sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Sanni Kariniemen treenit

Treenit, joita odotin mielenkiinnolla sillä Sanni on minulle uusi tuttavuus. Ja olen kuullut hänestä paljon hyvää. Halusin kokea itse, että olisiko minun tarpeisiini sopiva kouluttaja. Ennakkoteitojen perusteella odotin juoksuttavaa tiukkista, mutta todellisuus olikin reilu realisti.

Ensinnäkin tykkäsin että kouluttaja itse ehdotti että tehdään pätkissä. Nykyään tuntuu enemmän olevan vallalla yhdessä setissä treenaaminen ja pätkissä tekeminen onnistuu vain jos löydät itse parin joka myös on valmis tekemään pätkissä. Harvemmin pätkissä tekeviä löytyy, vaikka melkein joka kerta kyselen sen tunnin treenikavereilta tätä vaihtoehtoa. Itse saan enemmän pätkissä tehdessä, kun välissä saa minä sekä koira kunnolla vetää henkeä. Vaikka vaihtoihin palaa enemmän aikaa, niin aivan varmasti tänään sai jokainen koirakko tehdä tarpeeksi.

Toisekseen myös itse harjoitus tehtiin Sannin esityksessä lyhyistä pätkissä. Tietty se on kouluttajalle helpompaa kun koulutettava itse sanoo minne saakka yrittää päästä, mutta itse koin Sannin ottavan vastuuta kouluttajana vastuuta meistä kun ehdotti juuri meille sopivia kokonaisuuksia. Toki kuunteli minun ajatuksia ja toiveita, mutta myös kertoi että tehdään seuraavaksi näin.

Perusasioiden äärellä oltiin tänäänkin. Tänään muistin ja maltoin kääntää Mörkön nenän oikeaan suuntaan käännöksissä, mutta kompastuin useamman kerran jarruttamiseen ja kiihdyttämiseen. Oli kohtia missä sain kiihdyttää rohkeammin ja sitten oli kohtia missä piti osata odottaa koiraa. Agilityn peruselementtejä. Hyvää herätystä itselleni jälleen radanlukutaitojen suhteen, jotka ovat selvästi ruostuneet viime kuukausina.

Kiitosta Mörkö sai hyvistä irtoamisista putkiin, sekä hienoista pujottelun avokulman sisäänmenoista kovassa vauhdista ja useammasta metristä lähetettynä. Olin hiukan ymmälläni, kun pujottelun sisäänmeno onnistui Mörköltä niin hyvin, kun monet hyvin kokeneet koirat takkusivat tämän kanssa. En toki ylpisty, mutta tyytyväinen pitää olla. Ja luottaa jatkossa koiran osaamiseen kisoissa.

Viikonlopun annin perusteella innostuin ilmoittamaan Mörkön kisoihin. Viikko otetaan rauhallisesti ja palautellaan rankkojen treenien jälkeen, ehkä käyn kerran tekemässä hyvän mielen puomin ja lenkkeillään rennosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti