lauantai 29. syyskuuta 2018

Ihan parasta MörköAgilityä

Tänään Jari Suomalaisen hyppyrata ja Nybergin agilityrata Lohjalla. Jos Suomalaisen rata aiheutti "oho!" sen nähtyäni, niin Nybergin rata oli "oh shit!". Molemmat radat teknisiä, Suomalaisen meillä haasteellisen mutkikas. Molemmilla sellaiset ihanneajat että tiesi jo lähtiessä että kovaa saa pinkoa.

Hyppyradalla aloitettiin ja hienosti onnistuin sekä pujotteluun menossa että ulostulossa. Radalla ollut in-in kohtaa mietin rataantutustuessa ohjata varmuuden vuoksi takaakierto-persjättönä, mutta onneksi en vaihtanut varmempaa kun in-inkin toimi erinomaisesti. Myönnän että olin yllättynyt kun oltiin paineltu etenemällä 4,21m/s - ja kerkesin välillä jopa odottelemaan Mörköä. Hieman yllättäen tällä suorituksella 9/18, kun tulokset olivat joko nollia tai hylkyjä.

Nybergin rata oli yksi onnistuneimmista radoista mitä olen nähnyt. Mikään kohta ei ollut liian vaikea, mutta haastavia paikkoja oli useita ja katsojanakin sai jännittää koko radan ajan lopputulosta. Onneksi medit menivät ensin niin minulla oli noin 30 koiraa aikaa miettiä radan luonnetta. Tämä helpottikin rataan tututstumista, kun oli valmiina mietittynä kohdat joita joutuu pohtimaan enemmän. 2/3 valinnasta osui nappiin, valitettavasti varman päälle ohjaus pujottelulle tuotti kuitenkin virheen. Pujottelun alun korjaamisessa paloi hieman aikaa, joten vitosen päälle hieman yliaikaa. Etenemä kuitenkin 3.6m/s. Mörkö teki tällä radalla yhden parhaimmista juoksupuomisuorituksistaan. 

Mörkö on vain niin kiva kisakaveri. Lämmittelyissä näki jo miten innoissaan ja iloinen koira oli. Hallissa repi remmiä ja haukkui. Radalla liikkui hyvin, suoritti oman tonttinsa täydellisesti ja ylipäätänsä pystyn luottamaan Mörköön täysillä. Omat ohjausvalintani pujotteluun vientiä luukuun ottamatta onnistuivat, vaikka kumpainenkin rata oli ainakin minulle vaikeahkoja. Niin hyvä fiilis kisatessa ja kisojen jälkeen! Siitäkin huolimatta että kisoihin lähtö oli hiukan hektinen kun tajusin kisakirjan olevankin hallilla edellisten kisojen jäljiltä... ja ihan pikkaisen nopeasti kävin sen hakemassa sieltä kun muutenkin tiiviistä aikataulusti piti vielä 20min käyttää ajamalla väärään suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti