tiistai 22. elokuuta 2017

Koirien tekniikkapäivä

Tänään molemmat koirat pääsivät touhuamaan tahoillaan. Mörkö rally-tokoa ja Tikru agilityä.

Mörkön kanssa keskityttiin lähinnä kehon hallintaan samalla kun tehtiin rally-tokon liikkeeitä. Aloitettiin askel oikealle ja tämän jälkeen askel vasemmalle. Askel oikealle menee sujuvasti, askel vasemmalle vaatii paljon toistoa jotta saadaan apuja vähennettyä. Kivasti alkoi oikea takajalka kuitenkin tekemään vaadittavaa sivuttaisliikettä niin että rintamasuunta pysyi koko ajan samana. Vasen ja oikea- käännöksiä tehtiin myös. Mörkö taipuu paremmin vasemmalle kuin oikealle. Pitää kysyä seuraavan kerran kehonhuollossa onko kropassa jokin jumi vai onko vain tarve treenata oikealle taipumista enemmän. Kun oikein innostuin niin vielä treenattiin puolen vaihtoa jalkojen välistä ja alettiin tekemään ihan perusteita puolen vaihto takaa- liikkeelle. Mörkö oli ihanan tohkeissaan jumppahetkestään.

Tikrun kanssa tehtiin ensimmäistä kertaa puomia ulkona. Ei ollut minkäänlaista merkitystä suoritukselle. Puomin alla oli myös putkia, nämäkään eivät aiheuttaneet mitään häiriötä. Alkuun totutusti laskevan osan juoksutusta muutaman kerran ja palkkaus namimaatilla. Seuraavaksi tein hypyn, putken tai hypyn ja putken ja palkkasin. Tästä hallittu siirtymä puomin alkuun niin että puomille vapautus ilman alkuvauhtia. Ensimmäinen toisto normaali kävelyä/ravia. Toinen toisto niin että tasainen osuus kävellen, viistot ripeämmällä askellajilla. Kolmas toisto niin että viistot laukalla, tasaisin ravilla, ehkä muutama laukkakin. Ensimmäistä kertaa Tikru tarjosi siis kovempaa suoritusvauhtia puomille.

Eli seuraan nyt kuinka vauhti alkaa kehittymään. Ilolla huomasin että halilla on uusi laskettava puomi ja hetken jo mietinkin että laskisinko... mutta päädyin etten ehkä ala vauvan kanssa kahdestaan ollessani liikkeellä kokeilemaan onnistuuko puomin lasku ja ennen kaikkea nosto yksin. Pidän kuitenkin mielessä että jos Tikru ei ala itse tarjoamaan laukkaa koko puomille, niin ehkä voisi kokeilla hakea vauhtia madalletulla puomilla.

Tehtiin myös kahdeksan toistoa pujottelun perusteita. Pujotteluportti oli alkuun klo 1-7 asennossa ja tästä pari väärää ja pari onnistunutta suoritusta. Pistin enemmän kiinni ja pari väärää ja pari onnistunutta suoritusta. Tikru hahmottaa kaksi keppiä jotenkin tosi hassusti, kiertää toisen kepin ympäri vastapäivään ja sitten keppien läpi... jep. Ihan kokeilemisen ilosta laitoin portin kiinni ja johan alkoikin homma sujumaan! Neljä onnistunutta suoritusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti