perjantai 4. elokuuta 2017

Tikrun juoksupuomi etenee ja pujottelu aloitettu

Torstaina oli Tikrun vuoro käydä hallilla muistelemassa kuukauden takaisia harjoituksia, koska tänään oli vuorossa Senni Huotarin juoksukontaktitreeni. Olin todella positiivisesti yllättynyt että Tikru jatkoi suoraan siitä mihin viimeksi jäätiin. Hiukean mietityttää Tikrun puomin suoritusvauhti... se kun tekee kaiken ravilla. Mörkön kanssa piti aina mennä vauhti ensin jos aikoi saada vauhtia niin selkeästi hälytyskellot nyt soivat Tikrun kanssa. Namilla ravaa, lelulla menee kierrokset niin yli ettei voi keskittyä. Mietin pitäisikö sitä vaan nöyrtyä ja lähteä tekemään treeniä alusta lelun kanssa?

Tänään Sennin valvovan silmän alla tuli käsky alkaa tekemään kokonaista puomia ilman alkuvauhtia. Tämä lisäsi heti vauhtia Tikrulla, mutta vain laskevalle osuudelle minkä nyt suoritti laukalla. Senni koitti vakuuttaa minua että kokemuksen myötä myös tasainen osuus muuttuu laukalle. Annan tälle ajatukselle hetken mahdollisuuden, mutta jos ei parissa viikossa selkäesti askellaji vaihdu (edes hitaalle) laukalle niin pitää miettiä muita ratkaisuja.

On kiva huomata miten tunnollisesti Tikru suorittaa kontaktia, onnistumis% on huikean hyvä. Tikru kestää jonkin verran liikehäiriöätkin ja sivuuttaisetäisyys ei vaikuta mitenkään. Tuli kiitosta kouluttajalta.

Samoin eilen aloitin viimein pujottelun kanssa kun se on syyhyttänyt sormia jo kauan. Lopulta päädyin aloittamaan tekemisen 2x2, mutta soveltaen. Ainoa hyödyntää Susan Garretin ajatuksia, mutta pääpiirteittäin etenen tämän ajatuksen mukaisesti: https://www.cleanrun.com/index.cfm?fuseaction=feature.display&feature_ID=157&ParentCat=457

Eilen tehtiin portin edes takaisin juoksemista kuuden nakin verran. Tämän jälkeen kokeilin lähtisikö Tikru tarjoamaan portin läpi juoksemista minusta pois päin ja kun lähti heitin lelun palkkalinjalle. Näitä toistoja kolme.

Tänään  kävin testaamassa että ymmärsikö Tikru oikeasti mitä siltä halutaan ja Susanin opin mukaan laitoin portin vinottain (klo 2-8) ja lähetin klo 6, klo 9, klo 3 ja klo 1. Kolme ensimmäistä parin metrin etäisyydeltä ja viimeinen noin metrin päästä. Joka kerta Tikru lähti heti tarjoamaan portin läpi juoksemista riippumatta lähetyspaikasta. Testi läpäisty, Tikru on ymmärtänyt jutun juonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti