lauantai 16. syyskuuta 2017

Treenaamisen helppous!

Treenaaminen on helppoa, kun kaikki sujuu. Eikös? Ja niin tolkuttoman vaikeaa kun ei sujukaan... tämäkin koettu tällä viikolla. Maanantaisen notkahduksen jälkeen on ollut paljon ilonaihetta tällä viikolla :)

Keskiviikkona Mörkön viikkotreeneissä oli meidän treeniläisten vetämät treenit. Treenin teemaksi valiutui valssi, pakkovalssi ja sylkkäri. Mikäs sen parempaa, varsinkin kun jostain syystä pakkovalssi vasemmalta on Mörkölle vaikea. Näissä treeneissä ei ongelma tullut kuitenkaan kuin kerran esille (1/5), mutta tapahtuessaan ei saatu kiinni miksi niin kävi. Mörkö siis livahtaa selän takaa esteen yli. Valssit ja varsinkin meille vieraammat sylkkärit taas onnistuivat todella hyvin! En ollut uskoa korviani kun sain kanssatreenaajalta palautteena että miksen lähetä Mörköä kauempaa, se kun on on irtoava koira. Irtoava? Mörkö? Kaipa aliarvioin koiraani jos muut näkevät Mörkön irtoavana. Itse asiassa irtosihan se, ja pitkälle, kun annoin vain mahdollisuuden.

Torstaina kävin Tikrun kanssa treenaamassa itsekseni pujottelun alkeita ja puomia. Pujottelu ei tunnu etenevän alkeista, mutta ei se oikein voi edetäkään kun teen maksimissaan kuusi toistoa ja loput ajasta keskityn puomiin. Puomi taas on edistynyt entisestään. Nykyään puomi vetää Tikrua puoleensa ja Tikru on alkanut tarjoamaan laukkaa koko puomin matkalta. Näissä treeneissä keskityttiin erityisesti siihen että olen Tikrun edellä ja hyvin koira malttoi silti ottaa kontaktin.

Tänään otin poikkeuksellisesti molemmat koirat mukaan. Tikru aloitti jälleen pujottelulla, alkeisvaihe etenee hitaasti mutta etenee. Puomin kanssa monta hyvää suoritusta, tosin minun pitää olla tarkkana etten palkkaa kontaktilta lähtevää loikkaa. Pienen koiran ollessa kyseessä on vain niin älyttömän vaikea nähdä ja reagoida tarpeeksi nopeasti että loikkaako koira vai juokseeko alas. Käytännössä takajalkojen kosketuspaikka on kontaktilla sama, kontaktilta lähtökulma eri. Tarkkuuta siis. Tikrulla on alkanut tulla kivasti vetoa myös hyppyihin, kertaalleen kokeilin ja palkkasin kahden hypyn suoraa kun Tikru lähti pyynnöstä tarjoamaan hyppyjä ja irtosi tosi kivasti. Kiitin hiljaa mielessäni miten näppärää on kun on lelulla palkkautuva koira!

Mörkö teki alkuun muutaman toiston keinua, ei mitään ongelmaa. Otin lähestymisiä takaakierron kautta ja tein välillä persjätön mukaan. Olen tainnut ratkaista takaakierto-persjättö ongelmani, tai ainakin tuntuu nyt paljon helpommalta yksittäisillä esteillä. Olen vienyt Mörkön liian pitkälle esteen taakse ja koska en kerkeä pois alta niin Mörkö kieltää. Ihan loogista. Valitettavaa ettei näinkin yksinkertaista asiaa ole kukaan minulle sanonut. Joten vahvistin muutaman kerran takaa-käskyä. Mielenkiinnosta voisi tehdä joku kerta testin että erotteleeko Mörkö oikeasti hyppy- ja takaa-käskyt vai erotteleeko vain ohjauksesta. Puomia tehtiin muutaman kerran. Hienoja osumia eikä onneksi näkynyt ylösmenolla hidastelua niin kuin viimeisimmissä kisoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti