenailemaan ja vahvistamaan oikeita kontaktin suorituksia.

Pujottelussa vanhat tutut kolme kaarta. Aloitin niin että kolmas kaari oli ~10cm päästä pujottelusta. Muutaman toiston aikana sain siirrettyä kaaren ~25cm päähän. Sitten olikin jo viimeisen palauttavan helpon suorituksen aika. Jäätiin kutkuttavasti sellaiseen tilanteeseen, että viimeisen kaaren psytyy ottamaan minä tahansa tulevana treenikertana pois. Päätin kuitenkin, että seuraavalla kerralla en rupea urheilemaan vaan teen hyvän mielen toistoja tällä vaikeustasolla. Haluan pitää Mörkön itsevarmuuden vähintään tällä tasolla tai kasvattaa itsevarmuutta vieläkin paremmaksi. Ehkä sitä seuraavalla kerralla voi ottaa kolmannen kaaren pois, tai sitten ei - nyt vaan malttia, malttia :)

Keinun kanssa jälleen paukuttelua. Hyvin sujuu ja omana ongelmana on se, etten oikein tiedä miten jatkaa tästä eteen päin. Tai tiedän mitä pitäisi tehdä, mutten uskalla ottaa seurattavaa askelta kun jännitän että mokaan hyvän kehityksen. Täytyy mietiskellä tätä itsekseni ja jatkaa paukuttelua kunnes olen kerännyt tarpeeksi rohkeutta ottaa seuraavan oleellisen askeleen ja vaikeutan harjoitusta.

Loppuun kahdeksan esteen rallattelu, ihan vain jottei harjoittelu ala tuntumaan Mörköstä liian virkamiesmäiseltä. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty toteutui, ja ratapätkä onnistui erittäin hyvin :)

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Toivomuskaivotunti Satulinnassa

Koska itselläni on ollut pidemmän aikaa sellainen tunne etten etenä agilityssä, on asialle pitänyt tehdä jotain. Yhtenä osa-askeleena oikeaan suuntaan pyrkimisessä oli tämän päivän toivomuskaivotunti Satulinnanssa Mörkön kanssa. Toiveena oli keinun eteen päin vienti ja joku ohjauskuvio. Ja kyllähän asiaa taas tuli - jopa siinä määrin etten juuri tällä hetkellä edes osaa jäsennellä päivän antia! Onneksi harjoitus on videolla, niin voi rauhassa katsella päivän antia uudestaan ja pureskella oppia pienempinä paloina.

Keinun kanssa sain kuulla että Mörkö on edistynyt erinomaisesti. Suorat juoksut sujuu vauhdilla, tosin samaa on hyvä pitää treeniohjelmassa edelleen. Paukuttelun kanssa oltiin edetty myös niin paljon että päästään opettelemaan seuraavaa vaihetta apulaudan kanssa (välivaihe ennen keinun kokonaan suorittamista). Hyvä homma, ja vielä parempi on se että apulaudalla voi treenata kotona jolloin toistojen määrää saa kasvatettua mukavasti. Nyt vaan tarvittavan apulaudan rakenteluun!
Ohjausharjoituksena oli kahdeksaan esteen rata, missä kaksi putkea ja loput hyppyjä. Käytännössä tästä tuli enemmänkin oman kouluttamisen ja palkkaamisen ohjaamista kuin varsinaista ohjausharjoitusta, mutta samapa tuo kun kouluttamisen ja palkkaamisen ohjaamisessa tuntui tänään olevan enemmän petraamisen tarvetta. Lyhyesti sanottuna minun tarvitsee ohjata Mörköä alempaa, olla paljon aktiivisempi ja tehdä palkitsemisestakin hieman kilpailuhenkisempää. Möröllä on kuulemma potentiaalisesti vauhtia, tuo vauhti pitää nyt kaivaa entistäkin paremmin esiin. Samalla sain arvokkaan neuvon putken opettamisesta, enpä ole ennen ajatellut että putken alkua voi palkata putkeen. Muutaman kerran toiston jälkeen putki oikein imi Mörköä :)
Paljon siis mietittävää omassa työskentelyssä, ettei se ole liian kliinistä ja sitä myöten tylsää.

Mörkö oli hieman vaisu treeneissä, liekö parin päivän nujuaminen pennun kanssa vienyt suurimmat voimat ja innot.

lauantai 12. toukokuuta 2012

Ozzy Tampereella

Tänään taisi olla tämän kevään viimeinen sisänäyttely ja se saatiin viettää mukavassa ja tilavassa Tampereen KV-näyttelyssä. Aamusta aikaseen startattiin eikä kotiokaan kovin järkevään aikaan päästy, mutta meneehän se päivä näinkin. Varsinkin kun kuulin että kotona oli satanut lähes koko päivän vettä.

Tuomarina Paula Heikkinen-Lehkonen:
Hyvä luustoinen ja kaunis turkkinen veteraani joka liikkuu edelleen vaivattomasti. Erinomainen pää, hyväkuntoiset, hyvin hoidetut hampaat. Täyteläinen eturinta. Hyvä rintakehän tilavuus.Selkä painuu hieman seistessä ja vatsaviiva on hieman pudonnut. ROP-vet ja PU3.

Mun pappa <3 Ozzy nautti kovin kehässä olemisesta ja kyllähän mieltä lämmittää että muidenkin mielestä Ozzy painelee vahvasti eteen päin.

perjantai 11. toukokuuta 2012

Mörkö ASTn epiksessä jälleen

Tänään oli nASTa-cupin viimeinen osakilpailu ja Mörköllä oli hyvät lähtökohdat kisaan: 8 osakilpailu pistetttä kasassa kahdesta edellisestä osakilpailusta. Hieman pisti siis jännittämään tämän päivän kisa, vaikka epävirallinen olikin, koska hyvällä suorituksella meillä olisi mahdollisuus sijoittua kokonaiscupissa hyville sijoille.

Viimeiseen kisaan valmistauduttiin kohtuullisessa sateessa. Enpä ole aiemmin Mörkön kanssa sateella treenannutkaan ja märät putket hieman mietitytti. Muutenkin rata oli osakilpailujen vaikein, suoritettavissa mutta hieman haastava. Keskittyminen, lähtöviivalle ja radalle mars!

Ja miten Mörkö yllättikään! Toisena ollut puomi suoriutui huomattavasti reippaammin kuin aikaisemmin. Ei tietenkään täysin laukalla niin kuin eilen omilla tutuilla esteillä, mutta ylösmeno suoriutui laukalla ja loppu ravilla. Muuten Mörkö oli radalla normaalia nopeampi liikkeissään ja irtosikin totuttua paremmin. Eilisen hyvän fiiliksen treeni kantoi ilmeisesti tämän päivän radalle saakka :) Mörkön suoritus 0 virhettä ja -13,12 alle ihanneajan. Tällä suorituksella Mörkö voitti osakilpailun ja koko cupin. Hienoa Mörkö :)


Samaisista kinkereistä mukaan tarttui pieni partis-poika. Ei omaksi, mutta hoitoon reiluksi viikoksi. Tuleepahan kokeiltua kuinka kamalaa on elää neljän koiran kanssa. Mukava "Möttönen" tuo on, ja varsinkin Mörkö on aivan innoissaan (tasoisestaan ;) kaverista.

torstai 10. toukokuuta 2012

Mörkösen pujottelukoulu: osa 21

Kiitos allergian ja siitä aiheutuneiden oireiden jouduin jättämään Mörkösen ohjatut treenit väliin tiistaina. Vaikka mieli teki treeneihin, niin turha sinne on mennä kun keuhkot ei pelitä. Tänään onneksi hieman satoi, ja koska oma olo oli hieman parempi niin käväistiin pikaseen tekemässä 12 minuutin treenit.

Aloitimme hommat pujottelulla. Päätin tehdä pujottelun ensimmäistä kertaan suoraan kolmella kaarella. Ja ilokseni voin todeta että tämä on tämän hetken "osataan" taso. Otin vain neljä toistoa pujottelulla, harjoitusta ei muutettu toistojen välillä. Tarkoituksena oli nostaa Mörkön itsevarmuutta ja tehdä hyvän mielen toistoja. Homma sujui niin kuin leffoissa ja kaikilla oli hyvä mieli.

Tämän jälkeen jatkoin keinulla. Ensin tehtiin keinun loppuosaa ja paukuteltiin vauhdikkaasti ja itsevarmasti noin 10 toistoa. Sitten muutama keinun loppuun juoksu. Ensimmäisessä näkyi pientä epävarmuutta, eli keinun keskivaiheen jälkeen Mörkö selkeäsi hidasti. Seuraavat toistot olivatkin vauhdikkaampia ja keinu suoritettiin laukalla makupalalle saakka.

Tähän väliin yksi turha An takkuaminen. Otin An sen enempää ajattelematta, kun se sattui olemaan matkanvarrella seuraavalle esteelle. Alla ei meinannut millään tulla nättiä kontaktia, joten passitin Mörkön pariinkin kertaan esteelle uudestaan. Tästä tein oman muistiinpanon: kontaktien harjoittelua on edelleen pidettävä aktiivisesti harjoitteluohjelmassa. Melkein kaikki kontaktit menee niin kuin haluankin, mutta tuo "melkein" ei ole riittävän hyvä pidemmän päälle. Joten varmuutta lisää lisätreeneillä.

Loppuun otin kolme toistoa puomia. Ensimmäinen suoraan puomille ja hyvin Mörkömäinen suoritus - laukalla nouseva osa ja hitaalla ravilla loput. Toisella kerralla otin Mörkön putken kautta puomille ja Mörköhän yllätti! Se laukkasi koko puomin alusta loppuun :) Koska en uskonut tätä todeksi niin halusin kokeilla oliko tämä vahinko, en edes miettinyt uusimatta jättämistä koska Mörköllä oli niin älyttömän hyvä vire päällä. Sama homma, eli putken kautta puomille ja Mörkö suoritti homman vauhdikkaasti laukaten :) Ehkei urakka nimeltä "vauhdikas puomi" olekaan niin kovin suuren työn takana kuin aluksi epäilin? En nyt kuitenkaan tuudittaudu että suoritusmalli olisi kerrasta muuttunut, mutta kehitys oikeaan suuntaan on ollut hurjaa!

Älyttömän hyvät treenit ja tyytyväisenä kotio. Jokaisella saralla on tullut edistymistä mukavaan tahtiin.

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Mörkösen pujottelukoulu: osa 20

Koska eilen kävin juoksemassa HCRn (puolimaraton) niin tänään ei pahemmin jaksanut pakollisia lenkkejä enempää liikuskella. Joten miten energiaa pursuava koira rauhoitetaan? Käydään treenailemassa estetekniikkaa! Teemana - hieman sitä sun tätä.

Ensin pujottelua: aloitin jälleen tutulla neljällä kaarella mutta heti ekan kerran jälkeen otin viimeisen kaaren pois. Täytyy jo uskoa että Mörkö osaa tuolla tasolla pujottelun :) Kolmatta kaarta sain siirrettyä ~15cm pujottelusta kauemmaksi, mutta jos väliä oli enemmän niin Mörkö alkoi oikomaan. Eli siis harjoitusta hieman helpommaksi ja pari onnistunutta suoritusta. Ja vimoseksi taas palauttava neljällä kaarella. Hieman Mörkö vauhti (eli itseluottamus) tippui oikomisen jälkeen, joten nyt täytyy olla itse tarkkana että saadaan paljon onnistumisia enkä mene tekemään liian nopeasti harjoituksen vaikeuttamista. Hitaasti, hitaasti... Alun pujottelut olivat ehkä vauhdikkaimpia ikinä näkemiäni, joten uskon pujottelusta tulevan vielä hyvä.

Sitten puomia: muutamia puomin suorittamisia niin että Mörkö tiesi että lopussa odottaa cesar-herkkua. Mörkö meni laukalla nousevan osan ja ravilla loput - tämäkin parempi kuin kävellen puomin suorittaminen, muttei edelleenkään täydellistä. Puomi siis pysyy ToDo-listalla.

Väliin pussia: kaksi toistoa jälleen cesar-herkulle niin että pussin suuta hieman nostettiin ja yksi suoritus ilman apuja. Pussi pysyy myös työstettävien listalla, muttei ole kriittisessä TOP3ssa.

Viimeiseksi keinua: hieman mietin mielessäni että haenko vain ongelmia jos teen puomia ja keinua samassa treenissä, mutta päätin etten hae, sillä täytyyhän Mörkösen erottaa joskus nuo esteet. Arvelin Mörkösen erottavan puomin ja keinun toisistaan ja tämän päiväinen vahvisti oletusta. Useita keinun päähän juoksuja, joista vimonen oli ihan super - Mörkö laukkasi keinun päähän saakka lujaa!

perjantai 4. toukokuuta 2012

Mörkö ASTn epiksissä

Mörkö esikoululainen kävi tänään nASTa-cupin toisessa mölli-kisassa. Tällä kertaa radalla ei ollut pussia ja homma meni putkeen - 0 virhettä ja -8s aika-alitusta. Hienoa, hienoa :) Puomin nopeampi suorittaminen on ollut jo pitkään työlistalla, mutta sen lisäksi tänään selvisi että suoritusrutiinia tarvitaan lisää. Mikä ei sinänsä ole yllätys kun Mörkösellä on kuitenkin agility-kokemusta vasta reilun puolen vuoden verran. A-esteen suoritus itsessään oli hyvä mutta kontaktien kanssa pitää edelleen tehdä toistoja, jotta homma sujuu kisoissakin varmasti rutiinilla.

Erittäin tyytyväinen olen omaan ohjaamiseen. Radalla piti tehdä parikin (ennakoivaa) valssia ja mielestäni ajoitus osui kohdilleen ja sain ohjattua Mörkön juuri sille uralle kuin halusinkin. Mukava huomata että oma ohjaus on kehittynyt edes hitusen parempaan suuntaan :)

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Mörkösen pujottelukoulu: osa 19

Eilen jäi treenit väliin vappu-hulinoiden takia, joten tänään sitten pikaisesti hallille töiden jälkeen. Tänään samaa settiä kuin edelliselläkin kerralla, eli keinua ja pujottelua. Keinun kanssa tehtiin jälleen suoria juoksuja (toivoisin enemmän itsevarmuutta Mörkön suoritukseen) ja keinun paukutteluja (mitkä sujui tänään erinomaisesti, itsevarmuus tältä osin kohdillaan). Keinun kanssa jatketaan samalla reseptillä vielä tulevillakin kerroilla, jotta saadaan rakennettua keinun suorituksesta itsevarma ja sitä myöten nopea.

Pujottelun kanssa tehtiin ensin neljällä kaarella lämmittelyveto ja toisena vetona niin että viimeinen kaari oli ~30cm päässä pujottelusta. Tämän jälkeen otin viimeisen kaaren pois ja tehtiin useita onnistuneita toistoja! Se osaa sittenkin, eikä edellisen kerran onnistuminen ollut vain sattumaa :) Taidan malttaa vielä seuraavankin kerran tehdä pujottelua tällä vaikeustasolla, jotta itsevarmuus ja nopeus säilyy Mörköllä.