maanantai 18. syyskuuta 2017

Tikrun putket - tasapaino hulluutta ja kontrollia

Kun Mörkön kanssa tajusin tehneeni vuosia agilitya ilman että koira oikeasti osaa putken käskystä, päätinTikrun kanssa toimia toisin. Treenasin tarkoituksella alkuun putkea tarjoamisen kautta, niin että koirasta tuli putkihullu. Aika nopeasti aloin lisäämään kriteeriksi minun vartalon avut siitä että minne putkeen tai kumpaan päähän koiran halusin menevän. Tätä olen treenannut mielestäni turhan vähän, ja pitäisikin palata takaisin perusteisiin suoralla putkella ja ottaa mutkaputki mukaan pikkuhiljaa.

Treeniä ennen vahvistin muutaman kerran tässä-käskyä, uusi tuttuavuus tämäkin Tikrulle. Treenissä oli kaksi hyppyä suorassa ja näiden jälkeen kaksi suoraa putkea rinnakkain niin että koira piti saada juoksemaan putkien välistä ja menemään kauempaa päähän. Niin vain pieni koira tuli kutsusta putkien väliin vilkuilematta putkien suita ohittaessa niitä (kontrolli) ja irtosi hienosti putken päähän (irtoaminen). Täytyy sanoa että olen tyytyväinen.

Radalla oli myös meidän ihka ensimmäinen valssi ja ensimmäinen onnistunut takaakierto. Hiukan lähti mopo käsistä Tikrulta kun se paineli suorilla häntä suorana :) Ensimmäistä kertaa ajattelin, että tämän koiran kanssa voi tulla vastaan uusia haasteita kiireen muodossa. Nyt ei ollut enää merkkiäkään jalkoihin juoksemisesta, vaan Tikru haki jokaiselle hypylle keskelle. Jotenkin koira on nyt viikon aikana syttynyt lajiin.

Tehtiin myös pujottelua, edelleen ihan alkeita. Tällä kertaa saatiin kuitenkin Tikrulle vaikeasta lähetyskulmasta kaksi onnistumista eikä sitten enempää tehtykään. Nyt on lähetyksiä yhdelle portille tehty klo 6-9 kulmista. Ei voi sanoa että edistyminen on ollut nopeaa, mutta eipä niitä toistokertojakaan edelleenkään kovinkaan montaa kymmentä ole. Tavoitteena saada Tikrulle kuitenkin sisäänmenot kuntoon lokakuun aikana ja mieluusti vielä keretä kasvattaa pujottelua yhdestä porttiparista puolikkaaseen pujotteluun. Siitä olisi sitten hyvä rakentaa pujottelu valmiiksi hallikaudella.

Luulen että vaihdan prioriteettia juoksupuomista enemmän pujotteluun, Tikrua kun on mukavampi palkata lelulla ulkona. Kyllä se lelulla hallissakin palkkaantuu, mutta selkeästi fiilis putoaa kun tulee hiekkaa suuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti