lauantai 9. syyskuuta 2017

Rally-kisoissa kaatosateessa

Mörkön kanssa kokeilemassa tänään miten taidot ovat kehittyneet. Kylttejä Mörkö ei ole nähnyt sitten elokuun ja harjoittelu on tapahtunut ainoastaan keittiössä.... Keittiötreenit ovat sisältäneet melkein päivittäin istu-seiso, puolenvaihto jalkojen välistä sekä oikealle ja vasemmalle pelkällä käskyllä kääntymistä. Muutaman kerran ollaan tehty puolenvaihtoa takaa, sivulla peruuttamista sekä takapään käyttöä oikealla seuratessa. Jälkimmäiset ovat vielä niin hurjasti kesken että pieni ihme olisi saanut tapahtua jotta nämä kokeessa onnistuisivat, joten en edes ottanut stressiä kun huomasin sekä peruutuksen että puolenvaihdon takaa olevan radalla.

Meidän teemana ei muutenkaan ollut tuloksen tavoittelu, vaan mukavassa ja luottavaisessa mielentilassa pysyminen. Niin että meillä on kivaa koko ajan. Henkilökohtaisena tavoitteena oli antaa koiralle tarpeeksi tilaa kylteillä, minulla kun on paha tapa mennä liian lähelle kylttejä. Valitettavasti päivän lähtökohdat eivät olleet kaikkein otollisimmat taivaalta tullessa kaatamalla vettä. Jopa niin paljon että mietin rataan tutustumisessa että pitäisikö jättää suosiolla Mörkön kanssa suoritus väliin. Sisu ei antanut periksi kuitenkaan.

Ennen kehäänmenoa tein normaalit virittelyt Mörkölle, jotka alkavat nyt kantaa hedelmää. Hieman kontaktin pitotreeniä sekä käsikosketusta. Mörkö tuli mukavan rentona hommiin, kunnes tajusi että kenttä ui vedessä. Hieman Mörkö oli sitä mieltä ettei kyllä istu kun peppu kastuu, mutta lopulta reipas koira teki kaikki istumiset radalla ensimmäisestä käskystä. Onneksi ei ollut yhtään maahanmenoa radalla... käytösruudussa Mörkö istui ja tärisi kylmästä puolisen minuuttia kunnes nousi. Olin laskeskellut ettei meillä ole tulosta (kuten en odottanutkaan) joten en vaatinut Mörköltä enää istumista joten tästä seurasi hylkäys. Kehästä pois lähdettäessä pyysin koiran kuitenkin virlä sivulle ja seuruutin kehästä ulos, ja pääsin tästä palkkaamaan mukavasti.

Kehässä siis kanssani Mörkö, jonka häntä oli koko ajan pystyssä. SuperJee!!! Muutamissa yksittäisissä tehtävissä näkyi pientä epävarmuutta, mutta suurimmaksi osaksi Mörkö vaikutti niin tyytyväiseltä kuin koira nyt voi vaikuttaa kaatosateessa. Itse pystyin olemaan rauhallinen ja jännittämättä, sekä onnistuin pitämään kyltteihin tarpeeksi välimatkaa yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Radalta tuli -10TVÄ puolenvaihto takaa, peruutus sivulla, istu-askel sivulle-istu sekä molemmat oikealle. Kahta ensimmäistä ei oikeasti osata, kolmas vaatii vahvistusta ja viimeinen oli minun epäonnistuminen kun mentiin liian lähelle kylttiä. Joukkoon mahtui 3 x -3 tehtävistä 270 vasemmalle, houkutus ja eteen-vasemmalta oikealle. Täytyy tulevaisuudessa kysyä tuomarilta että mitä hassua radalla teen, nyt kaatosateessa ei tehnyt mieli ylimääräisiä seisoa. Luultavasti tein käännöksen liikkuen, houkutus meni hässäkäksi kun Mörkö yritti pallolle kahteen (!!!) kertaan ja luulen että eteen vasemmalta oikealle liikkeessä kumarruin huomaamatta. Näiden lisäksi 5 x -1 joissa vino 270 vasemmalle, OV ja vino houkutuksessa, AS spiraalissa ja TVÄ liikkeestä seiso kierrä koira kun Mörkö aivan lopussa liikkui. Pikkuvikoja sanoisin, eniten näkyy kilpailemisen vähyys.

Ensimmäistä kertaa kun arvostelussa ei ole joka rivillä merkintää. Ensimmäinen kerta kun saatiin näin paljon pisteitä eli 47. Uusinnalla olisi mahdollisesti tulllut 7p lisää, mutta koska itse kämmäsin ko kyltillä en halunnut pyytää Mörköä tekemään uudestaan ettei mielentila turhaa kärsi. Heti radan jälkeen harmitti kurja sää ja sätin itseäni että miksi piti koira viedä kiusattavaksi. Päätin myös etten ihan heti ulkokisoja valitse kun on mahdollisuus valita myös hallikisoja. Illemmalla olin kuitenkin tyytyväinen että meidän tekeminen kokonaisuutena sekä Mörkön itsetunto on mennyt eteen päin roimasti. Toki olisin mieluusti tämän todennut kuivemmin varpain :)

Tuomarina Kirsi Petäjä, joka oli suunnitellut oikein mukavan radan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti